3D notebooky Toshiba

3. 9. 2010 16:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Toshiba přidává nové výkonné 3D funkce do notebooků Satellite A665 3D a Qosmio F60

3D notebooky Toshiba

Převod 2D filmů na 3D a možnost streamovat 3D obraz do 3D televizorů rozšíří zážitky zákazníků

Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, dnes oznámila rozšíření podpory 3D v nových verzích notebooků Qosmio F60 a Satellite A665 umožňujících přehrávání 3D obrazu. Aktualizované verze těchto modelů budou podporovat Blu-ray 3D™ disky a streaming 3D filmových dat přes rozhraní HDMI® do televizorů s 3D technologií, přičemž notebook Satellite A665 má přímo vestavěný HD 3D displej. Oba notebooky jsou navíc vybaveny aplikací pro konverzi 2D obrazu na 3D, což dodá 2D filmům nový rozměr. Nové verze modelů Qosmio F60 a Satellite A665 3D budou v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během čtvrtého čtvrtletí 2010.

Vdechnout nový život 2D filmům
„Vzhledem k tomu, že filmů ve 3D je stále poměrně málo, nabízíme nyní rozšířené 3D zážitky na notebooku Satellite A665 3D a také na televizorech s 3D technologií,“ říká Thomas Teckentrup, generální ředitel divize Produkty, strategie a vývoj společnosti Toshiba Computer Systems Group EMEA. „Uživatelé nyní mohou vdechnout nový život svým 2D titulům na DVD a domácímu videu díky využití vysokého výpočetního výkonu našich notebooků.“ Jak Qosmio F60, tak i Satellite A665 3D se vyznačují novým přehrávačem Toshiba Video Player 3D. Tato softwarová aplikace, která je exkluzivně k dispozici zákazníkům společnosti Toshiba, využívá složité algoritmy pro „obohacení“ filmů na DVD ze 2D na 3D obraz. V případě notebooku Satellite A665 lze tento obsah sledovat přímo na jeho 3D displeji s obnovovacím kmitočtem 120 Hz a HD rozlišením.

Streaming 3D obsahu do televizorů s 3D technologií
Notebooky Qosmio F60 a Satellite A665 jsou nyní vybaveny rozhraním HDMI®, které dokáže přenášet 3D obsah. Díky tomu je možné streamovat 3D obsah přímo do televizorů vybavených podporou 3D obrazu: může se jednat o nativní Blu-ray™ 3D disky nebo 3D DVD filmy, ale také o obsah převedený ze 2D na 3D, jako například domácí videa a tituly na standardních DVD discích. Ke sledování jsou potřeba brýle s aktivní závěrkou, které budou kompatibilní s připojeným 3D televizorem, a uživatel se následně může ponořit do realisticky podaného prostoru na velké obrazovce televizoru, který 3D zobrazování umožňuje.

Hraní her ve 3D na notebooku Satellite A665
Notebook Satellite A665 3D navíc podporuje streaming herních 3D dat přes rozhraní HDMI®. Hráči si nyní budou moci vybrat, zda si hru vychutnají na interním TruBrite® HD 3D displeji s úhlopříčkou 39,6 cm (15,6") a LED podsvícením nebo zda zažijí naprosto nový pocit ze hry na větší obrazovce 3D televizoru – společně s přáteli nebo rodinou.

Aktualizace stávajících notebooků Satellite A665 3D jsou k dispozici
Aby všichni zákazníci, kteří již vlastní notebook Satellite A665 3D, mohli využít všech nových 3D funkcí, u všech přístrojů bude možné provést upgrade pomocí softwaru, jenž bude k dispozici ke stažení.