Acer S1 - Ultratenké LED displeje

23. 7. 2010 17:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada Acer S1: Ultratenké LED displeje - nejtenčí displeje na světě!

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Vývoj inovativních výrobků a technologií pro uživatele má Acer již zakódován v genech. Nyní tchajwanská společnost rozšířila nabídku monitorů o řadu atraktivních displejů S1, která jako první na trhu využívá technologii LED v nejtenčím profilu pouhých 13 mm!

Při vývoji této řady byl kladen od samotného počátku důraz na spojení atraktivního designu a vynikajícího výkonu. Vznikl tak výrobek, který představuje skutečný klenot. Je vybavený inovativními zobrazovacími technologiemi, které zaručují ostrý a jasný obraz. Vysoké rozlišení (HD, HD+ nebo plné vysoké rozlišení v závislosti na modelu), výjimečný kontrastní poměr (12 000 000:1) a doba odezvy 5 ms dokazují neobyčejnou univerzálnost a výkon nových displejů především při sledování pohyblivých objektů.

Nové modely nabízené ve čtyřech velikostech (58 cm (23”), 55 cm (21”), 51 cm (20”) a 47 cm (18.5”)) se vyznačují atraktivním designem a ultratenkým profilem s tloušťkou od pouhých 13 mm (model S191HQL a S221HQL) do necelých 15 mm (model S231HL). Čisté linie, leštěný černý rámeček a elegantní lesklý podstavec dokazují, že monitory řady S1 představují dokonalé spojení ultratenkého profilu, technické dokonalosti a stylu.

Displeje S1 lze snadno připojit k zařízením pro domácí zábavu i kancelářským periferním zařízením. Porty VGA, DVI s podporou HDCP pro reprodukci obsahu chráněného DRM a volitelný port HDMI zajišťují progresivní digitální připojení s vynikajícím obrazem ve vysokém rozlišení a nejlepší dosažitelné nekomprimované video.

V souladu s neutuchajícím úsilím společnosti Acer vyvíjet výrobky s nižším dopadem na životní prostředí jsou všechny modely S1 vybaveny technologií podsvícení LED diodami, které neobsahují nebezpečné látky, jako např. rtuť či halogenové plyny, a navíc ve srovnání s běžnými lampami snižují spotřebu až o 68 %. Nižší spotřeba přináší nejen velké úspory, ale současně šetří i přírodní zdroje.

Monitory Acer řady S1 rovněž vyhovují ekologické koncepci EcoDisplay a jsou opatřeny logem, které vyjadřuje nízký dopad na životní prostředí. Displeje Acer EcoDisplay splňují nejpřísnější mezinárodní standardy, jako např. EnergyStar 5.0 a nový standard ISO 9241-307, které zaručují vysokou kvalitu služeb, nižší spotřebu energie a využití ekologických materiálů. Skříň, laminát tištěných spojů, konektory a vnitřní kabely systému a panelu displeje Acer Eco neobsahují nebezpečné látky, jako např. PVC a BFR.

LCD monitory Acer řady S1 se vyznačují špičkovými technologiemi zpracování obrazu, které zajišťují optimální zobrazení.

Acer eColor Management je technologie, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovaným způsobům zobrazení. Uživatelé tedy mohou upravit nastavení displeje a dosáhnout přesného barevného podání v závislosti na provozním režimu: data, média, film nebo fotografie.

Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu, a tedy zajišťuje dokonale ostré podání. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena výrazně lepší gradace a podání detailů, především v tmavších a světlejších scénách. Výsledkem je ohromující kvalita obrazu.

Acer eDisplay Management je výkonný nástroj pro kalibraci barev a správu displeje. Každé přizpůsobené nastavení lze uložit a rychle vyvolat pro jednotlivé aplikace nebo světelné podmínky.

Na displeje Acer řady S1 je poskytována tříletá záruka typu "mail-in".

Tiskové zprávy

Diskuse