Konica Minolta - čtyři nové tiskárny

20. 7. 2010 22:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Konica Minolta představuje nové kancelářské multifunkce, které kombinují černobílý tisk s možností barevného skenování s rychlostmi tisku v rozmezí 22 až 42 stran za minutu.

Konica Minolta - čtyři nové tiskárny

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Čtyři nové stroje z řady bizhub nesou označení 223/283/363 a 423 a kombinují funkci tiskárny, kopírky, skeneru a faxu. Ve všech případech jsou stroje vyvedeny ve standardním designu řady bizhub, který minimalizuje nároky na prostor. Rychlost tisku je variabilní v závislosti na zvoleném modelu – 22, 28, 36 anebo 42 stran A4 za minutu.

Podstatnou změnou oproti předchozím modelům je možnost barevného skenování dokumentů a jejich automatické ukládání do systému. Rychlost skenování je u těchto zařízení 70 stran za minutu bez rozdílu, zda se jedná o černobílé anebo barevné skenování. Oskenované dokumenty je možné ukládat do nejrůznějších lokalit počínaje osobní m počítačem, přes ftp server či pevný disk v tiskárně až po zasílání emailem.

Podobně jako u ostatních modelů řady bizhub i nově uváděné stroje mají přehledný dotykový displej pro snadné ovládání, standardem je také kompletní česká lokalizace ovládání i doplňkových programů. Konica Minolta se však snaží jít ještě dál a umožňuje práci se strojem bez nutnosti použití počítače. Například funkci pro archivaci dokumentů je možné spustit přímo z ovládacího panelu, kde uživatel vybere typ dokumentu, vyplní popis a přístroj jej automaticky uloží na předem specifikované místo.

Součástí všech strojů je zabudované rozhraní pro autentizaci uživatelů, ti mají na výběr ověření dvěma způsoby – biometrický otisk anebo bezkontaktní identifikační karta. V obou případech stačí pouze přijít ke stroji a na příslušném místě se identifikovat. Díky tomu je také možné využívat funkci follow me, kdy uživatel vytiskne odeslaný dokument na kterémkoliv stroji zapojeném v síti.
Smyslem většiny inovací u strojů Konica Minolta je především zvýšení komfortu při práci, maximálně jednoduché avšak účinné ovládání a v neposlední řadě úspora nákladů na tisk a úspora času uživatelů.

Stroje bizhub 223/283/363 a 423 jsou vybaveny tiskovým řadičem Emperon, standardně podporují PCL, PostScript 3, PDF a XPS, navíc jsou certifikovány pro použití se systémem SAP. Pro dokonalé výtisky používají zařízení tonery řady Simitri HD s příměsí biomasy, ruku v ruce s tímto faktem jde také certifikace Energy Star, zaručující minimální dopad na životní prostředí.

Produktový manažer Konica Minolta, Martin Doušek k novinkám dodává: „Jsem rád, že můžeme představit nové stroje, které perfektně doplní stávající portfolio tiskových zařízení. Nyní si již podle parametrů může zákazník vybrat odpovídající stroj, který doplní požadovanými službami.“

Tiskové zprávy

Diskuse