Acer - podpora sportu - Singapur 2010

30. 8. 2010 16:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Podporu, kterou Acer poskytuje sportu, využívají i budoucí šampióni

První olympijské hry mládeže v Singapuru umožnily mladým lidem z celého světa zúčastnit se jedinečné celosvětové události, která klade stejný důraz na sport, kulturu i vzdělání. Národní olympijské výbory z 204 zemí vyslaly na 3600 sportovců, aby přispěli k jejich úspěchu.

Společnost Acer zcela přirozeně rozšířila svou podporu, jíž poskytuje olympijskému hnutí, i na olympijské hry mládeže a podílela se na přípravě prvních her spolu s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) a organizačním výborem pro přípravu olympijských her mládeže v Singapuru. Jako výlučný partner v kategorii výpočetní techniky dodává Acer vybavení pro počítačovou infrastrukturu her Singapur 2010. Hladký chod her bude zajišťovat více než 2000 osobních počítačů.

Olympijské hry mládeže, které jsou od zimních olympijských her v roce 1924 první akcí uspořádanou Mezinárodním olympijským výborem, zahrnují i ambiciózní kulturní a vzdělávací program. “Vzdělání bude nedílnou součástí olympijských her mládeže, které nabízejí mladým lidem možnost bezprostředně poznávat olympijské hodnoty a sdílet je se svými vrstevníky z celého světa,” prohlásil Jacques Rogge, president MOV.

“Sport překonává bariéry tím, že uznává hodnotu rozdílů a význam společných cílů. Také společnost Acer se řídí stejnou zásadou a umožňuje lidem komunikovat prostřednictvím snadno ovladatelných technických řešení navržených pro skutečné lidi a skutečné potřeby,“ uvedl Gianfranco Lanci, president a výkonný ředitel společnosti Acer Inc.

Poprvé se aktivně účastní olympijských her i mladí lidé, kteří nesoutěží v jednotlivých sportovních disciplínách. Společnost Acer je oprávněně hrdá, že může spolupracovat s MOV na dvou programech pro účastníky her - Mladí ambasadoři a Mladí reportéři.

Třicet mladých ambasadorů ve věku od 18 do 28 let, kteří pocházejí ze všech pěti světadílů, bude aktivně propagovat olympijské hry mládeže ve svých zemích a komunitách. Mladí ambasadoři budou také zvát sportovce, aby se zapojili do kulturních a vzdělávacích akcí, které tvoří součást her.
Mladí reportéři jsou studenti novinářství a mladí lidé ve věku od 18 do 24 let, kteří budou mít příležitost získat cenné poznatky v rámci úzké spolupráce se zkušenými mediálními pracovníky.

Každý z nich obdržel notebook Acer Aspire 1810T ve speciální edici pro olympijské hry v elegantním stříbrném provedení z kartáčovaného kovu, který je opatřen logem olympiády vyřezaným do povrchu diamantem. Nejdokonalejší technika a nejpropracovanější design Acer pomohou mladým ambasadorům a reportérům splnit jejich úkol.

“Notebooky Acer tvoří nedílnou součást programu Mladí ambasadoři Singapore 2010,” uvedl Patrick Stalder, ředitel pro kulturu a vzdělání MOV. „Notebooky umožnily ambasadorům z různých zemí světa informovat soutěžící sportovce a národní olympijské výbory o kulturním a vzdělávacím programu. Povzbuzovali jsme účastníky olympijských her mládeže, aby využívali různé sociální mediální kanály k podpoře a zvyšování povědomí o významu olympijských her mládeže i o olympijských hodnotách v širším smyslu.“

Anthony Edgar, ředitel pro tisk MOV, k tomu uvedl: “Program olympijských her mládeže Mladí reportéři je jedinečná iniciativa v rámci kulturního a vzdělávacího programu olympijských her mládeže. Mladí reportéři již připravili rozhovory se Sebastianem Coem, Jelenou Isinbajevovou, Frankie Fredericksem a dalšími slavnými hosty, kteří sledují jednotlivé soutěže z míst v prvních řadách. Notebooky Acer 1810T Special Edition tvoří nejdůležitější součást balíčku pro Mladé reportéry, kteří na nich píší články, zpracovávají fotografie ze závodů anebo připravují a upravují rozhlasová zpravodajství a videoreportáže.”

“Acer 1810T je opravdu bezvadný!” prohlásila Sonali Prasad, Mladá reportérka MOV, která pochází z Indie. „Baterie dlouho vydrží, počítač je skutečně lehký a snadno se přenáší.“

Výuka prostřednictvím techniky v Digitálním mediálním centru

V Digitálním mediálním centru (DMC), umístěném uprostřed olympijské vesnice, budou moci mladí sportovci sledovat na počítačích Acer vzdělávací a kulturní multimediální programy anebo se spojit se svými rodinami, přáteli i celým světem.

Podpora Digitálního mediálního centra v Singapuru je v souladu se strategií společnosti Acer, která je zaměřena na vývoj inovativních technických řešení pro učení a výuku. Současná úroveň techniky umožňuje přenést obsah učebního předmětu do tříd a zlepšit úroveň vzájemné komunikace mezi studenty a učiteli. Společnost Acer se již vydala touto cestou a navázala spolupráci s organizací European Schoolnet (EUN), kterou tvoří ministři školství z 31 evropské země. Jejím cílem je vytvořit s využitím techniky nové výukové a učební postupy.