BenQ projektor MP780 ST WXGA DLP

26. 8. 2010 20:56    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ projektor MP780 ST WXGA DLP® s krátkou projekční vzdáleností přináší díky interaktivní technologii PointDrawTM revoluci do školních tříd

BenQ projektor MP780 ST WXGA DLP

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost BenQ, světová jednička v prodeji projektorů uvedla na trh projektor MP780 ST WXGA DLP® s krátkou projekční vzdáleností. Jedná se o inovativní zařízení doslova šité na míru pro potřeby výuky. Učitelé při použití tohoto zařízení mohou počítat se zvýšeným zájmem o zapojení do výuky ze strany žactva, jež si jistě při práci s projektorem užije mnoho zábavy. Z jednotlivých zdokonalení stojí za zmínku zejména systém PointDraw využívající interaktivní pero, jež odlišuje zařízení MP780 ST od konkurence eliminací finančních nákladů a nepříjemností spojených s interaktivními tabulemi. Uživatelé tak totiž mohou ukazovat, kreslit a psát na jakýkoliv promítací povrch.

Peter Chen, generální ředitel Technologického centra produktů společnosti BenQ, uvedl: „Projektor MP780 ST je rozhodně nejlepší volbou, co se týká projektorového řešení pro výuku. Byl navržen s jednoduchým cílem, a sice aby zpříjemnil a oživil výuku, aniž by bylo nutné dělat kompromisy z důvodu vysokých investic, prostorových omezení, či dalších limitů využití. V podstatě se jedná o kompaktní all-in-one zařízení, díky němuž odpadá nutnost koupě a instalace samostatné tabule a reproduktorů. S projektorem MP780 ST maximalizujete využití cenného prostoru, jež nabízejí stěny učeben. Ušetřené prostředky pak můžete investovat do další infrastruktury, například do kvalitního ozvučení třídy.“

Systém BenQ PointDraw: Svoboda inspiraci, okouzlení a tvorbě

Se systémem PointDraw se pedagogové i studenti velice rychle sžijí díky jeho vysoce intuitivnímu rozhraní. Na rozdíl od ostatních systémů využívajících interaktivního pera nevyžaduje BenQ PointDraw žádnou kalibraci mezi samotným zařízením a projekčním povrchem. Projektor MP780 ST jednoduše připojíte k notebooku či desktopu a užíváte si ukazování, kreslení a psaní na libovolný plochý povrch, k čemuž nepotřebujete žádnou obrazovku ani tabuli. Systém PointDraw je plně kompatibilní s libovolným operačním systémem vybaveným podporou standardní USB myši, navíc dovoluje použití velkoplošného displeje a sdílení prakticky jakéhokoliv softwaru nebo digitálního obsahu zobrazitelného na počítačovém monitoru. Speciální PointDraw pero disponuje tlačítkem zastávajícím funkci levého tlačítka myši, což uživatelům umožní provádět stejné úkony jako na klasickém počítači. Pero navíc funguje až do vzdálenosti osmi metrů od promítaného obrazu, můžete se tak těšit na naprostou svobodu pohybu.

K projektoru je standardně dodáván interaktivní software Q DrawTM, jenž rozšiřuje možnosti využití o několik speciálních funkcí. Jedná se především o rozličná nastavení parametrů kreslení (jako jsou různé typy pera, čtyři barvy inkoustu, či tloušťka linky). Dále software umožňuje tvorbu různých schémat a tabulek, výběr tvarů a rovněž nabídne množství dalších užitečných nástrojů. Pedagogové mohou dokonce zaznamenávat celý obsah vyučování včetně veškerých nápisů či náčrtů, jež byly za pomocí PointDraw pera vytvořeny, což představuje skvělý nástroj pro sdílení či opětovné využití vlastní práce.

Všestrannost, nadčasovost, snadná údržba

Ať už ve standardní nebo malé učebně, zastane projektor MP780 ST všechnu práci pro různé účely, přičemž není limitován rozměry předinstalovaných tabulí či projekčních ploch. V podstatě si uživatelé mohou vytvořit interaktivní plochu o úhlopříčce od 48“ do 300“. Ultra krátký zobrazovací poměr 0,5 : 1 (umožňující promítnout obraz o úhlopříčce 95“ ze vzdálenosti pouhého jednoho metru) zaručuje plnohodnotné použití projektoru i v těch nejmenších učebnách.

Další vlastnost, jež odlišuje projektor MP780 ST od konkurence, představuje jeho vynikající mobilita, jež umožňuje pohodlné sdílení mezi učebnami. Zařízení disponuje USB vstupem, díky němuž lze s produktem plnohodnotně pracovat i bez připojení k notebooku či stolnímu PC. Dále se pyšní dvěma výkonnými zabudovanými 10watovými reproduktory a hmotností pouhých 2,6 kg.

Vzhledem ke své ceně, nadčasovým vlastnostem, jež s přehledem drží krok s rychle se vyvíjejícími technologickými inovacemi, a konstrukci, která si poradí i s ne právě jemným školním zacházením, nabízí MP780 ST v podstatě maximální výkon, jaký je možné s přihlédnutím k útlým rozpočtům vzdělávacích institucí získat. V konektorové výbavě projektoru nalezneme HDMI v1.3, kompozitní vstup, S-Video, D-Sub, USB, mikrofon, stereo mini jack, RJ45 nebo RS232. Zajímavou funkcí je rovněž možnost zobrazení stereoskopického (3D) obsahu, jež z projektoru činí zařízení připravené pro nejmodernější metody výuky. Navíc díky použití bezfiltrové technologie DLP slibuje nový projektor BenQ vysokou kvalitu obrazu při zachování konzistentních barev, zřetelného zobrazení a přesných detailů bez nežádoucího rozkladu barev. Užitečnou vlastností je rozhodně také možnost spravovat zařízení na dálku prostřednictvím LAN sítě.
Ze statistického hlediska pochází v současnosti 1 z 5 školních projektorů právě od značky BenQ, tudíž můžeme bez obav tvrdit, že nový MP780 ST vstupuje na půdu, kde značka BenQ představuje kvalitu, drží si vedoucí postavení na trhu a nabízí vysoké nasazení za účelem pomoci vyučujícím oživit jejich výuku a dostat učební metody na zcela novou úroveň.

Projektor BenQ MP780 ST je u nás dostupný za cenu 31 990 Kč bez DPH

Tiskové zprávy

Diskuse