Cisco plánuje koupit ExtendMedia

3. 9. 2010 16:48    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová akvizice rozšíří portfolio řešení pro přenos videa přes IP síť

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Cisco oznámila záměr koupit soukromou společnost ExtendMedia, jednoho z předních poskytovatelů systémů pro správu obsahu (Content Management Systems). Finanční nabídka za převzetí ExtendMedia nebyla zveřejněna. Akvizice by měla být dokončena do ledna 2011.

„Akvizice ExtendMedia posílí pozici Cisco při poskytování služeb video over IP. Trh s video přenosy se neustále rozvijí a naši poskytovatelé služeb budou nyní moci nabídnout svým zákazníkům více možností pro využívání jejich zobrazovacích zařízení, jako například plnohodnotné využití více monitorů," řekl Enrique Rodriguez, senior vice president a generální ředitel divize Cisco Service Provider Video Technology Group.

Akvizice ExtendMedia umožní společnosti Cisco využívat tým softwarových odborníků, kteří mají rozsáhlé zkušenosti s přenosem videa prostřednictvím IP sítí. CMS software od společnosti ExtendMedia bude využíván pro současnou nabídku IP videa od Cisco a stane se také klíčovým komponentem pro architekturu jeho nové generace. Ta uživatelům poskytne ještě lepší služby díky přístupu k jakémukoli obsahu, přes jakoukoli síť, na jakékoli zařízení.

Společnost ExtendMedia sídlí v americkém Massachusetts a většinu svých zaměstnanců má v kanadském Torontu.

Tiskové zprávy

Diskuse