Toshiba STOR.E TV+ - multimediální centrum pro domácí sítě

8. 9. 2010 09:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Toshiba STOR.E TV+ – skutečné multimediální centrum pro domácí sítě

Toshiba STOR.E TV+ - multimediální centrum pro domácí sítě

Zařízení pro ukládání multimédií pomáhá překonávat nekompatibilitu mezi multimediálními přístroji a podporuje širokou škálu formátů

Společnost Toshiba Europe GmbH představila STOR.E TV+, své nové úložiště na multimédia ve vysokém rozlišení. Dokáže pojmout multimediální obsah s kapacitou až 2 TB a slouží jako multimediální centrum v obývacím pokoji, jež umožňuje streamování digitálního obsahu do připojených zařízení v rozlišení až 1920 x 1080p (Full HD) a může pracovat samostatně bez nutnosti připojení k počítači. Díky bohaté konektivitě je snadné připojit STOR.E TV+ do vaší domácí sítě. Navíc podporuje širokou řadu nejnovějších formátů a zvládne přehrávat prakticky jakékoli multimediální soubory. STOR.E TV+ bude v Evropě, na Středním východě a v Africe k dostání během třetího čtvrtletí 2010.

Praktický způsob, jak mít multimédia připravená pro streamování
„V dnešní době dokáže externí multimediální pevný disk poskytnout mnohem více možností než jen zálohování a ukládání digitálního obsahu. Poslouží rovněž například jako multimediální centrum pro celou domácnost, jež řídí streamování multimédií mezi připojenými zařízeními,“ říká Marco Perino, generální ředitel divize Digitálních produktů a služeb EMEA. „Díky tomu skutečně přidává další hodnoty, protože umožňuje sledovat záznamy v téměř jakémkoli formátu na televizoru bez nutnosti pracných konverzí na PC.“

Streamování digitálního obsahu z připojených zařízení do televizoru
Zařízení STOR.E TV+ umožňuje streamovat multimediální obsah z videokamer přímo do televizoru jako například CAMILEO SX900 a externích pevných disků, jež mohou být ke STOR.E TV+ připojeny přes USB rozhraní. Pomocí menu lze na obrazovce televizoru jednoduše procházet složky uložené v externím připojeném přístroji, vyhledávat požadované soubory a přehrávat je. Uživatelé tak nyní mohou snadno prohlížet a sledovat své videozáznamy a fotografie uložené ve videokameře nebo na pevném disku přímo na televizoru ve Full HD kvalitě nebo je ukládat na interní disk STOR.E TV+ a vytvářet centrální knihovnu svých multimédií.

Rozsáhlá podpora formátů
Seznam souborů, které nový multimediální pevný disk podporuje, je skutečně dlouhý a samozřejmě mezi ně patří i nejoblíbenější formáty, jako jsou například mp3, Dolby Digital nebo AAC v případě audia, wmv, avi a mpg v případě videa a jpg, bmp, tiff nebo gif v případě obrázků.

Zapojení do domácí sítě
Externí disk STOR.E TV+ je vybaven celou řadou rozhraní, včetně USB, kompozitního video vstupu, Ethernetu, ale také HDMI® pro streamování vysoce kvalitního nekomprimovaného videa ve Full HD rozlišení 1080p do televizoru přes HDMI® vstup. Toto multimediální centrum je navíc připraveno i pro připojení do bezdrátových sítí WLAN. Společnost Toshiba totiž uvede i verzi STOR.E TV+, která se bude dodávat s WLAN USB donglem , který lze připojit do jednoho ze dvou USB portů a umožňuje tak snadnou integraci zařízení do bezdrátové domácí sítě. Jakmile bude multimediální centrum STOR.E TV+ do domácí sítě začleněno, může sloužit i jako ovladač, který bude do televizoru streamovat obsah uložený na připojeném notebooku. STOR.E TV+ mimoto nabízí i čtečku paměťových karet, která je kompatibilní s kartami SDHC.

Další tiskové materiály a informace
Chcete-li si stáhnout fotografie tohoto produktu, navštivte laskavě knihovnu fotografií pro média Toshiba Press Lounge Image Library na adrese:

Toshiba na veletrhu IFA
Stánek společnosti Toshiba na veletrhu IFA naleznete v Hale 21 / 101.