Microsoft Lync - nová generace komunikačních řešení

14. 9. 2010 20:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Kompatibilní hardware a software již představilo přes třicet partnerů Microsoftu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost Microsoft představila ve verzi „release candidate“ Microsoft Lync [čte se “link”], třetí generaci svého serverového řešení pro sjednocenou komunikaci, které je na trhu dosud známé pod označením Office Communications Server. Oproti této zatím poslední generaci řešení přináší zejména možnost plně nahradit funkce telefonní ústředny.
„Řešení sjednocené komunikace Microsoft Lync umožňuje pracovníkům být v těsnějším kontaktu s ostatními, aniž by jejich společnosti musely vlastnit samostatný konferenční systém nebo telefonní ústřednu. S jeho pomocí mohou lidé rychleji komunikovat, lépe spolupracovat a využívat svůj pracovní čas efektivněji než dříve, bez ohledu na místo, kde se zrovna nachází, nebo zařízení, které používají,“ řekl Aleš Růžička, manažer divize Information Worker ve společnosti Microsoft.
Pro komunikaci a spolupráci umožňuje Microsoft Lync využívat řadu nástrojů, jako jsou video a audio konference, sdílení aplikací a desktopů, zasílání rychlých zpráv (IM), internetová telefonie, sledování prezence uživatelů nebo funkce rozpoznávání hlasu. Ke kontaktu s ostatními mohou lidé využívat různá zařízení, přičemž například hovor z PC lze při odchodu z kanceláře jednoduše přesunout na mobilní zařízení bez přerušení konverzace.
Přes třicet partnerů společnosti Microsoft již oznámilo beta verze různých produktů, které budou s novou generací řešení Microsoft Lync kompatibilní, ať už jde o například o IP telefony v různých cenových hladinách, USB koncová zařízení, softwarová kontaktní centra, aplikace pro nahrávání hovorů nebo řešení pro integraci komunikačních funkcí přímo do podnikových procesů.
Finální verze řešení Microsoft Lync by měla být k dispozici do konce roku 2010. Uživatelé však mají již nyní možnost řešení zdarma vyzkoušet, a to po stažení jeho RC verze ze stránek: http://technet.microsoft.com/evalcenter/ff808407.aspx.
Spolu s uvedením nové generace řešení Microsoft Lync dojde k přejmenování všech komunikačních produktů od Microsoftu, a to následovně

Tiskové zprávy

Diskuse