Symantec - akvizice divize zabezpečení společnosti VeriSign

11. 8. 2010 10:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Symantec dokončil akvizici divize zabezpečení společnosti VeriSign

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Akvizice posiluje pozici společnosti Symantec jako nejuznávanější značky v oblasti ochrany informací a identit online

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznámila, že dokončila akvizici divize identit a ověřování společnosti VeriSign (Nasdaq: VRSN), která zahrnuje certifikační služby SSL (Secure Sockets Layer) a podepisování kódu, služby MPKI (Managed Public Key Infrastructure), certifikát VeriSign Trust Seal, ověřovací službu VIP (VeriSign Identity Protection) a službu VIP Fraud Detection Service (FDS). Symantec na základě smlouvy, která byla oznámena 19. května 2010, získává také většinový podíl ve společnosti VeriSign Japan.

„Organizace i spotřebitelé očekávají jednoduchý a bezpečný přístup k informacím z libovolného zařízení, ochranu před podvody se získanou identitou, uživatelsky přívětivé prostředí a bezproblémové zážitky v online světě,“ řekl Enrique Salem, president a výkonný ředitel společnosti Symantec. „Spojení špičkových bezpečnostních řešení Symantec a bezpečnostních produktů, služeb a renomé společnosti VeriSign umožní Symantecu bezkonkurenční zabezpečení identity a obnovení online důvěry.“

„Společnost Symantec získala řadu špičkových technologií a zdatný tým a bude je, jak doufáme, dále využívat,“ řekl Andrew Salesky, SVP Platform Services, společnost Charles Schwab. „Výhodou pro nás je, že nyní máme jediného partnera pro oblast primárního zabezpečení a těšíme se, že ve spolupráci se společností Symantec budeme dále vylepšovat naše podnikové aplikace a aplikace využívané klienty.“

Symbol důvěry online
Známé logo „zaškrtnutí“ VeriSign je nejuznávanější symbol důvěry online. Každý den je zobrazeno více než 250milionkrát na více než 90 000 webových serverech ve 160 zemích. Společnost Symantec zahájila přechod na novou firemní identitu, která zahrnuje i značku „zaškrtnutí“ VeriSign. V rámci tohoto procesu bude zavedeno i nové firemní logo a nová verze loga spotřebitelských produktů Norton. Loga symbolizují možnost bezpečně komunikovat, provádět obchodní transakce a vyměňovat informace online. Celosvětově budou tyto změny realizovány na konci roku.

Vytváření vzájemně důvěryhodných interakcí online
Současné portfolio společnosti Symantec spolu s přebíranými aktivy společnosti VeriSign nabídne po dokončení akvizice potřebnou hloubku a šíři technologií k tomu, aby se zabezpečení informací na základě identity stalo součástí komplexního řešení. Integrace například umožní:

• Poskytovat certifikační služby SSL společnosti VeriSign se softwarem Symantec Critical System Protection prostřednictvím distribuční sítě. Rychlým zahájením doplňkového prodeje těchto nabídek prostřednictvím obchodníků pomůže společnost Symantec organizacím zajistit a ověřit vyšší úroveň zabezpečení na jejich webových serverech a uživatelům tím poskytne důvěru a jistotu pro provádění transakcí online.

• Využívat služby VeriSign SSL a ověřovací služby PKI v rámci konzoly Symantec Protection Center (SPC), čímž vznikne jednotné řešení správy podnikového zabezpečení.

• Posílit zabezpečení přístupu uživatelů rozšířením řešení Data Loss Prevention a technologie Data Insight společnosti Symantec o služby zabezpečení identity společnosti VeriSign, což zajistí, že přístup k příslušným informacím budou mít pouze oprávnění uživatelé.

• Nabídnout uživatelům silné ověřování a poskytnout organizacím možnost využívat vysoce uznávanou značku důvěry VeriSign v rámci hledání online v důsledku spojení ověřovací služby VeriSign VIP s produkty Norton a klienty Symantec pro stolní počítače.

„Úspěch našich zákazníků je spjatý s jejich duševním vlastnictvím, daty a obchodními procesy. Ochrana těchto cenných informací je v současném propojeném prostředí důležitější a obtížnější než kdykoli dříve,“ řekl Mark Melvin, technologický ředitel ve společnosti ePlus Technology. „Spojení bezpečnostních produktů společností Symantec a VeriSign umožní společnosti ePlus nabídnout zákazníkům úplné řešení zabezpečení identity, které jim poskytne jednoduchý a bezpečný přístup k jejich důležitým obchodním informacím odkudkoli a zajistí, že nedojde k ohrožení podnikovým dat.“

„Protože identita proniká do mnoha bezpečnostních funkcí v organizacích i u spotřebitelů, dochází ke stále většímu sbližování společností Symantec a VeriSign,“ řekl Christian Christiansen, vicepresident, bezpečnostní produkty a služby, společnost IDC. „Vzhledem k neustále se zvyšujícímu množství zařízení, dat, webových služeb a aplikací se silné ověřování a správa identit staly nepostradatelnými pro snížení rizika neoprávněného předávání informací, pro ochranu soukromí a zvyšování důvěry. Začlenění špičkových produktů SSL, PKI a VIP společnosti VeriSign do širokého portfolia řešení zabezpečení informací společnosti Symantec slibuje vyšší bezpečnost interakcí a transakcí. Zabudováním ověřování do svých bezpečnostních produktů může společnost Symantec dále rozšířit dosah „důvěryhodného webu“ společnosti VeriSign.“

Divize identit a ověřování společnosti VeriSign se stane součástí skupiny Enterprise Security Group, kterou vede Francis deSouza. Další informace o akvizici naleznete na adrese: http://go.symantec.com/verisign.

Tiskové zprávy

Diskuse