Toshiba AC100-10W - mini notebook s androidem

9. 9. 2010 21:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Kompaktní přístroj s Androidem může být stále zapnutý a nabízí superrychlý start

Toshiba AC100-10W - mini notebook s androidem

Společnost Toshiba Europe GmbH vstoupila na trh mobilních internetových zařízení s novým modelem Toshiba AC100-10W. Přístroj v kompaktním otevíracím provedení je uzpůsoben na prohlížení multimédií, procházení internetu, správu e-mailů nebo instant messaging.

Skvělý pomocník na cesty
Díky tenké konstrukci, nízké hmotnosti a možnosti být neustále zapnutý je tento chytrý společník s 10,1palcovým displejem ideální na cesty. V pohotovostním režimu dokáže vydržet až sedm dnů, probudí se za necelou sekundu a při intenzivním používání nabídne nejméně osm hodin prohlížení internetu se sledováním videa na jedno nabití. Chytrý společník AC100-10W s platformou AndroidTM 2.1 je zaměřen na uživatele, kteří používají několik zařízení a touží po snadno ovladatelném, tenkém a lehkém přístroji. Ten nabízí lepší použitelnost než smartphony a díky možnosti připojení přes WLAN a Mobile Broadband jej lze vzít prakticky kamkoliv.

Až pět domovských obrazovek
Oranžovočerný model AC100-10W s mobilním procesorem NVIDIA® Tegra™ 250 a 512 MB RAM lze používat naprosto intuitivně. Nabízí možnost vlastního přizpůsobení stažením aplikací i widgetů a je dodáván s celou řadou předinstalovaných aplikací – např. Documents To Go® pro prohlížení a editaci souborů Microsoft Office, e-mailový klient s podporou POP3, IMAP a Exchange, klient pro zasílání okamžitých zpráv, internetový prohlížeč Opera Mobile a Toshiba Media Player. Uživatelé navíc mohou využít až pěti domovských obrazovek AC100-10W, které lze nakonfigurovat, aby se měnily automaticky v závislosti na místě připojení rozpoznávaném podle SSID bezdrátové sítě.

Technické parametry Toshiba AC100-10W:
• Procesor: NVIDIA® Tegra™ 250 Mobile Web Processor (1,0 GHz, mezipaměť 1 MB L2, sběrnice FSB 333 MHz)
• Operační systém: domovská nabídka Toshiba pro systém Android™ 2.1
• Pevný disk: SSD 16 GB
• Displej: 10,1” Toshiba TruBrite® WSVGA TFT displej s LED podsvícením, rozlišení 1024 \xD7 600 px
• Systémová paměť: 512 MB integrovaná, technologie: DDR2 RAM (800 MHz)
• Grafická karta: ULP grafický procesor GeForce® integrován v NVIDIA® Tegra™ 250 Mobile Web Processor
• Bezdrátová komunikace: Wi-Fi™ 802.11b/g/Draft-N; HSPA/UMTS, Mobile Broadband WWAN/3G (HSDPA 7.2Mbps / HSUPA 2Mbps)
• Zvukový systém: 24bitové stereo
• Rozhraní: vstup pro stejnosměrné napětí, externí mikrofon, 1x sluchátka, 1x integrovaná webová kamera s rozlišením 1,3 megapixelu a s vestavěným mikrofonem, 1 x HDMI (s podporou signálu ve formátu 1080p), 1 x čtečka paměťových karet (podpora karet SD™ do 2 GB, miniSD™/microSD™ s adaptérem do 2 GB, SDHC™ do 32 GB a MultiMedia Card™ do 2 GB), 1 (vpravo 1) x USB 2.0, 1 (vpravo 1) x mini USB
• Baterie: Technologie: lithioiontová
• Dodávaný hardware: adaptér střídavého proudu
• Rozměry: Š \xD7 D \xD7 V: 262,0 \xD7 189,8 \xD7 14,0 (vpředu) / 21,0 (vzadu) mm
• Hmotnost: 870 g
• Záruční doba: dvouletá mezinárodní záruka
• Doporučená koncová cena v ČR: 8690 Kč bez DPH

Další tiskové materiály a informace
Chcete-li si stáhnout fotografie tohoto produktu, navštivte laskavě knihovnu fotografií pro média Toshiba Press Lounge Image Library na adrese: http://eu.press.toshiba.eu/en. Tiskovou zprávu ve formě videoklipu je možné přehrát nebo stáhnout zde: http://eu.press.toshiba.eu/en/lists/pr_list_visual_press_releases.