AVG Threat Labs - bezpečnostní detekční nástroj

3. 9. 2010 09:00    Rubrika: Tiskové zprávy

AVG Threat Labs nabízí zdarma unikátní bezpečnostní detekční nástroj

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost AVG Technologies, výrobce nejpopulárnějšího volně dostupného antivirového programu na světě, dnes oznámila dostupnost limitované beta verze svého nového on-line nástroje AVG Threat Labs. Jedná se o unikátní portál, který poskytuje uživatelům informace o internetových hrozbách získaných pomocí AVG LinkScanneru od téměř sto milionů svých uživatelů.

Všichni, kteří mají nainstalovaný AVG Antivirus, jehož součástí je i LinkScanner, jsou v reálném čase chráněni proti malwarovým útokům, šířeným z internetových stránek. Hrozby jsou díky tomu zablokovány ještě dříve, než se stránka načte do prohlížeče. Portál Threat Labs tento unikátní software doplňuje a nabízí uživatelům možnost po zadání jakékoli URL adresy vyhledat více informací o potenciálních hrozbách, které se mohou pod daným odkazem skrývat. Dokonce i uživatelé, kteří nemají nainstalovaný antivirový program AVG nebo jej aktuálně nemají aktivovaný, mohou Threat Labs plně využívat a těžit z jeho předností. Mezi ty hlavní patří okamžitý přístup k podrobným statistikám o rizicích, kterými stránky v minulosti i současnosti hrozí. AVG Threat Labs rozšiřuje samotné možnosti volně dostupného antivirového programu AVG Free a doplňuje unikátní koncept společnosti „People Powered Protection“.

“Naším cílem je nabídnout koncovým uživatelům ochranu před internetovými hrozbami,“ uvádí J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies, a dodává: „Threat Labs přesně dokreslují naší strategii „People Powered Protection“ a tím i to, v čem se AVG liší od ostatních společností nabízejících bezpečnostní software. Proti stále se šířícím internetovým hrozbám stavíme naše produkty, které začínají u standardních antivirových nástrojů až po nejnovější prostředky ochrany v rámci sociálních médií.“

Představení finální verze Threat Labs pro domácí uživatele je plánováno na konec září 2010. Portál tak doplní sadu bezpečnostních nástrojů AVG Internet Security a pomůže téměř stomilionové celosvětové komunitě bojovat proti internetovým hrozbám.

Beta verze AVG Threat Labs je dostupná na adrese http://www.avgthreatlabs.com/sitereports. AVG Free a LinkScanner jsou bezplatně dostupné ke stažení na AVG Download nebo na www.download.com.

Odkazy
• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru: http://twitter.com/officialAVGnews
• Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na AVG blozích http://blogs.avg.com
• Staňte se fanouškem stránky AVG na Facebooku: http://www.facebook.com/AVGFreeCZ

Tiskové zprávy

Diskuse