Acer - Profesionální LCD displeje řady B

23. 7. 2010 17:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Nyní se zdokonalenými ergonomickými funkcemi

Acer - Profesionální LCD displeje řady B

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


LCD monitory Acer řady B jsou určeny pro každodenní intenzivní používání a dokonale splňují požadavky na výjimečnou grafiku a optimální zobrazení, jaké vyžaduje kancelářské i profesionální nasazení. Tyto monitory nabízejí profesionálním uživatelům nejen dokonalé spojení grafiky s vysokým rozlišením, vynikající čitelností a multifunkčností, ale také jedinečné ergonomické funkce, které dokazují, že to jsou ideální spolupracovníci.

Monitory s možností přizpůsobení výšky, sklonu a natočení lze nastavit do optimální pracovní polohy: Se zvětšeným úhlem sklonu 20° nahoře a 5° dole a úhlem natáčení až 45° doprava a doleva se vyznačují ještě flexibilnějším nastavením polohy. Monitor lze zdvihnout až o 110 mm a vybrané modely je dokonce možné v případě potřeby i otočit na výšku o 90°. LCD monitory řady B můžete tedy nastavit do optimální polohy a tím vytvořit ideální podmínky pro dosažení nejvyšší produktivity.

Displeje řady B působí solidním a spolehlivým dojmem a zaujmou stylovým tmavošedým rámečkem, který je doplněn elegantním černým stojanem. Ovládací tlačítka umístěná na rámečku zajišťují snadné intuitivní ovládání a současně dodávají displejům neobyčejně kultivovaný vzhled.

Displeje řady B jsou nabízeny v několika velikostech a formátech od 43 cm (17”) do 69 cm (27”) a s poměrem stran 4:3, a tedy lépe splňují nároky na profesionální použití. Představují ideální řešení pro přepážky a pracoviště s omezeným prostorem. Širokoúhlé provedení s poměrem stran 16:9 je určeno pro vyšší produktivitu při kancelářském použití a nabízí optimální poměr pixelù na palec pro práci s daty a sledování filmů bez černých pruhů.

LCD monitory s vynikajícím dynamickým kontrastním poměrem (až 12 000 000:1 u modelu B243HLA), který je optimalizován technologií Acer Adaptive Contrast Management, dosahují ostrého obrazu a sytých barev díky zlepšenému podání detailů a gradaci velmi jasných nebo nedostatečně osvětlených scén. Uživatelé tedy mohou pracovat s rozsáhlými datovými soubory nebo CAD aplikacemi, které jsou zobrazeny s výjimečnou přesností a ostrými čarami. Neobyčejně krátká doba odezvy šedá-šedá zabraňuje rozmazání obrazu v rychlých scénách při sledování videí nebo hraní her.

Displeje řady B jsou opatřeny mnoha porty pro připojení nejrůznějších zařízení: portem VGA, portem DVI s HDCP pro sledování obsahu chráněného DRM, portem HDMI zajišťujícím progresivní digitální připojení s vynikajícím obrazem ve vysokém rozlišení a nejlepší dosažitelné nekomprimované video, a dále porty USB, které umožňují připojit periferní zařízení, používat několik displejů a vytvořit z nich zobrazovací stěnu anebo připojit další displej k notebooku či stolnímu počítači, který má pouze jeden port VGA. Vybrané modely jsou navíc dodávány s portem DisplayPort, který je určen k připojení monitoru k počítači, avšak umožňuje také sériově propojit několik displejů. DisplayPort zaručuje reprodukci zvuku a obrazu v nejvyšší kvalitě a rovněž přenáší signál HDMI i DVI.

Monitory řady B jsou vybaveny technologiemi zajišťujícími vysokou spolehlivost a špičkový výkon. Jsou dodávány výhradně s panely třídy A, které se vyznačují nulovým počtem slepých pixelů, a tedy poskytují dokonalý obraz. Monitory procházejí náročnými zkouškami, které jsou zárukou, že displeje Acer Business splňují nejvyšší nároky na kvalitu a výkon.

Monitory Acer řady B rovněž vyhovují ekologické koncepci EcoDisplay a jsou opatřeny logem nízkého dopadu na životní prostředí. Displeje Acer EcoDisplays splňují nejpřísnější mezinárodní standardy, jako např. EPEAT Gold, EnergyStar 5.0, TCO 5.0 a nově i ISO 9241-307, které zaručují vysokou kvalitu služeb, nižší spotřebu energie a využití ekologických materiálů.

Vybrané modely jsou vybaveny systémem se dvěma lampami místo běžných čtyř, a proto displeje spotřebují až o 50% méně energie a výrazně snižují náklady na energii. Nabídka rovněž obsahuje model vybavený podsvícením LED diodami, které mohou ušetřit až 68 % energie ve srovnání se standardními lampami CCFL a navíc neobsahují rtuť. Skříň, laminát tištěných spojů, konektory a vnitřní kabely systému a panelu displeje Acer Eco neobsahují nebezpečné látky, jako např. PVC a BFR.

LCD monitory Acer řady využívají špičkové technologie zpracování obrazu, které zajišťují optimální zobrazení: Acer eColor Management je technologie, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovaným způsobům zobrazení. Uživatelé tedy mohou upravit nastavení displeje a dosáhnout přesného barevného podání v závislosti na provozním režimu: data, média, film nebo fotografie.

Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu, a tedy zaručuje dokonale ostré podání. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena výrazně lepší gradace a podání detailů, především v tmavších a světlejších scénách. Výsledkem je ohromující kvalita obrazu.

Na displeje řady B je poskytována tříletá záruka typu "mail-in".

Tiskové zprávy

Diskuse