Acer T231H - technologie dotykové obrazovky

21. 7. 2010 22:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Zdokonalené dotykové ovládání s novým dotykovým LCD monitorem Acer T231H

Acer T231H - technologie dotykové obrazovky

Ovládání počítače prostřednictvím dotykové obrazovky zaznamenalo další pokrok. Společnost Acer uvedla před nedávnem na trh model T230H, který rozšířil nabídku LCD displejů o dotykovou technologii. Nyní učinila další významný krok a představila zcela nový LCD displej T231H, který spojuje okamžitou odezvu dotykového ovládání s nejmodernějším ergonomickým vzhledem zajišťujícím nejvyšší pohodlí při dlouhodobém používání.

Příčinou úspěchu technologie dotykové obrazovky je přirozenost: Právě dotykem začínáme objevovat svět, v němž žijeme. Jakmile spatříme předmět, jedna z nejpřirozenějších reakcí je právě touha dotknout se ho. Dotyk je zcela přirozený a bezprostřední: Uživatelé nemusejí vědět, jak se ovládá počítač, a dokonce i začátečníci dokážou udělat to, co chtějí, prostým dotykem.

Displej Acer T231H umožňuje využívat veškeré přednosti dotykové technologie. Reaguje na poklepání prsty, které přebírají funkci myši, a tedy lze počítač ovládat tím nejintuitivnějším způsobem.
Po připojení monitoru Acer Touch Monitor T231H k notebooku nebo stolnímu počítači, nastavíte dotykovou funkci v několika málo krocích a okamžitě můžete využívat nový způsob komunikace s osobním počítačem. Nový progresívní ergonomický design umožňuje nastavit displej v úhlu od 5 do 60°, a tedy dosáhnout nejvyššího pohodlí především při dlouhodobém používání, kdy se na monitor díváte anebo ho ovládáte dotykem. Nastavení monitoru do požadované polohy přitom zvládnete jen jednou rukou.

Jakmile najdete ideální pracovní polohu, dotykem prstů otevřete dokumenty anebo otočíte webové stránky. Můžete prohlížet webové stránky, dokumenty, playlisty nebo fotoalba, procházet stránky a fotografie nebo je pohybem dvou prstů otáčet, zvětšovat či zmenšovat na požadovanou velikost. Dokonce je možné zapisovat poznámky přímo na displej monitoru.

Displej Acer T231H však nenabízí jen zázraky dotykové technologie. Panel s úhlopříčkou 58 cm (24”) s plným vysokým rozlišením 1920x1080 zobrazuje nejnovější obsah ve vysokém rozlišení v ohromující kvalitě. Je naprosto ideální k hraní nejmodernějších her, sledování multimedií ve vysokém rozlišení anebo práci s aplikacemi zvyšujícími produktivitu. Monitor s poměrem stran 16:9 zaručuje dokonalé podání každého jednotlivého bitu filmu bez černých pruhů u okrajů displeje, a tedy zabraňuje deformaci obrazu způsobené nekompatibilním poměrem stran.

LCD monitor T231H zobrazuje plynule pohyblivé obrazy díky krátké odezvě 2 ms a zlepšený přechod od šedé k šedé s technologií OD (overdrive) zaručuje jedinečné vizuální zážitky. Dynamický kontrastní poměr 80 000:1, který je optimalizován technologií Acer Adaptive Contrast Management, dosahuje úžasné kvality obrazu analyzováním a přizpůsobením obrazu po jednotlivých záběrech a optimalizací kontrastu prostřednictvím zlepšeného podání detailů a gradace velmi jasných nebo nedostatečně osvětlených scén.

Digitální vstup zajišťuje nejkvalitnější spojení LCD monitorů s ostatními zdroji digitálního signálu včetně grafických karet v osobním počítači. Displej Acer T231H je vybaven jedním portem DVI a jedním portem HDMI, které zajišťují digitální připojení, zaručují vynikající obraz ve vysokém rozlišení a přenos obrazového i zvukového signálu v nejvyšší kvalitě, jaké lze v současné době dosáhnout.

Displej T231H využívá nejmodernější zobrazovací technologie, které přispívají k vynikající kvalitě obrazu:
• Acer eColor Management je technologie, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovaným způsobům zobrazení, a tedy umožňuje uživatelům naladit nastavení displeje prostřednictvím přesného podání barev v závislosti na provozním režimu: data, média, kino nebo fotografie.
• Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu, aby dosáhl dokonale ostrého podání. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena výrazně lepší gradace a podání detailů, především v tmavších a světlejších scénách. Výsledkem je ohromující kvalita obrazu. Acer ACM rovněž snižuje spotřebu LCD monitoru, a tedy přispívá k úspoře energie.
• Acer eDisplay Management je výkonný nástroj pro kalibraci barev a správu displeje. Každé přizpůsobené nastavení lze uložit a rychle vyvolat pro jednotlivé aplikace nebo světelné podmínky.

Technické údaje Acer T231H
Typ podsvícení: CCFL, 4 lampy
Certifikace Vista: Premium for Vista
Videovstup:
Vstupní signál: VGA, DVI a HDMI (s podporou HDCP)
Zvukový výstup:
Reproduktor: Ano
Různé:
Upevnění na zeď : 100x100
Podpora Kensington: Ano
Naklopení: 0°~60°
Napájecí zdroj: