NETGEAR ReadyNAS Ultra 4

14. 9. 2010 17:17    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR ohlašuje konec nutnosti ukládat data na lokální média

NETGEAR ReadyNAS Ultra 4

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost NETGEAR nabízí celosvětově první úložný systém, který podporuje přesouvání multimediálního obsahu mezi různými druhy médií

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky inovativních síťových řešení pro podniky domácnosti, a poskytovatele služeb, uvedla novou řadu úložných zařízení, které odstraňují nutnost používat pro ukládání dat lokální (místní) média. Síťové úložné systémy ReadyNAS Ultra se 4 a 6 diskovými pozicemi jsou díky své spolehlivosti, výkonu a podnikovým funkcím ideální pro podniky, ale také pro náročné uživatele, kteří usilují o naprostou volnost digitálního multimediálního obsahu napříč různými druhy médií i místa přístupu. Jedná se o vůbec první řadu úložných produktů s funkcemi přesouvání multimediálního obsahu, která umožňuje uživatelům přistupovat k souborům z jakéhokoli místa a jakéhokoli síťového zařízení. Řada Ultra je více než dvakrát rychlejší oproti starším modelům systémů ReadyNAS NV+ a nabízí rovněž uživatelské rozhraní plně lokalizované do českého jazyka. K dispozici jsou jak bezdiskové verze, tak i modely obsahující předinstalované pevné disky.

Revoluční integrace technologií Skifta a Orb a TiVo
NETGEAR ReadyNAS Ultra 4 je splněný sen fanouška technologií. Umožňuje kódovat, dekódovat a streamovat HD video bez ohledu na to, kde je uloženo; může také přehrávat hudbu a video na jakémkoli zařízení s certifikací DLNA díky zabudované technologii Skifta. Technologie ORB se pak postará o přehrávání videa, hudby a fotografií na iPhone nebo jiném vhodném chytrém telefonu. K této funkcionalitě NETGEAR přidal i procesory Intel Atom a plnou funkčnost X-RAID2, takže výsledkem je multimediální NAS bez kompromisů. Uživatelé mohou získat centrální úložiště s plnou datovou redundancí a dostatečnou úložnou kapacitou na několik let. Integrace zařízení NETGEAR ReadyNAS s technologií TiVo navíc umožňuje uživatelům streamovat video programy, hudbu a fotky na jakýkoli přístroj TiVo v domácnosti.(1)

Nemodernější technologie i pro uživatele starších ReadyNASů zdarma
NETGEAR dbá na ochranu investic svých zákazníků, které vložili do datových úložišť ReadyNAS; umožňuje proto doinstalování pokrokových technologií obsažených v nové řadě ReadyNAS Ultra i majitelům dříve zakoupených úložišť z modelových řad ReadyNAS NVX a ReadyNAS Pro. Tato funkcionalita je k dispozici ve formě add-on doplňku na stránkách celosvětové komunity uživatelů přístrojů NETGEAR ReadyNAS – www.readynas.com.

Řada ReadyNAS Ultra mění způsob, jak lidé pracují s multimediálním obsahem
„Přístroje NETGEAR ReadyNAS Ultra představují zásadní průlom v konvergenci mobility a spotřeby obsahu,“ řekl Drew Meyer, marketingový ředitel divize úložných produktů NETGEAR. „Zařízení ReadyNAS byla vždy vynikající volbou pro ukládání, sdílení a ochranu mediálního obsahu, ale naše nová technologie posouvá možnosti využívání obsahu na zcela jinou úroveň. Uživatelé nyní mohou přesouvat média z libovolného síťového umístění na téměř libovolné zařízení a klidně odpojit lokální disky.“

• Produkty NETGEAR ReadyNAS Ultra jsou prvními úložnými systémy s podporou přesouvání médií (Skifta) – uživatelé mohou vzdáleně přistupovat ke svým soukromým sbírkám médií z PS3, XBox 360 či jakéhokoli zařízení s certifikací DLNA, aniž by se museli zabývat fyzickým umístěním obsahu.
• Produkty NETGEAR ReadyNAS Ultra jsou také vůbec prvními síťovými úložišti schopnými překódovat obsah – již během přenosu. Díky integraci technologie Orb mohou automaticky formátovat a upravit streamované video pro používaná mobilní zařízení nebo prohlížeče.

Nejvyspělejší úložné funkce
„Jedná se o první úložná zařízení svého druhu na trhu,“ řekl Norm Bogen, analytik společnosti In-Stat. „Modely Ultra jsou skvělým rozšířením řady domácích úložných produktů NETGEAR. Poskytují pokročilé funkce pro multimediální nadšence, především rychlý přístup k uloženému mediálnímu obsahu z libovolného místa prostřednictvím jakéhokoli zařízení s certifikací DLNA.“

Kromě toho nabízí řada NETGEAR ReadyNAS Ultra nejvyspělejší úložné funkce na současném trhu spotřebních zařízení NAS včetně unikátních funkcí automatické správy rozšiřování svazků X-RAID2, bezpečného vzdáleného přístupu s funkčností drag-and-drop ReadyNAS Remote či služby pro zálohování a obnovení ReadyNAS Vault. Přístroje ReadyNAS Ultra jsou ideálním úložným systémem pro domácí i firemní uživatele, kteří hledají lepší způsob, jak spolehlivě pracovat s velkým množstvím dat.

Klíčové funkce
• Rychlost zápisu/čtení až 105 Mb/s.
• Integrovaná technologie iSCSI.
• Dvakrát vyšší výkon oproti starším modelům ReadyNAS NV+.
• Jednoduché automatické rozšíření úložné kapacity X-RADI2 s možností kombinace různě velkých HDD v poli a výměny za chodu bez nutnosti restartu.
• Bezpečný a snadný vzdálený přístup k souborům pomocí funkce ReadyNAS Remote.
• Funkce Rsync pro kopírování a synchronizaci souborů mezi více ReadyNAS zařízeními.
• Bezpečný vzdálený přístup s funkčností drag-and-drop ReadyNAS Remote.
• Zálohování a obnovení dat po síti ReadyNAS Vault s přístupem kdekoli na světě.
• První DVR síťové úložiště kompatibilní s technologií TiVo, podporující transkódování Orb a nabízející funkcionalitu technologie Skifta.
• Vestavěný Apple iTunes server.
• Secure Sockets Layer (SSL).
• Plánované zapnutí a vypnutí zvlášť pro každý den včetně funkce Wake-on-LAN.
• Podpora souběžného zálohování z více PC/MAC počítačů a snadné obnovení dřívějších verzí souborů na několik kliknutí díky Memeo Premium Backup.
• Architektura Intel pro vyšší úsporu energie.
• Snadné nastavení díky průvodci FrontView v českém jazyce.
• Až 6 pozic pro pevné disky s ochranou dat RAID 0, 1, 5, 6, hot-spare a X-RAID2.
• Dvoujádrový procesor Intel Atom 1,66 GHz a paměť 1 GB DDR2 DIMM
• 2\xD7 gigabitové ethernetové porty, 3\xD7 USB 2.0 porty.
• Úložné protokoly CIFS/SMB (pro Windows), AFP (pro Mac OS), NFS (pro Linux a UNIX), HTTP/S (pro internetové prohlížeče) a podpora FTP/S

Zařízení NETGEAR ReadyNAS Ultra 4 a Ultra 6 jsou již v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za koncovou cenu začínající na 16 990 Kč vč. DPH (Ultra 4), resp. 24 990 Kč vč. DPH (Ultra 6).

Více informací o nové modelové řadě síťových úložných zařízení NETGEAR ReadyNAS Ultra, včetně jejich fotografií a technických specifikací, je k dispozici na webu www.netgear.cz/cs/produkty/pro-domaci-uzivatele/ulozna-zarizeni-pro-domaci-uzivatele/readynas-ultra.html.

Další informace lze najít také na webových stránkách www.readynas.com.

Tiskové zprávy

Diskuse