Nikon S80 - přírůstek fotoaparátů COOLPIX

8. 9. 2010 13:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Stylový fotoaparát S80 kombinuje extrémně plochý, elegantní design se snadno použitelným dotykovým ovládáním a záznamem HD videosekvencí

Nikon S80 - přírůstek fotoaparátů COOLPIX

Společnost Nikon Europe uvádí nejnovější kompaktní fotoaparát série COOLPIX. Stylový přístroj COOLPIX S80 s inovativním dotykovým monitorem OLED, 14,1 milionů pixelů, objektivem NIKKOR s 5\xD7 zoomem a možností záznamu HD videosekvencí kombinuje snadné ovládání a vynikající výkon a poskytuje skvěle působící výsledky.

Mark Pekelharing, Product Manager Consumer Products u společnosti Nikon Europe B.V, říká: „S80 představuje úsilí společnosti Nikon o prvenství v kategorii fotoaparátů s dotykovým monitorem. Příjemný plochý design a vysoce kvalitní monitor umožňují snadnou interakci s fotografovanou scénou a vysoký výkon fotoaparátu zaručuje rychlé pořízení perfektních snímků. Fotoaparát S80 je perfektním doplňkem každého uživatele, který upřednostňuje stylové výrobky.“

Dotykový monitor
Funkce Expozice dotykem fotoaparátu S80 umožňuje zaostřit a exponovat nebo zaznamenat videosekvenci pouhým dotykem v příslušném místě monitoru, zatímco dotykový monitor OLED
s vysokým rozlišením (819 000 pixelů) umožňuje procházet pořízené snímky a sdílet je s rodinou
a přáteli. Díky dotykovému ovládáním lze rovněž velice snadno retušovat snímky přímo ve fotoaparátu. Vestavěné softwarové filtry, jako je objektiv typu rybí oko, selektivní barva a efekt miniatury, dovolují tvůrčím způsobem upravovat pořízené snímky bez nutnosti použití počítače.

Snadný záznam HD videosekvencí
COOLPIX S80 nabízí možnost záznamu HD videosekvencí a je tak první volbou pro uživatele, kteří hledají nejnovější kombinované produkty pro záznam statických snímků i videosekvencí. Přístroj umožňuje zaznamenat všechny probíhající akce a využívat zoom i během záznamu. Rozměrný 8,7 cm (3,5“) monitor OLED není dostatečně velký pro sdílení všech uložených vzpomínek, a proto je zde konektor HDMI umožňující okamžité propojení fotoaparátu s kompatibilním televizorem a prohlížení snímků a videosekvencí s vysokým rozlišením na televizní obrazovce.

Styl a solidnost
Stylové dvoubarevné tělo fotoaparátu S80 s překvapivě malou tloušťkou je velmi snadno přenosné
a nabízí funkci automatické volby motivových programů, která zaručuje pořízení vynikajících snímků bez starostí s technikou. V pozadí pracují technologie, jak je pět vestavěných funkcí pro snížení rizika rozmazání snímků (včetně optické redukce vibrací (VR) a detekce pohybu), a zajišťují pořízení snímků přesně odpovídajících fotografované scéně.

Pro další zajištění trvale kvalitních výsledků využívá fotoaparát vylepšený obvod pro digitální zpracování obrazu Nikon EXPEED C2. Obvod EXPEED C2 pomáhá rozšiřovat možnosti fotografie a nabízí vyšší kvalitu obrazu, jemné detaily a vysokou rychlost zpracování dat. Obvod EXPEED C2, přizpůsobený fotoaparátu COOLPIX S80, pomáhá k dosažení překrásných snímků a videosekvencí u každé fotografované scény.

Software ViewNX 2
ViewNX 2 je kompletní softwarový balík umožňující uživatelům rychle a snadno importovat, procházet, upravovat a sdílet statické snímky a videosekvence. ViewNX 2 je založen na velmi úspěšném softwaru ViewNX a nabízí velké množství funkcí silně převyšujících standardní nabídku operačního systému počítačů PC. Nově zabudované pokročilé funkce pro úpravu videosekvencí byly převzaty přímo
z oceněné řady digitálních jednookých zrcadlovek Nikon a umožňují uživatelům vytvářet vynikající videosekvence. Software ViewNX 2 se dodává se všemi digitálními fotoaparáty Nikon a je k dispozici rovněž zdarma ke stažení.

COOLPIX S80 je dostupný ve dvou barevných provedeních: black a red, a bude k dispozici za doporučenou prodejní cenu 8 490 Kč.

Společnost Nikon Corporation uvádí rovněž fotoaparát S8100, tento model však nebude prodáván v Evropě.