HP - kontrakt od společnosti General Motors Company

21. 7. 2010 22:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost General Motors obnovila dohodu s HP Enterprise Services v hodnotě dvou miliard dolarů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová dohoda přispěje k lepší podpoře konstruování a výroby vozů společnosti General Motors

Divize HP Enterprise Services dnes oznámila, že získala mnohaletý kontrakt od společnosti General Motors Company (GM) na dodávku aplikací a infrastrukturních služeb v hodnotě přesahující dvě miliardy dolarů. V rámci smlouvy má společnosti GM pomoci soustředit se na její obchodní cíle na vysoce konkurenčním trhu.

Na základě podmínek smlouvy bude HP spravovat technologickou infrastrukturu GM s důrazem na zajištění vynikající zpětné vazby koncových uživatelů a neustále ji zdokonalovat – od výrobních závodů až po „zasedačku“ představenstva. HP zajistí pro globální operace GM včetně dceřiné společnosti OnStar síťovou infrastrukturu, technické vybavení pracovišť, správu mainframů a aplikací i služby systémové integrace.
Nová dohoda pokrývá významnou část dosavadní spolupráce HP a GM. Obnovuje dosavadní smlouvu již rok před jejím plánovaným ukončením a prodlužuje 25letý vztah obou společností.
„Inovativní strategie GM pro obchod a technologie zabudované ve vozidlech vyžaduje ekonomicky výhodnou spolupráci, abychom dokázali nabídnout našim zákazníkům ještě lepší služby při konstruování, výrobě a prodeji nejlepších osobních a nákladních automobilů na světě,“ řekl Terry Kline, viceprezident a ředitel IT oddělení ve společnosti GM. „HP patří mezi naše dlouhodobé spolehlivé partnery, protože jeho vysoce odborný a kreativní tým nám pomáhá rychle a úspěšně realizovat nové fáze naší obchodní strategie.“
HP bude poskytovat aplikace a služby správy infrastruktury pro desítky tisíc stolních počítačů a mobilních zařízení, výrobní divizi a dodavatelský řetězec GM. Mezi poskytované služby patří:
— Služby vývoje a správy aplikací pro vývoj produktů, výrobu, podnikové služby, dodavatelský řetězec, OnStar a další operace.
— Integrace konvergované infrastruktury a celkového technologického plánu podporující technologické prostředí GM od různých dodavatelů.
— Služby správy mainframů pro hlavní podnikové systémy GM včetně aplikací pro finanční transakce a dodavatelský řetězec.
— Globální služby technické podpory ve více než 50 zemích a jazycích.
— Komplexní správa datových sítí, jejich zabezpečení a zajištění videokonferencí.
„Automobilový průmysl prochází transformací a technologická infrastruktura GM musí běžet na plné obrátky, aby společnost dokázala naplno využít potenciální příležitosti na trhu,“ řekl Tom Iannotti, senior viceprezident a ředitel HP Enterprise Services. „HP už koncernu GM častokrát prokázalo, že dokáže poskytovat vynikající služby, a budeme v tom i nadále pokračovat, abychom automobilce pomáhali realizovat její podnikatelské záměry.“
Další nástroje, technologie a zdroje pro podporu provozů GM pomohou společnosti HP zajistit partneři Agility Alliance, např. Microsoft nebo PricewaterhouseCoopers.

Tiskové zprávy

Diskuse