O2 - 3G síť pokrývá už třetinu populace ČR

15. 7. 2010 17:47    Rubrika: Tiskové zprávy

3G síť od O2 pokrývá už třetinu populace ČR

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Telefónica O2 Czech Republic zvyšuje tempo pokrývání České republiky mobilní 3G sítí. Rychlé přenosy dat přináší do dalších osmi okresních měst. Od 15. července 2010 mohou na internetu ve svých mobilech i přenosných počítačích bleskově surfovat obyvatelé Šumperka, Litoměřic, Strakonic a Děčína. V průběhu dalšího týdne bude 3G síť dostupná také v Kolíně, Kutné Hoře, Teplicích a Jablonci nad Nisou. Celkově tak O2 s počtem 29 pokrytých měst nabídne rychlý mobilní internet již 32 % populace.

"Poptávka zákazníků po mobilních datech je stále rostoucí, a to ve velkých i menších českých městech. Jsme jediný operátor, který nabízí rychlý mobilní internet obyvatelům všech krajských měst a šestnácti okresních měst, tedy bezmála třetině české populace. Ve všech nově pokrytých oblastech provádíme kontrolní měření, která jasně ukazují, že nabízíme v uvedených městech nejrychlejší mobilní internet," říká Petr Matějovský, ředitel segmentu pro mobilní hlas a data společnosti Telefónica O2 Czech Republic.

Mobilní 3G síť je nyní dostupná v těchto 29 městech: Praha, Brno, České Budějovice, Plzeň, Karlovy Vary, Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové, Pardubice, Jihlava, Olomouc, Ostrava, Zlín, Kladno, Rokycany, Žďár nad Sázavou, Frýdek-Místek, Beroun, Nymburk, Jeseník, Písek, Šumperk, Litoměřice, Strakonice, Děčín, Kolín, Kutná Hora, Teplice a Jablonec nad Nisou.

Tiskové zprávy

Diskuse