Tech Data posiluje svoji pozici novou akvizicí

16. 7. 2010 21:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Tech Data posiluje svoji pozici na evropském trhu akvizicí portugalského distributora DLI

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Tech Data, jeden z největších IT distributorů na světě, kterého na českém a slovenském trhu reprezentuje Tech Data Distribution, oznámila, že se dohodla s portugalským distributorem DLI-Distribui\xE7ão e Logística para Informática, S.A, na převzetí veškerých klíčových aktiv společnosti. Transakce ještě podléhá schvalovacímu procesu regulačních orgánů a měla by být uzavřena ve třetím čtvrtletí roku 2010.

Akvizice společnosti DLI představuje významný krok v naplňování strategie Tech Daty poskytovat kvalitní služby různým zákazníkům napříč IT distribučním trhem. Tech Data tímto rozšiřuje své portfolio nabízených výrobců, klientskou základnu a doplňuje tým profesionálních a velmi zkušených specialistů z různých produktových a zákaznických oblastí.

Obrat společnosti DLI v roce 2009 činil 124 mil. euro. Jedná se o stabilní a zavedenou společnost s pestrou paletou výrobců obsluhujících především firemní a retailové zákazníky.

Pauli Amat, country manažer Tech Data Portugal, řekl: „Tato dohoda je součástí naší plánované strategie rozšiřování obchodních aktivit jak organicky, tak i cestou vybraných akvizicí. DLI nám umožní významně rozšířit naše portfolio výrobců a zákazníků.“

„Tech Data má finanční sílu, infrastrukturu a globální zázemí, které může využít v současném působení na trhu. Je to především velký přínos pro zákazníky, výrobce a zaměstnance DLI, které Tech Data touto akvizicí získá,” řekl Paulo Nunes, ředitel společnosti DLI.

Informace o společnosti Tech Data Distribution hledejte na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

Tiskové zprávy

Diskuse