HP Mini s novým designem v nové barvě

13. 9. 2010 12:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Notebooky HP Mini s novým stylovým designem a v nové barvě

HP Mini s novým designem v nové barvě

HP dnes rozšířila své portfolio notebooků HP Mini o nové produkty pro domácí uživatele, firmy a školy.

Nové modely jsou díky tenkému a modernímu designu navrženy tak, aby zákazníkům vycházely vstříc nejen použitou technologií, ale i stylem:
— Cenově dostupný HP Mini 210 v novém barevném designu přináší spotřebitelům dlouhodobý počítačový výkon v tenkém a stylovém šasi.
— Nejnovější, volitelně dotykový, mininotebook (2,3) HP Mini 5103 je určen pro studenty a mobilní profesionály. Využívá nejnovější Intel® Atom procesor a je vybaven celokovovým krytem v barvě espreso.

— HP Mini 100e Education Edition má moderní, inovativní design s dlouhou životností a funkcemi nezbytnými pro výuku pomocí počítačů.
"Notebooky HP Mini nemají konkurenci, pokud jde o průmyslový design, použití moderních materiálů a celkové funkce produktu," říká Charl Snyman, viceprezident a generální ředitel HP PSG pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA). "S těmito doplňky v portfoliu HP Mini si zákazníci mohou vybrat ze široké nabídky elegantních počítačů, které jim umožní zůstat snadněji spojeni s lidmi a informacemi, které jsou pro ně důležité."
HP Mini 210
HP Mini 210 je ideální notebook v ultrapřenosném a stylovém designu pro mobilní spotřebitele, kterým poskytuje dlouhodobý počítačový výkon. (4)
HP Mini 210 obsahuje vestavěný WLAN (5), webovou kameru, mikrofon a téměř plnou velikost chicklet klávesnice a je tak určen pro zákazníky, kteří surfují na webu, pracují s e-mailem, poslouchají hudbu a potřebují na cestách přístup k přátelům, rodině nebo informacím. Je nabízen s nejnovějšími procesory Intel Atom s podporou DDR3 pamětí.
S šířkou méně než 2,83 cm a váhou jen 1,22 kg (6) je HP Mini 210 standardně vybaven šestičlánkovou baterií, (2) která poskytuje až 10,5 hodiny provozu. (4)
HP Mini 210 je k dostání v poutavé růžové kárované barvě.
S úhlopříčkou 25,7 cm (10,1") a WSVGA HP BrightView Infinity LED displejem a Dolby Advanced Audio poskytuje optimální podmínky pro zábavu na cestách.
Nový software HP Mini 210 zlepšuje multimediální zážitky:
— HP Media Suite nabízí jedno místo pro snadnou organizaci, ukládání a přehrávání multimediálních obsahů jako je hudba, fotografie a videa.
— Software pro psaní poznámek Evernote umožňuje uživatelům rychle zapsat a hledat poznámky.
Navíc, HP QuickSync (7) usnadňuje automatickou synchronizaci souborů s domácím PC přes bezdrátové připojení. HP QuickWeb (8) umožňuje uživatelům přístup k internetu během několika sekund bez naběhnutí celého operačního systému notebooku.
HP Navigator, jehož součástí je volitelný Global Positioning System (GPS),(9) poskytuje obecné mapování, plánování trasy, body zájmu a hlasovou navigaci. (9)
HP Mini 5103
S váhou začínající na pouhých 1,2 kg, (5) je HP Mini 5103 výkonný notebook určený pro mobilní profesionály, stejně jako pro vysokoškolské studenty. HP Mini 5103 podporuje nejnovější procesory Intel Atom s DDR3 pamětí.
K dispozici ve standardní nebo dotykové verzi (3) HP Mini 5103 nabízí robustní, lehký kryt z eloxovaného hliníku v barevném provedení espreso.
HP Mini 5103 nabízí pohodlnou klávesnici odolnou proti rozlití s rozměrem 95% plné velikosti a touchpad, které tak usnadňují psaní e-mailů, instant messaging a další textově orientované aplikace. (10) Volitelná dotyková obrazovka umožňuje uživatelům pracovat intuitivně a rychle, a to prostřednictvím vícedotykových gest a pohybů prstů přes obrazovku, čímž poskytuje jednodušší navigaci v aplikacích, při hledání informací a na webových stránkách. (2,3)
HP Mini 5103 je vybaven velkým, 25,7 cm (10,1") LED displejem, který je k dispozici buď ve WSVGA nebo HD rozlišení a s volitelným kapacitní vícedotykovým prostředím. (1,2)
Zákazníci si mohou vybrat buď čtyřčlánkovou baterií pro menší váhu nebo volitelnou šestičlánkovou baterii pro delší výdrž. (2) Pokud je nakonfigurován se šestičlánkovou baterií, HP Mini 5103 nabízí až 10 hodin a 15 minut výdrže. (4)
HP Mini 5103 dále obsahuje HP DayStarter, (12) softwarový program, který umožňuje uživatelům každý den ušetřit čas prostřednictvím vlastního 12hodinového kalendáře na displeji, který nabízí rychlý přístup k záznamům v kalendáři a ke stavu baterie, zatímco nabíhá operační systém Windows®. Jde o nový SW, který během startu Windows zobrazuje kalendář z MS Outlook na displeji, aby bylo hned jasné, co uživatele v ten den čeká.
HP Mini 100e Education Edition
HP Mini 100e s praktickým designem konstrukce a s váhou začínající na pouhých 1,45 kg je navržen pro snadnou integraci do vzdělávacího prostředí, Jeho 25,7 cm (10,1") LED podsvícený displej WSVGA, klávesnice o velikosti 92% plné velikosti odolná proti polití a integrované držadlo umožňují maximální pohodlí a efektivitu ve třídě i na cestách.
HP Mini 100e nabízí volitelný Wi-Fi Certified WLAN (5) jakož i integrovaný modem, který je kompatibilní ve všech zemích se standardem V.92. To umožňuje vytáčené připojení k internetu (15) v odlehlých oblastech, takže studenti se mohou snadno připojit k internetu všude, kde je služba dostupná přes telefonní linku.
Samostatná sluchátka a MIC porty umožňují Mini 100e snadno se připojit k jiným zařízením. VGA webová kamera (15) nabízí zvýšenou kvalitu zvuku a snižuje echo při virtuální konferenci, jazykových kurzech a při interaktivním multimediálním vyučování.
HP Mini 100e je navržen s důrazem na odolnost v prostředí učeben a obsahuje tedy silné panty z kovové slitiny a součástky z oceli. U Mini 100e je také možnost upravit si zadní panel, klávesnici a spodní část notebooku – výjimečné u notebooků kategorie HP Mini – což umožňuje uživatelům přizpůsobit své jednotky pomocí školního loga, motta nebo obrázku pro zvýšení bezpečnost a personalizaci.
HP Mini 100e se může pochlubit širokou škálou technologií, včetně procesorů Intel® Atom N455 (12) s nízkým napájením a čipovou sadou Intel NM10 Express, které umožňují přístroji běžet při nižší teplotě, s nižší spotřebou a přispívají i ke zlepšení životnosti baterie v porovnání se svým předchůdcem. Nabízí také 1 GB DDR3 paměti pro rychlejší přenos dat a volitelná flexibilní řešení baterií, včetně tří nebo šestičlánkových baterií. (2)
HP Mini 100e obsahuje software od společnosti Microsoft zaměřený na produktivitu, vzdělávání a bezpečnost, jako je například Microsoft® Office 2010, (14) Microsoft Math a Microsoft Security Essentials.
Cena a dostupnost (16)
HP Mini 210 je dostupný od září za doporučenou koncovou cenu 9890 Kč s DPH.
HP Mini 5103 bude dostupný od poloviny září za doporučenou koncovou cenu začínající na 10 299 Kč s DPH.
HP Mini 100e Education Edition se bude prodávat ve speciálním prodejním kanálu.
O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.
(1) Podmínkou zobrazení ve vysokém rozlišení je obsah v odpovídající HD kvalitě.
(2) Prodává se samostatně nebo jako volitelné.
(3) Úroveň dotykového ovládání bude závist na operačním systému.
(4) Životnost baterie se liší v závislosti na modelu produktu, konfiguraci, nahraných aplikacích, používaných funkcích, používání bezdrátových funkcí a na nastavení správy napájení. Maximální kapacita baterie se snižuje s časem a používáním. Viz MobileMark07 baterie benchmark www.bapco.com/products/mobilemark2007 pro další podrobnosti.
(5) Bezdrátový přístupový bod a internetové služby jsou vyžadovány pro tuto funkci. Dostupnost veřejných bezdrátových přístupových bodů může být omezena.
(6) Váha se bude lišit v závislosti na konfiguraci.
(7) Vyžaduje Microsoft Windows.
(8) HP QuickWeb je dostupné, když je notebook vypnutý a vyžaduje systémy založené na Microsoft Windows; není dostupné ze stavu hibernace. Je vyžadován přístup k internetu. Načasování se může lišit v závislosti na konfiguraci systému. Chcete-li povolit funkci po odstranění baterie, restartujte notebook před pozdějším použitím.
(9) GPS přístup vyžaduje, aby měl nestíněnou cestu k několika satelitům. Výkon může být ovlivněn při použití uvnitř budov, mostů nebo v silně přetížené městské oblasti.
(10) Hlasové navigační systémy jsou k dispozici zdarma v 30denní zkušební verzi a po zkušebním období je třeba zakoupit licenci pro další použití.
(11) Mobilní širokopásmové připojení je nutné jako službu samostatně zakoupit. Informujte se u poskytovatele pro místní dostupnost a pokrytí.
(12) Číslování procesorů Intel není měřítkem vyššího výkonu.
(13) Microsoft Outlook a HPQuickLook musí být nainstalovány a uživatel musí tuto funkci povolit.
(14) Zahrnuje omezenou funkčnost verzí Word a Excel. Nákup Product Key je nezbytný pro aktivaci plné verze balíku Office 2010; je k dispozici na adrese zúčastněných prodejců/maloobchodníků a na www.office.com.
(15) Je vyžadováno internetové připojení.
(16) Odhadovaná cena. Aktuální ceny se mohou lišit.
Intel je ochranná známka společnosti Intel Corporation ve Spojených státech a dalších zemích. Microsoft, Windows a Vista jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation.