Canon uvádí na trh nový projektor LV-7590

1. 9. 2010 20:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon uvádí na trh nový projektor LV-7590 – všestranný, výkonný přístroj pro profesionální projekci

Canon uvádí na trh nový projektor LV-7590

Společnost Canon dnes představila svůj dosud nejvýkonnější projektor určený pro profesionální audiovizuální sféru. Projektor LV-7590 se světelným výkonem 7000 lumenů promítá obrazy o rozměrech až 813 x 610 cm (úhlopříčka 400"), a je tak ideální pro trvalou instalaci v rozlehlých prostorách. Nabízí obraz s ostře prokreslenými detaily a živými barvami, jichž dosahuje díky kombinaci vysokého kontrastního poměru 1800 : 1 a nového systému ovládání barev. Projektor LV-7590, který si spotřebitelé budou moci pořídit s vysoce kvalitním objektivem s 1,3x optickým zoomem nebo bez něj, je kompatibilní se čtyřmi vyměnitelnými objektivy, díky čemuž umožňuje přední i zadní projekci v jakémkoliv prostředí.

Obraz špičkové kvality Canon
LV-7590, který bude na trhu k dostání začátkem září, nahradí stávající model LV-7585 a v porovnání s ostatními projektory Canon nabídne dosud nejvyšší kvalitu a výkon. Nativní rozlišení XGA, díky němuž projektor vyniká velkou všestranností, doplňuje zvýšený jas 7000 lumenů a vyšší kontrastní poměr 1800 : 1 a také elektromechanický horizontální a vertikální posun objektivu, jehož zásluhou promítaný obraz nevykazuje známky lichoběžníkového zkreslení. V souladu s přísnými kvalitativními standardy společnosti Canon byly parametry a funkce projektoru LV-7590 speciálně navrženy tak, aby divákům v rozlehlých prostorách poskytoval nejlepší možný vizuální zážitek.

Reprodukované barvy jsou bohatší díky použití nového systému ovládání barev Colour Control Device, který zdokonaluje tradiční systém zobrazování signálu RGB, používaný v LCD projektorech, a to nezávislým řízením cesty žlutého světla. Projektor dovoluje projekci s poměrem stran obrazu 4 : 3, 16 : 9 a také vlastní, uživatelské nastavení poměru stran pro speciální vizuální projekty – je tak ideálním řešením pro profesionální konferenční haly a jiné prostory a promítání nejrůznějšího obsahu.

Výjimečná všestrannost – kvalitní projekce v každém prostředí
LV-7590 vykazuje mimořádnou flexibilitu, díky níž jej lze použít v nejrůznějších podmínkách. Zákazníci si jej mohou pořídit spolu s volitelným objektivem s 1,3x zoomem nebo mohou dát přednost koupi projektoru bez objektivu a poté volit ze čtyř vyměnitelných projekčních objektivů Canon. Ultraširokoúhlý objektiv, širokoúhlý objektiv, objektiv s dlouhým ohniskem a objektiv s ultradlouhým ohniskem umožní jeho instalaci přesně podle podmínek daného prostoru a požadované velikosti obrazu, aniž by došlo k nežádoucímu zhoršení kvality obrazu. Díky flexibilnímu designu a širokým možnostem připojení lze projektor LV-7590 používat i pro složitější instalace, např. pro vertikální projekci přímo na podlahu.

Na projektoru se nachází mechanická závěrka, která objektiv, pokud není právě používán, zakryje, aby zamezila nežádoucímu úniku světla do místnosti. Díky nenápadnému elegantnímu hladkému designu se projektor LV-7590 dobře začlení i do těch nejmodernějších konferenčních prostor. Integrovaný samočisticí vzduchový filtr s životností až 10 000 hodin usnadňuje údržbu a významně prodlužuje provozní dobu projektoru bez údržbových zásahů.

Široké možnosti připojení
Projektor LV-7590 je navržen tak, aby jej bylo možné snadno integrovat do rozsáhlých stávajících audiovizuálních systémů. Je vybaven celou řadou vstupních i výstupních portů pro multimediální projekty. Jeden audiovýstup a dva audiovstupy umožňují připojení projektoru na externí zvukový systém a ovládání zdroje a hlasitosti zvuku prostřednictvím projektoru.

Možnosti připojení projektoru LV-7590 dále rozšiřuje nová jednotka pro připojení k síti. Jednotka LV-NI03 dovoluje ovládání projektoru na dálku z PC v síti a umožňuje tak odeslání prezentací přes síť přímo do projektoru.

Hlavní parametry a funkce projektoru LV-7590:
• Světelný výkon 7000 lumenů – záruka vysoce kvalitní a působivé projekce v rozlehlých prostorách
• Kontrastní poměr 1800 : 1
• Nový systém ovládání barev pro sytější a zářivější barvy
• K dispozici s nebo bez vysoce kvalitního objektivu s 1,3x zoomem
• Elektromechanický vertikální a horizontální posun objektivu
• Terminály – DVI-D (HDCP) a 5 x BNC
• Samočisticí vzduchový filtr s životností až 10 000 hodin
• Mechanická clona pro zamezení nežádoucímu úniku světla během projekce
• Čtyři volitelné vyměnitelné objektivy včetně ultraširokoúhlého objektivu, který je ideální pro zadní projekci
• Volitelná jednotka pro připojení k síti pro projekci a ovládání projektoru na dálku přes síťové rozhraní