Nadstandardní zvuk na noteboocích ASUS N Series

22. 7. 2010 13:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Nadstandardní zvuk na noteboocích ASUS N Series

Nadstandardní zvuk na noteboocích ASUS N Series

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

ASUS představil notebooky z modelové řady N, které využívají zvukovou technologii SonicMaster vyvinutou společně s firmou Bang & Olufsen ICEpower. Tato technologie spočívá zejména ve dvou vylepšeních - zvětšení zvukových komor reproduktorů a výkonnějších zesilovačích. Kromě kvalitnějšího zvuku nabídnou nově uvedené modely N43 (14“), N53 (15,6“) a N73 (17,3“) procesory Intel Core i3/i5, grafiku NVIDIA GeForce GT335M 1GB s technologií NVIDIA Optimus, až 1TB úložného prostoru a také rychlejší rozhraní USB 3.0 pro přenos dat.

ASUS N53
Zvuková technologie SonicMaster
Prvkem, který nejlépe dokládá multimediální zaměření notebooků řady N je jejich nadstandardní zvuk. Právě v oblasti audia většina notebooků stále zaostává. Proto se ASUS při výrobě notebooků řady N rozhodl zaměřit na vytvoření co nejpřirozenějšího zvuku. Výsledkem je technologie SonicMaster, která dokáže vykouzlit kvalitní zvuk i na přenosných počítačích.

Technologii SonicMaster vyvíjeli odborníci z týmu ASUS Golden Ear, kteří na ní spolupracovali s experty z Bang & Olufsen ICEpower. SonicMaster představuje nový program certifikace zvuku na noteboocích. Tato technologie spočívá ve zvětšení zvukových komor reproduktorů a výkonnějších zesilovačích. Díky nim je reprodukce zvuku velmi věrná. Kromě vylepšeného hardwaru využívá SonicMaster účinnou softwarovou ekvalizaci, která umožňuje další vylepšení zvuku. Výsledkem je celkově věrnější audio, zcela odlišné od předchozích generací notebooků, jež vyluzovaly plechové a zastřené zvuky.

ASUS N73
Na kvalitní reprodukci zvuku má hlavní podíl vykreslení basů a hlubokých tónů, které snese srovnání se specializovanými audio systémy. K posunu došlo také v oblasti vokálů. Zatímco na běžném notebooku není při poslechu písní příliš rozumět hlasu, SoniMaster dokáže docílit prostorového zvuku nejen při poslechu hudby, ale také při hraní her a sledování filmů. Vedle větších rezonančních komor se o to zasloužil také zesilovač, do nějž je přiváděno vyšší napětí, než je u běžných notebooků zvykem.

ASUS N73
Všestranně výkonné
Notebooky N Series pohánějí procesory Intel Core, které nabízejí vysoký výkon potřebný k plynulé práci s počítačem. Ta je navíc zpříjemněna rozhraním USB 3.0, které umožňuje přenášet data až desetkrát rychleji než předchozí standard. Uživatelé jistě nepohrdnou ani nástroji pro zálohování, s jejichž pomocí mohou lépe spravovat své sbírky multimédií. Nejnovější generace technologie ASUS Video Magic pro zlepšení obrazu optimalizuje video ve vysokém rozlišení a zpříjemňuje jeho sledování.

Nové multimediální notebooky ASUS N Series s technologií SonicMaster a celou řadou dalších inovativních technologií jsou dostupné v několika variantách – 14,0" N43, 15,6" N53 a 17,3" N73.

Tiskové zprávy

Diskuse