Nokia 5250 oficiálně na trhu

25. 8. 2010 09:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Oficiálně na trhu: Nokia 5250, jak ji znáte z Ovi Obchodu

Nokia 5250 oficiálně na trhu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Když společnost Nokia před pár týdny neúmyslně zveřejnila snímky doposud neuvedeného modelu v Ovi Obchodě, vyvolalo to řadu ohlasů a spekulací o novém připravovaném modelu. Ode dneška je ale vše již oficiální – dotyková Nokia 5250 je telefonem zaměřeným na hudbu, který cílí na všechny ty, kteří hledají moderní víceúčelový mobilní telefon nabízející skvělý poměr ceny a výkonu.

Telefon je vybavený hudebním přehrávačem přístupným přímo z domovské obrazovky a umožňuje snadný přístup jak k jednotlivým skladbám z Ovi Hudba, tak i k vašim vlastním kolekcím. Nokia 5250 nabízí 51 MB vestavěné paměti, kterou si audiofilové mohou prostřednictvím microSD karty snadno rozšířit až o dalších 16 GB – to už je dost místa, kam se vejde přibližně 4000 skladeb. Ve výbavě telefonu je také vestavěné FM rádio. Svůj hudební původ pak Nokia 5250 potvrzuje i předinstalovanou bezplatnou verzí oblíbené hry Guitar Hero 5 Mobile. Je to zkrátka telefon, který uživateli umožní užít si při cestování hudbu na maximum. Nokia 5250 bude na vybraných trzích k dostání také s hudební nabídkou typu „sněz, co můžeš“ Ovi Hudba Unlimited.

Nokia 5250 je přímo jak stvořená pro sociální sítě. K těm lze přistupovat přímo z domovské obrazovky, kde uživatel najde své nejoblíbenější kontakty i přímý přístup na Facebook, MySpace i další sociální sítě. Může být také najednou přihlášen k více poštovním účtům jako Ovi Mail, Gmail a Yahoo! Mail anebo snadno využívat služeb instant messagingu. Telefon je také možné doplnit o libovolné další aplikace, které jsou k dispozici v Ovi Obchodě.

Za zmínku stojí také výdrž baterie - telefon vydrží až 18 dní ve standby režimu anebo 7 hodin hovoru. Hudbu pak nová Nokia 5250 vydrží přehrávat celých 24 hodin bez zastavení.

Nokia 5250 využívá operační systém Symbian^1 a nabízí podporu pro sítě GSM ve všech čtyřech pásmech, včetně podpory datových přenosů přes GPRS a EDGE. Telefon je vybavený 2 Mpix fotoaparátem s předinstalovanou aplikací Ovi Sdílení, která vám umožní snadno nahrát vaše snímky na web. Rozměry telefonu jsou pouze 104 mm \xD7 49 mm \xD7 14 mm, což z něj činí skutečně kapesní zařízení.

Nokia 5250 bude bez daní a dotací stát 115 € a na pultech českých obchodů se objeví během posledního kvartálu tohoto roku.

Tiskové zprávy

Diskuse