Nikon ViewNX 2 - sada nástrojů pro zpracování snímků

17. 8. 2010 14:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Nikon ViewNX 2: Sada nástrojů pro zpracování snímků

Nikon ViewNX 2 - sada nástrojů pro zpracování snímků

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nikon uvádí ViewNX 2, novou verzi populárního softwarového balíku pro snadný import, prohlížení, úpravy a sdílení snímků a videosekvencí D-Movie.

Software ViewNX 2, založený na úspěšném softwaru ViewNX, je plně funkčně vybavenou sadou uživatelsky přívětivých aplikací dodávanou se všemi digitálními fotoaparáty Nikon. Software nyní nabízí sadu nástrojů pro úpravy souborů D-Movie pořízených dnešními digitálními jednookými zrcadlovkami
a kompaktními fotoaparáty.

ViewNX 2 nabízí kromě základních funkcí pro import a procházení souborů menu často používaných nástrojů sloužících ke změně velikosti, úpravě jasu, oříznutí a vyrovnání snímků, stejně jako sofistikované funkce pro zpracování souborů RAW.

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software u společnosti Nikon Europe, komentuje: „Pro mnohé je ViewNX základní softwarovou aplikací pro import a organizaci snímků. View NX 2 činí všechny potřebné činnosti snazšími a plynulejšími a nabízí množství výhod rovněž pro uživatele funkce záznamu videosekvencí D-Movie“.

Stylová prezentace videosekvencí
ViewNX 2 nabízí několik jednoduchých a intuitivních nástrojů umožňujících vytvářet videosekvence vynikající kvality. Software umožňuje ořezávat a poté znovu spojovat klipy, doplňovat množství atraktivních přechodových efektů, vkládat statické snímky a zvukový doprovod a vytvářet stylové
a animované filmy, které lze sdílet s rodinou a přáteli.

Optimalizované intuitivní uživatelské rozhraní
Uživatelské rozhraní softwaru bylo přepracováno s cílem dosáhnout maximální efektivity ovládání. Přehledné grafické prvky a jejich intuitivní rozvržení nabízejí výrazně snazší přístup k široké nabídce jednoduše ovladatelných tvůrčích nástrojů. Jednotlivým prováděným činnostem byly uzpůsobeny dostupné režimy zobrazení včetně režimů „Browser“ (Prohlížeč) a „Edit“ (Úpravy), režim „GeoTag“ umožňuje uživatelům zobrazovat snímky na mapě v místech, kde byly pořízeny. A pro ještě vyšší míru komfortu při prohlížení a úpravách snímků lze měnit barvu pozadí v závislosti na jasu snímků.

Plná kontrola
Software ViewNX 2 obsahuje společně se stěžejními funkcemi zahrnujícími konverzi formátů souborů
a široké spektrum možností hodnocení a označování snímků pro snadnou orientaci ve velkých počtech souborů rovněž mnoho funkcí úprav, jako jsou Crop (Oříznutí), Straighten (Vyrovnání), Auto Red-Eye Reduction (Automatická redukce efektu červených očí) a Auto Lateral Color Aberration (Automatická korekce barevné vady velikosti). Integrované zpracování snímků RAW nabízí vyšší kontrolu nad konečným výstupem a poskytuje množství užitečných funkcí, jako jsou nastavení vyvážení bílé barvy, korekce expozice, nastavení kontrastu, nastavení jasu, doostření a další parametry. Funkce volby barvy pozadí a zahrnutí metadat dále rozšiřují možnosti tisku.

Jednoduché sdílení výsledků
Software ViewNX 2 je úzce spojen se službou my Picturetown, populární službou Nikon pro on-line ukládání a sdílení digitálních snímků. Snímky lze nyní přenášet na server jednoduchým přetažením myší a uživatelé si mohou snímky na serveru my Picturetown prohlížet on-line i přímo v aplikaci ViewNX 2.

Přidáním množství nových funkcí na základě informací získaných od uživatelů produktů společnosti Nikon na celém světě získává již dříve velmi dobře vybavený softwarový balík ViewNX 2 zcela novou úroveň možností a dovoluje tvůrcům všech úrovní získat z pořízených snímků maximum.

Tiskové zprávy

Diskuse