Sony WALKMAN E450 a A840

15. 7. 2010 18:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Vesele barevní hudební parťáci na cesty

Sony WALKMAN E450 a A840

Funkcemi nabité MP3 video přehrávače WALKMAN® E450 a A840 od Sony s prémiovým zvukem
pro mladé posluchače

Nové Walkmany nabízí:
• Funky design a bohatý zvuk typický pro přístroje WALKMAN®
• Dlouhou výdrž baterie zaručující až 50 hodin poslechu hudby a 10 hodin sledování videa1
• Kanály SensMe™ pro poslech skladeb odpovídajících momentální náladě a rozpoložení
• Vstřícné rozhraní s posunem hudebních alb a nastavením tapet
• Zábavné funkce Lyrics Sync a Karaoke
• Excelentní zvukovou kvalitu díky technologiím Clear Audio, Dynamic Normalizer a VPT (Virtual Phones Technology)
• Snadný přenos souborů do PC s automatickým převáděním videí v prostředí Windows® 7
• Jednoduché vytváření seznamů skladeb díky funkci poznámek
• Možnost zakoupit v setu s přenosnými reproduktory
(jen model E450K)
• WALKMAN® A840: nyní s kapacitou od 8GB až po 64GB
a nově i v bílé barvě

Rodina oblíbených přehrávačů Sony WALKMAN® se během léta rozroste
o přitažlivé typy z nové řady MP3 video. Snadno ovladatelné, zábavné a barevné kousky z poslední generace E450 nabízejí skvělý zvuk i video zábavu. K dispozici je také extrémně tenký WALKMAN® A840 s dosud největší kapacitou paměti
(až 64GB) v novém, jasně bílém odstínu.

MP3 video přehrávače WALKMAN® E450
Na první pohled zastíní konkurenci nejen kvalitou muziky, ale i citem pro detail
a styl. Ty nadchnou každého mladého posluchače. Nabízí se hned v pěti barevných provedeních a jsou ideální jako vůbec první hudební MP3 video přehrávače.

Mají čerstvě upravené menu, ve kterém je nastavení funkcí a procházení skladeb zábavnější a snadnější než kdy dřív. Na dobře čitelném QVGA displeji si lze prohlížet obaly hudebních alb, nastavit některou z předem nadefinovaných tapet nebo nahrát vlastní fotografie. Vyhledávání scén v novém programu Scene Search umožňuje rychlý výběr toho správného momentu u dlouhých videí snadným posunem náhledových snímků.

Přejete si, aby hudba ladila s vaší momentální náladou? Žádný problém! Unikátní funkce Sony SensMe™ automaticky zanalyzuje a protřídí vaši hudební knihovnu tak, že vytvoří skupinu tématicky zařazených kanálů. Stačí si zvolit ten správný – od pohodové romantiky až po tvrdý rock.

Přístroje WALKMAN® při funkci Lyrics Sync nově podporují i oblíbený formát .lrc, kdy na displej promítají text oblíbené skladby. Při karaoke dokonce můžete
do rytmu oblíbených písniček i zpívat. Přehrávače automaticky potlačí vokály původního interpreta tak, aby vynikl váš hlas. A pokud byste snad písničku nevyzpívali nebo by byla posazena příliš hluboko, lze si během playbacku transponovat tóninu tak, abyste se do ní vešli.

Pilní studenti také ocení novou funkci Language Learning pro výuku složitých frází. Přístroje WALKMAN® dokáží vybranou pasáž smyčkovitě opakovat
při snížené rychlosti aniž by se změnila intonace a procvičované věty by ztratily
na zřetelnosti.

Walkmany Sony nabízí navíc také jedinečnou praktickou funkci poznámek – Bookmark. S její pomocí si můžete vytvářet, editovat anebo přidávat skladby
až do pěti individuálních playlistů. Z těch si lehce vyberete ten, který odpovídá vaší náladě nebo činnosti.

Podobně jako všechny přístroje WALKMAN® má i nová série E450 plnohodnotný, bohatě strukturovaný zvuk. Z vaší hudební sbírky vytáhne opravdu to nejlepší. Nastavení Clear Bass a Clear Stereo je doplněno novým programem DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) sloužícím pro vylepšení zvukové stopy.
Tato funkce (vyvinutá společností SONY) obnovuje vysoké frekvence, které
se ztratily během komprimace souborů do digitální podoby.

Nová technology Virtual Phones dodává další dimenzi skladbám poslouchaným
ve sluchátkách možnostmi 5 hudebních profilů od intimního poslechu až po zaplnění veliké hudební arény. K dokonalosti poslouchané písničky přispívá i její úprava skrz Dynamic Normaliser vyrovnávající hlasitost skladeb obzvláště
při poslechu na přeskáčku – v tzv. shuffel módu.

Baterie s extrémně dlouhou životností nyní nabízí ještě delší zážitky, až 50 hodin poslechu muziky (případně 10 hodin videa) na jediné nabití1.

Přiložený software Content Transfer pro přenos souborů zaručuje snadné přetažení skladeb a jejich seznamů z PC či iTunes knihovny (nevztahuje se na soubory s DRM ochranou).

S operačním systémem Windows® 7 spolupracuje WALKMAN® lépe než kdykoli v minulosti. Propojíte typ E450 přes USB a automaticky se otevře okno ‘Device Stage’ pro přenos a organizaci souborů. S touto intuitivní aplikací lze snadno procházet data v paměti přehrávače v rozhraní prohlížeče Explorer a exportovat do něj soubory z PC. Windows® 7 dokonce automaticky převede filmy na hard disku z formátů DivX® a AVCHD do formátu čitelných pro sledování na displeji přehrávače WALKMAN®.

K modelu WALKMAN® E450K se dodává jako volitelné příslušenství tvarově ladící reproduktorová stanice (pouze v černé barvě) zajišťující poslech nahlas a bez sluchátek. O přirozený zvukový vjem se starají reproduktory
s technologií Digital Linear Phase zatímco funkce Virtual Bass umocňuje nízké frekvence, kterými zaplní celou místnost. Reproduktory mohou být napájeny přímo z přehrávače, takže si můžete užívat hlasitého poslechu kdekoli a kdykoli.

MP3 přehrávače typu WALKMAN® A840 video
Oblíbený a uživateli vychvalovaný přístroj slouží pro maximální
a plnohodnotnou zábavu. Má 7.1 cm (2.8") velký OLED displej, digitální zesilovač S-Master a technologii na potlačení okolního hluku – Digital Noise Cancelling.
A nyní je elegantnější než kdy dřív díky nově volitelné bílé barvě.
Přehrávač WALKMAN® A840 si nově můžete koupit i v kapacitách 8 GB, 32GB a 64 GB. Přístroj tak pojme až 15 000 skladeb a vystačí na 244 hodin sledování video klipů2.

V nabízeném volitelném příslušenství byste našli přenosné reproduktory
a dokovací stanice, sluchátka i výběr kožených a silikonových obalů, které přístroje WALKMAN® ochrání od prachu, nečistot i před mechanickým poškrábáním.

Zmiňované modely přehrávačů WALKMAN® definují novou produktovou linii MP3 a MP4 přehrávačů Walkman od společnosti Sony. Písmeno W označuje přístroje primárně určeny na sport. B série představuje velmi jednoduše ovládané, příjemné a spolehlivé přehrávače.

Nové přehrávače Sony WALKMAN® E450/E450K a vylepšená série A840 video MP3 budou k dispozici od října (resp.září) letošního roku.

Nejnovější informace o přehrávačích Sony WALKMAN®, jejich obrázky a popisy najdete i na oficiální stránce www.facebook.com/walkman.

Technické specifikace:

Série NWZ-E450
Kapacita: NWZ-E455: 16GB
(cca 3,700 skladeb)
NWZ-E454: 8GB
(cca 1,800 skladeb)
NWZ-E453: 4GB
(cca 880 skladeb)
Podporované hudební
a video formáty:
Audio: MP3/WMA (včetně DRM)/AAC/ Linear PCM/AAC skladby s copyright ochranou přehrávat nelze.
Video: AVC(H.264/AVC) Baseline Profile/MPEG-4/WMV (včetně DRM)
Displej: 5.1 cm/2.0” velký QVGA LCD
Možnosti přehrávání
a funkce : SensMe™; Lyrics Sync; Karaoke Mode; Language Learning Mode