AVG Threat Labs - bezpečnostní detekční nástroj

3. 9. 2010 09:00    Rubrika: Tiskové zprávy

AVG Threat Labs nabízí zdarma unikátní bezpečnostní detekční nástroj

Společnost AVG Technologies, výrobce nejpopulárnějšího volně dostupného antivirového programu na světě, dnes oznámila dostupnost limitované beta verze svého nového on-line nástroje AVG Threat Labs. Jedná se o unikátní portál, který poskytuje uživatelům informace o internetových hrozbách získaných pomocí AVG LinkScanneru od téměř sto milionů svých uživatelů.

Všichni, kteří mají nainstalovaný AVG Antivirus, jehož součástí je i LinkScanner, jsou v reálném čase chráněni proti malwarovým útokům, šířeným z internetových stránek. Hrozby jsou díky tomu zablokovány ještě dříve, než se stránka načte do prohlížeče. Portál Threat Labs tento unikátní software doplňuje a nabízí uživatelům možnost po zadání jakékoli URL adresy vyhledat více informací o potenciálních hrozbách, které se mohou pod daným odkazem skrývat. Dokonce i uživatelé, kteří nemají nainstalovaný antivirový program AVG nebo jej aktuálně nemají aktivovaný, mohou Threat Labs plně využívat a těžit z jeho předností. Mezi ty hlavní patří okamžitý přístup k podrobným statistikám o rizicích, kterými stránky v minulosti i současnosti hrozí. AVG Threat Labs rozšiřuje samotné možnosti volně dostupného antivirového programu AVG Free a doplňuje unikátní koncept společnosti „People Powered Protection“.

“Naším cílem je nabídnout koncovým uživatelům ochranu před internetovými hrozbami,“ uvádí J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies, a dodává: „Threat Labs přesně dokreslují naší strategii „People Powered Protection“ a tím i to, v čem se AVG liší od ostatních společností nabízejících bezpečnostní software. Proti stále se šířícím internetovým hrozbám stavíme naše produkty, které začínají u standardních antivirových nástrojů až po nejnovější prostředky ochrany v rámci sociálních médií.“

Představení finální verze Threat Labs pro domácí uživatele je plánováno na konec září 2010. Portál tak doplní sadu bezpečnostních nástrojů AVG Internet Security a pomůže téměř stomilionové celosvětové komunitě bojovat proti internetovým hrozbám.

Beta verze AVG Threat Labs je dostupná na adrese http://www.avgthreatlabs.com/sitereports. AVG Free a LinkScanner jsou bezplatně dostupné ke stažení na AVG Download nebo na www.download.com.

Odkazy
• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru: http://twitter.com/officialAVGnews
• Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na AVG blozích http://blogs.avg.com
• Staňte se fanouškem stránky AVG na Facebooku: http://www.facebook.com/AVGFreeCZ