Jabra - členem nově vytvořeného fóra UCIF

20. 7. 2010 12:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Výrobce náhlavních souprav Jabra se stává členem nově vytvořeného fóra UCIF

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Fórum zajistí interoperabilitu hardwarových a softwarových řešení sjednocené komunikace prostřednictvím otevřenosti a spolupráce prodejců těchto produktů

Výrobce náhlavních souprav Jabra, společnost GN Netcom, oznámila, že se stala členem Fóra pro interoperabilitu sjednocené komunikace (UCIF) a bude se tak moci podílet na vývoji otevřené sjednocené komunikace založené na dohodnutých standardech používaných výrobci softwaru a hardwaru. Fórum UCIF je neziskovým sdružením předních mezinárodních technologických firem, které spolupracují na využití potenciálu sjednocené komunikace.

Sdružení si klade za cíl urychlit zavádění sjednocené komunikace ve firmách po celém světě. Výrobce náhlavních souprav Jabra se stal členem fóra UCIF společně s jeho zakládajícími členy – firmami HP, Juniper Networks, Microsoft, Logitech/LifeSize, Polycom, Acme Packet, Aspect, AudioCodes, Broadcom, BroadSoft, Brocade, ClearOne, Plantronics, RADVISION, Siemens Enterprise Communications a Teliris. Členové fóra UCIF si uvědomují, že jedním z klíčových požadavků k tomu, aby dnešní firmy využívaly sjednocenou komunikaci ve větším rozsahu, je zajištění bezproblémové interoperability komunikačních řešení, a budou proto spolupracovat na odstranění současných překážek interoperability a zaručení spolehlivé a komfortní sjednocené komunikace.

„Schopnost systémů vzájemně si poskytovat služby a efektivně spolupracovat představuje obrovskou překážku v době, kdy firmy s pobočkami po celém světě zavádějí sjednocenou komunikaci,“ prohlásil Tomasz Goldman, viceprezident pro řízení technologií značky Jabra společnosti GN Netcom. „Tyto firmy časem zjistily, že si jejich různé regionální pobočky pořídily systémy, které nejsou kompatibilní se systémy v ústředí nebo mezi sebou. Případně zjistily, že jejich obchodní partneři a zákazníci používají odlišné, nekompatibilní systémy, které eliminují hlavní výhody sjednocené komunikace – nižší náklady a vyšší produktivitu práce. Výrobce náhlavních souprav Jabra bude jako člen fóra UCIF pomáhat tyto překážky překonávat. Je pro nás ctí, že se můžeme podílet na této důležité iniciativě," dodává.

„Interoperabilita je klíčová pro úspěšné zavádění sjednocené komunikace na straně zákazníků a současně je základní podmínkou nabídky starších, současných i budoucích nástrojů, služeb a infrastruktury sjednocené komunikace různých prodejců. Dosud měly snahy o zajištění interoperability nesystematickou podobu a zákazníci tak neměli téměř žádnou jistotu, že jejich současné i plánované investice nebudou vynaloženy zbytečně a že přinesou slíbenou hodnotu,“ vysvětluje Jonathan Edwards, výzkumný analytik oddělení sjednocené komunikace firmy IDC. „Těší mě, když vidím výrobce náhlavních souprav Jabra, jak se ujímá vedení v této oblasti a stává se členem fóra UCIF. Členové fóra společně pomohou urychlit zavádění otevřených standardů v oblasti sjednocené komunikace a budou vyvíjet programy, které přenesou odpovědnost na prodejce a koncovým zákazníkům zajistí klid a ochranu jejich investic – tato skutečnost nepochybně urychlí zavádění technologií sjednocené komunikace.“

Fórum UCIF se zaměří na současné standardy v tomto odvětví a bude odhalovat a zaplňovat mezery v aktuálně používaných protokolech a odstraňovat problémy, které brání širšímu zavádění cenných komunikačních řešení. Členy fóra UCIF se mohou stát dodavatelé hardwaru, softwaru a služeb i provozovatelé sítí. Chcete-li se o fóru UCIF dozvědět více informací nebo se stát jeho členem, navštivte stránky www.ucif.org.

Tiskové zprávy

Diskuse