Nokia X3 - nové ovládání Touch and Type

17. 8. 2010 16:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia představuje nové ovládání Touch and Type na modelu Nokia X3

Nokia X3 - nové ovládání Touch and Type

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Model Nokia X3 představuje inovativní způsob ovládání mobilních telefonů. V tenkém těle nabízí dotykový displej i tradiční alfanumerickou klávesnici s dvanácti tlačítky. Tento první přístroj Nokia s kombinovaným ovládáním Touch and Type zákazníkům nabídne jak možnost okamžitého výběru požadované funkce dotykem na jasném barevném displeji, tak i rychlé psaní SMS nebo vytáčení čísel na tradiční klávesnici. Nokia X3 bude v prodeji v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku za předpokládanou cenu 125 eur bez daní a dotací.

„Inovace nejsou jen doménou high-end přístrojů a Nokia X3 je výborným příkladem toho, jak nabídnout vysokou uživatelskou hodnotu za nízkou cenou,“ říká Mary McDowell výkonná viceprezidentka společnosti Nokia pro segment Mobilních telefonů.

„S novinkou Nokia X3 dáváme zákazníkům to nejlepší z obou světů: kombinaci dotykového displeje a tradiční alfanumerické klávesnice v cenově dostupném zařízení. Nabízíme zákazníkům větší displej s jasnými ikonami, menu a textem, a přitom zachováváme nezbytné klávesy pro příjem a ukončení hovoru. K tomu pak přidáváme praktická tlačítka pro rychlou aktivaci hudebního přehrávače a pro psaní zpráv,“ dodává McDowellová a pokračuje: “Náš průzkum ukázal, že lidé, kteří investovali roky do toho, aby svůj mobil ovládali co nejrychleji jednou rukou, aby psali jedním prstem, chtějí tuto dovednost využívat i v budoucnu pro SMS, chat a instant messaging, a zároveň si užívat výhody dotykové klávesnice.“

Praktický systém ovládání Touch and Type doplňuje moderní a funkční design. Nokia X3 je navíc jedním z nejtenčích mobilů značky Nokia vůbec. Tělo telefonu je silné pouhých 9,6 milimetrů, takže telefon snadno vklouzne do každé kapsy. Podle nejposlednějších módních trendů je zadní kryt telefonu vyroben z broušeného hliníku, a navíc bude novinka dostupná hned v pěti barevných variantách: bílo-stříbrné, tmavě kovové, petrolejově modré, růžové a v barvě lila.

Přes malé rozměry novinky nabídne Nokia X3 plnou škálu funkcí včetně podpory sítí 3G, připojení Wi-Fi, hudebního přehrávače nebo integrovaného rádia. Každého, kdo rád fotografuje nebo zaznamenává život okolo sebe, jistě potěší špičkový pětimegapixelový fotoaparát se čtyřnásobným digitálním zoomem a možností nahrávání videozáznamu.

Nokia X3 má speciální klávesy pro přímý přístup ke komunikačním funkcím a také k funkcím hudebního přehrávače. Díky těmto klávesám se uživatelé rychle dostanou k důležitým službám Ovi včetně sociálních a zábavních aplikací. Kromě služby Ovi Mail lze využít službu Nokia Messaging pro push přístup k dalším mailovým a chatovacím účtům majitele telefonu.

Nokia MD-11: kapesní reproduktory pro velký zvuk

Hudební nadšenci si mohou novinku Nokia X3 vylepšit kapesními reproduktory Nokia MD-11. Malé tělem ale velké zvukem, takové jsou nové miniaturní reproduktory, které se pohodlně vejdou do každé kapsy. Reproduktory nabízí špičkovou kvalitu, mají vlastní zabudovaný zesilovač a pro stereofonní reprodukci stačí zapojit dva. Reproduktor Nokia MD-11 bude nabízen za maloobchodní cenu 20 eur bez daní a dotací.

Tiskové zprávy

Diskuse