Acer S273HL - WLED displej

30. 8. 2010 14:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Jedinečný tenký design a vysoký výkon šetrný k životnímu prostředí

Acer S273HL - WLED displej

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Na základě úspěchu svých ultratenkých LED displejů s plným vysokým rozlišením, které již získaly mnoho ocenění, se společnost Acer rozhodla rozšířit řadu S3 o nový LCD displej S273HL, který představuje jedinečný příklad propracovaného designu a špičkového výkonu doplněného výjimečnými technickými řešeními včetně neobyčejně krátké doby odezvy, neuvěřitelně vysokého kontrastního poměru (12 000 000:1), dvou portů HDMI a panelu s velkou úhlopříčkou 69 cm (27”).

LCD monitor Acer S273HL zaujme velmi malou hloubkou 21 mm, která přispívá k minimalistickému a profesionálnímu vzhledu. Je opatřen černým rámečkem a vyznačuje se jedinečným asymetrickým tvarem. Elegantně střízlivý design, který je doplněn válcovým závěsem na zadní straně a stojanem ve tvaru písmene L s povrchem z kartáčovaného kovu, je zvýrazněn LED diodou s měkkým modrým světlem signalizující zapnutí monitoru. Charakteristický tvar stojanu umožňuje jednoduše uložit klávesnici pod monitor, a tak ušetřit vzácné místo na stole. Navíc je v něm zabudován reproduktor, který zvyšuje funkčnost monitoru.

Monitor S2743HL s nevídaným dynamickým kontrastním poměrem 12 000 000:1, optimalizovaným technologií Acer Adaptive Contrast Management, dosahuje úžasné kvality obrazu analyzováním a přizpůsobením obrazu po jednotlivých záběrech, jakož i optimalizací kontrastu prostřednictvím zlepšeného podání detailů a gradace velmi jasných nebo nedostatečně osvětlených scén. Neobyčejně krátká doba odezvy 2 ms umožňuje uživatelům hrát 3D hry ve vysoké kvalitě a videa bez rozmazání obrazu.

Pod vytříbeným a stylovým designem, který potěší i nejvybranější vkus, se skrývá zelené srdce, a tedy tento displej ocení i uživatelé, pro něž je důležitá ochrana životního prostředí. Úsporný provoz, neobyčejně tenké provedení a použití materiálů bez obsahu rtuti dokazují, že monitor S273HL patří jednoznačně k ekologickým displejům Acer. Monitory S273HL navíc splňují požadavky politiky nulového počtu slepých pixelů, která představuje záruku kvality displeje.

Displej S273HL využívá technologii bílých LED diod, které neobsahují nebezpečné látky, jako např. rtuť či halogenové plyny. Ve srovnání s běžnými CFFL displeji má S273HL nižší spotřebu energie až o 63 %. Nižší spotřeba přináší velké úspory a tím šetří přírodní zdroje. LED diody zajišťují nejen výjimečnou spolehlivost a hospodárný provoz, ale také přispívají k vyšším výkonům. Umožňují reprodukovat větší barevný rozsah s vyšší sytostí a výsledkem je neobyčejně realistický obraz, jaký nelze dosáhnout běžnými technologiemi.

S273HL, který je určen pro profesionální uživatele a multimediální nadšence, je opatřen panelem s úhlopříčkou 69 cm (27”) s plným vysokým rozlišením 1920x1080 a zobrazuje nejnovější obsah ve vysokém rozlišení v ohromující kvalitě. Je naprosto ideální k hraní nejnovějších her, sledování multimedií ve vysokém rozlišení anebo k práci s aplikacemi zvyšujícími produktivitu. Monitor s poměrem stran 16:9 dokonale reprodukuje každý jednotlivý bit filmu a zajišťuje zobrazení bez černých pruhů u okrajů displeje, a tedy zabraňuje deformaci obrazu, která je způsobena jeho nekompatibilní velikostí. Dva integrované porty HDMI pro digitální připojení umožňují dosáhnout vynikajícího obrazu ve vysokém rozlišení a v současnosti nejlepší kvality nekomprimovaného videa z nejmodernějších zdrojů digitálního signálu.

Displej S273HL využívá nejnovější technologie zpracování obrazu, které poskytují vizuální zážitek na nejvyšší úrovni:

Acer eColor Management je technologie, která přizpůsobuje výkon panelu různým prostředím, světelným podmínkám a preferovaným způsobům zobrazení. Uživatelé tedy mohou upravit nastavení displeje a dosáhnout přesného barevného podání v závislosti na provozním režimu: data, média, film nebo fotografie.

Adaptive Contrast Management (ACM) dynamicky přizpůsobí kontrastní poměr vstupního obrazu, a tedy zajišťuje dokonale ostré podání. Každá scéna je analyzována a obraz je přizpůsobován okénko po okénku, přičemž je zvýšena kvalita barev a dosažena výrazně lepší gradace i podání detailů, především v tmavších a světlejších scénách. Výsledkem je ohromující kvalita obrazu. Acer ACM rovněž snižuje spotřebu energie LCD monitoru, a tedy přispívá k úspoře energie.

Acer eDisplay Management je výkonný nástroj pro kalibraci barev a správu displeje. Každé přizpůsobené nastavení lze uložit a rychle vyvolat pro jednotlivé aplikace nebo světelné podmínky.

Technické údaje S273HL
Základní údaje:
Typ displeje: Plochý panel / TFT
Rozměry Š (mm): 644,9
Rozměry V (mm): 468,7
Rozměry H (mm): 189,6
Min. tloušťka profilu (mm): 21
Čistá hmotnost (kg): 5,8
Barva: černá
Displej:
Technologie panelu: Svíticí diody LED
Crystalbrite: Ne
Velikost (cm): 69
Velikost (palce): 27
Poměr stran 16:9
Zobrazovací plocha Š (mm): 597,5
Zobrazovací plocha V (mm): 336,1
Bodová rozteč (mm): 0,311
Rozlišení: 1920 x 1080 při 60 Hz
Frekvence: TBD
Čas odezvy (ms): 2
Kontrast: 12 000 000:1
Svítivost (cd/m2): 300
H/V° CR 10:1: 170°/160°
H/V° CR 5:1: 178°/170°
Barevnost (mil.): 16,7
NTSC (%): 70
Typ podsvícení: Svíticí diody LED
Videovstup:VGA + 2x HDMI (s HDCP)
Zvukový výstup:
Reproduktor: Ano
Různé:
Upevnění na zeď : Ne
Podpora Kensington: Ano
Naklopení: -5°~15°
Střední doba bezporuchového provozu při 25°C (hod.): 30 000
Napájecí zdroj:
Napájecí zdroj: Externí
Vypnuto/pohotovostní režim (W): 0,6
Spánek (W): 0,75
EnergyStar v zapnutém stavu (W): 22
Záruka:
Servis a podpora: Tříletá typu mail-in a nulový počet slepých pixelů
Certifikace: CE, T\xDCV GS, MPRII, ISO9241-307

Tiskové zprávy

Diskuse