Toshiba FOLIO 100 - tablet s Androidem

3. 9. 2010 16:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Tablet FOLIO 100 nabízí bohaté multimediální zážitky včetně podpory Flash 10.1 a je vybaven WLAN i Bluetooth

Toshiba FOLIO 100 - tablet s Androidem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Toshiba Europe GmbH představila svůj nový multimediální tablet FOLIO 100. Osobní tablet je pro práci s multimédii vybaven displejem s úhlopříčkou 25,7 cm (10,1") a je určen pro uživatele, kteří hledají stoprocentně přenosné a všestranné zařízení, jež bude vždy po ruce, aby mohli naplno využívat možnosti digitálního životního stylu. Tablet FOLIO 100 je dodáván se širokým výběrem aplikací a služeb zaměřených na práci s různými médii, internetem a sociálními sítěmi, a navíc nabízí bohaté multimediální zážitky. Používání tabletu FOLIO 100 je snadné a velmi příjemné díky vysoce intuitivnímu grafickému rozhraní, které vyvinula společnost Toshiba jako nadstavbu pro Android 2.2 (Froyo). Tablet FOLIO 100 bude v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během čtvrtého čtvrtletí 2010.

Užijte si digitální životní styl s osobním multimediálním tabletem
„S naším multimediálním tabletem FOLIO 100 lze bez problémů a snadno využívat možnosti, které nabízí sociální sítě, zábavní obsah a mobilní internet – kdykoli a kdekoli,“ řekl Marco Perino, generální ředitel divize Digitálních produktů a služeb EMEA. Tablet FOLIO 100 nabízí celou řadu možností připojení, je vybaven slotem pro paměťové karty SD a obsahuje rozhraní HDMI®, USB 2.0, Wi-Fi® a Bluetooth®, přičemž během krátké doby bude následovat i verze s podporou Mobile Broadband (3G) pro mobilní širokopásmové připojení k internetu.

Všestranný talent s širokým výběrem užitečných aplikací
Tablet FOLIO 100 se dodává se širokou nabídkou předinstalovaných aplikací, mezi něž patří například Opera Mobile (internetový prohlížeč), FBReader (čtečka elektronických knih), Document To Go® (kancelářský balík), Evernote® (poznámky), Adobe® Flash 10.1 a Fring®, což je aplikace, která ve spojení s vestavěnou webovou kamerou umožňuje uskutečňovat video hovory s přáteli a rodinou.

Ať hraje hudba… - stahování z portálu Toshiba Market Place
Multimediální tablet obsahuje i možnost využívat nákupní portál Toshiba Market Place – službu, která zajišťuje snadný přístup ke stahování nepřeberné nabídky multimediálního obsahu, služeb a aplikací. V sekci Music Place, jejíž obsah dodává společnost 7Digital, lze vybírat hudbu z jednoho z největších katalogů skladeb a alb a současně je podporována snadná synchronizace s celou řadou hudebních přehrávačů. Sekce Radio Place umožňuje přístup k široké nabídce internetových rádií. A prostřednictvím sekce App Place si uživatelé mohou stahovat aplikace kompatibilní s tabletem FOLIO 100.

Výkonné osobní zařízení s velkou výdrží
Přestože je tloušťka tabletu FOLIO 100 pouhých 14 mm a hmotnost jen 760 g, obsahuje výkonný procesor Nvidia® TegraTM 2, který nabízí dokonalé vyvážení mezi vysokým výkonem a nízkou spotřebou. Baterie vydrží až sedm hodin a tablet tak dokáže být na jedno nabití v provozu celý pracovní den. Navíc se dokáže téměř okamžitě zapnout do plně provozního stavu – aktivace netrvá ani 30 sekund. Pro ukládání hudby, filmů nebo videí, fotografií, e-mailů a dalších dat slouží vestavěná paměť s kapacitou 16 GB, kterou je navíc možné rozšířit pomocí SD paměťových karet.

Vývojářský portál poskytuje podporu pro optimalizaci aplikací
„Podporujeme uživatele a vývojáře, aby se připojili k našemu FOLIO 100 ekosystému a vytvářeli a nabízeli aplikace, hry a další obsah pro tablety FOLIO 100,“ řekl Marco Perino. Společnost Toshiba již vytvořila rámcovou destinaci (www.toshibatouch.eu) pro vývojáře, kde mohou získat podporu pro optimalizaci aplikací vytvářených pro FOLIO 100. „Současně zveme uživatele, aby se zapojili do FOLIO komunity a nabízeli nápady, které by vývojáři mohli následně realizovat,“ uvedl Marco Perino.

Další tiskové materiály a informace
Chcete-li si stáhnout fotografie tohoto produktu, navštivte laskavě knihovnu fotografií pro média Toshiba Press Lounge Image Library na adrese:
www.toshiba.eu/presslounge

Tiskové zprávy

Diskuse