EMOBILE nabídne nejrychlejší přenosy v Japonsku

14. 7. 2010 20:55    Rubrika: Tiskové zprávy

EMOBILE nabídne nejrychlejší přenosy v Japonsku

• Větší počet zákazníků bude moci využívat vyšší rychlosti datových přenosů
• Komerční provoz modernizované mobilní vysokorychlostníí sítě bude ve velkých městech spuštěn do konce letošního roku
• Společnost EMOBILE bude moci uspokojit rostoucí požadavky zákazníků a zajistit uživatelům stálou kvalitu služeb
Společnost EMOBILE, přední japonský provozovatel mobilní vysokorychlostní sítě, zahájil zkušební provoz své nové mobilní vysokorychlostní sítě využívající nejnovější technologii HSPA Evolution společnosti Ericsson (burza NASDAQ: ERIC), která umožňuje datové přenosy o rychlosti 42 Mb/s ve špičce.
Rostoucí využívání chytrých telefonů a pokročilých mobilních aplikací, jako např. sledování videa, správa bankovních účtů, nakupování a zdravotní a bezpečnostní služby, prudce zvyšují objem datových přenosů. Aby společnost EMOBILE uspokojila rostoucí požadavky zákazníků a zajistila uživatelům stálou kvalitu služeb, zmodernizovala svou síť pomocí technologie HSPA Evolution o rychlosti 42 Mb/s.
Plný provoz modernizované sítě bude spuštěn do konce letošního roku.
Eric Gan, prezident společnosti EMOBILE, prohlásil: „Vybudování první duální mobilní sítě HSDPA (DC-HSPA) o rychlosti 42 Mb/s v Japonsku představuje pro společnost EMOBILE významný mezník. Technologie DC-HSPA společnosti Ericsson umožňuje společnosti EMOBILE hospodárně vybudovat nejrychlejší a nejmodernější mobilní vysokorychlostní síť v zemi a zajistit svým zákazníkům komfort skutečně mobilní vysokorychlostní komunikace.“
Fredrik Alatalo, prezident společnosti Ericsson Japonsko, dodává: „Z pohledu využití digitálního obsahu v mobilních sítích patří japonští uživatelé mobilů k nejpokrokovějším na světě; nyní budou mít tito uživatelé možnost užívat si novou dimenzi vysokorychlostní komunikace – s výrazně rychlejším prohlížením obsahu internetu a stahováním souborů.“
Fredrik Alatalo dále upozornil na skutečnost, že technologie HSPA Evolution o rychlosti 42 Mb/s zvyšuje kapacitu sítě a zajistí většímu počtu zákazníků ještě lepší mobilní vysokorychlostní služby; mobilním operátorům zase přinese nové zdroje příjmů.
Společnost EMOBILE má přibližně 2,5 milionu uživatelů, je vůdčím mobilním vysokorychlostním operátorem v Japonsku a od roku 2006 úzce spolupracuje se společností Ericsson.