Et netera jNetPublish - nová verze CMS

17. 8. 2010 15:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Et netera představila novou verzi systému pro správu digitálního obsahu CMS jNetPublish

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost ET NETERA, přední český dodavatel e-business řešení, představila novou verzi Content Management Systému jNetPublish s kódovým označením ERIS. Společnost tento vlastní systém správy digitálního obsahu úspěšně vyvíjí a nasazuje na své projekty již více než deset let a v současné době jej používají editoři v 90 zemích světa. Nová verze je aktuálně nasazována hned na dva projekty současně – v Telefónica O2 a na portále Knizniweb.cz.

Součástí CMS jNetPublish ve verzi ERIS je i tzv. Insite Editace, která umožňuje upravovat obsah webu přímo na příslušných stránkách (viz. screenshot a video). „ERIS obsahuje dále řadu inovací a zlepšení. Mezi nejzásadnější patří nová generace uživatelského rozhraní, které je optimalizováno pro rychlost a přehlednost. Nové rozhraní zohledňuje několik let diskusí s našimi uživateli a věříme, že většině editorů skutečně zjednoduší práci se systémem,“ dodává k nové verzi Jiří Štěpán, ředitel pro výzkum a technologie společnosti Et netera a.s.
CMS jNetPublish získal již v roce 2008 ocenění IT PRODUKT 2008 v kategorii „systémy pro správu obsahu“.
Co uživatelé ocení nejvíce:
• rychlou odezvu,
• skrytí málo používaných funkcí a celkové zpřehlednění rozhraní,
• praktický dashboard shrnující hlavní úkoly a informace,
• integraci s Google Analytics - zpětná vazba o míře návštěvnosti dané sekce či článku,
• novou generaci editace položek s velmi propracovaným systémem informování.
Podstatnou změnu doznala i řada systémových modulů. Kromě jiného je zcela inovováno workflow, které nyní umožňuje ještě vyšší míru řízení publikačního procesu. Nový je rovněž Image Manager, který zjednodušuje úpravy obrázků.
V nové verzi ERIS byl dán mimo jiné maximální důraz na výkon a bezpečnost. K dispozici je nový modul řídící autentizaci uživatelů. Umožňuje mimo jiné kontrolu bezpečnosti hesel nebo integraci s NT doménou a Active directory. Díky novému mechanismu cachování a řadě optimalizací se podařilo zlepšit odezvu jak editačního, tak publikačního prostředí.
ERIS též potvrzuje místo systému jNetPublish mezi enterprise sférou díky podpoře databáze Oracle a možnosti plnohodnotného clusteru publikačních serverů.
jNetPublish je komplexní. Je schopný přistupovat k různým zdrojům dat. Integruje služby řady jiných systémů (Facebook, Twitter, YouTube). Dodává data dalším systémům (RSS, newsletter). Pracuje s počty uživatelů v řádech až stovek tisíc.
jNetPublish je otevřený a je součástí internetu. Odpovídá trendu dneška: tvůrci obsahu jsou zároveň konzumenti, a konzumenti jsou současně tvůrci. Bez problémů integruje komunitní sítě a analytické systémy. Podporuje SEO, tvorbu newsletteru, RSS. Objeví-li se jakákoli další novinka, jNetPublish se s ní snadno propojí.
CMS jNetPublish má i svůj vlastní web, který najdete na www.jnetpublish.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse