Toshiba Media Controller pro Apple iPhone a iPod touch zdarma

21. 7. 2010 12:39    Rubrika: Tiskové zprávy

pro Apple® iPhone® a iPod touch®

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Aplikace iTMC streamuje hudbu, video a fotografie do zařízení zapojených v domácí síti

Společnost Toshiba dnes představila verzi Toshiba Media Controller (TMC) pro Apple® iPhone® a Apple® iPod touch®. Aplikace iTMC zjednodušuje streamování a přehrávání multimediálního obsahu, jako jsou videoklipy nebo filmy, fotografie či hudba, mezi zařízeními s certifikací DLNA v rámci domácí Wi-Fi sítě. iTMC je již nyní (počínaje červencem) k dispozici k bezplatnému stažení na Apple® App StoreSM v angličtině. Další jazykové verze budou postupně přidávány později.

iTMC prohlíží knihovny multimédií na dálku
Aplikace iTMC automaticky vyhledává a zobrazuje veškerá zařízení v domácí síti, která splňují specifikace DLNA®. Nalezené přístroje iTMC roztřídí podle jejich úlohy – multimediální server a přehrávače multimédií. Díky iTMC mohou uživatelé procházet knihovny médií uložené na multimediálních serverech připojených do domácí bezdrátové sítě, vybírat soubory a streamovat poklepáním prstu na přístroje, které je dokáží přehrávat a slouží jako výstupní zařízení.

iTMC ovládá multimediální streamy
Jako většina dálkových ovladačů umožňuje i iTMC řízení výstupů zařízení přehrávajících multimédia pomocí funkčních tlačítek (například přehrát, zastavit, pauza, rychlý posun dopředu a zpět). Na dálku je možné dokonce ovládat i hlasitost. iTMC zobrazuje pouze ta ovládací tlačítka, která odpovídají zvolenému typu multimediálního obsahu.

Uživatelé iTMC mohou dále vytvářet a ukládat seznamy skladeb a posílat je do jiných zařízení. Tato aplikace poskytuje přehled o stavu všech přístrojů s certifikací DLNA®, které jsou v domácí síti zapojeny. Panel s náhledem ukazuje obsah právě zobrazovaný na zvoleném zařízení.

Tiskové zprávy

Diskuse