Nokia E7, Nokia C7 a Nokia C6 - nové mobilní telefony

14. 9. 2010 17:22    Rubrika: Tiskové zprávy

• Nokia C6 – malý a stylový smartphone. Nejnovější Nokia C6 (C6-01) s dotykovým 3,2“ AMOLED displejem s technologií Nokia ClearBlack pro snazší čitelnost displeje ve venkovních prostorech nabídne tu nejlepší mobilní zábavu a přístup k sociálním sítím zabalený v nerezové oceli a jedinečném skleněném designu. Zůstaňte ve spojení se svojí emailovou schránkou, stáhněte si aplikace a hry z Ovi Obchodu. Předpokládaná prodejní cena tohoto modelu je 260 EUR bez daní a dotací.

Nokia E7, Nokia C7 a Nokia C6 - nové mobilní telefony

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění














Coby jedna rodina chytrých telefonů, Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 a Nokia C6 sdílejí některé společné prvky. Všechny jsou postavené na nové verzi operačního systému Symbian, celosvětově nejpopulárnější platformě pro chytré telefony. Ta nabízí vyvážený poměr mezi inovacemi a intuitivním ovládáním a přináší řadu vylepšení a funkcí jako podporu pro více pohotovostních obrazovek, vizuální multitasking, ovládání gesty a znatelný nárůst rychlosti – to vše při zachování důvěrně známého uživatelského prostředí, kdy si miliony lidí mohou vzít do ruky kterýkoliv z nových chytrých telefonů Nokia a okamžitě vědí, jak jej používat. Uživatelé zde také najdou bezplatnou aplikaci Ovi Mapy, přístup do Ovi Obchodu, k e-mailu, sociálním sítím a celou řadu dalších aplikací, které jsou standardní součástí všech těchto chytrých telefonů.

Nokia E7, Nokia C7 a C6 by se měly začít expedovat ještě před koncem letošního roku.

…s obsahem pro každého
Nová rodina chytrých telefonů na platformě Symbian bude také zahrnovat kompletně aktualizovaný Ovi Obchod. Nový obchod se vyznačuje přátelštějším uživatelským rozhraním a novou sadou funkcí, které umožňují rychlý přístup k oblíbeným aplikacím a hrám, ať již jsou k dispozici již nyní anebo v brzké budoucnosti jako například foursquare, Angry Birds, Need for Speed Shift a Real Golf 2011. Navíc Ovi Obchod bude dále pokračovat v nabídce exkluzivních aplikací jako Audiotube, Tesco a dalších, včetně populárních programů Fring, Shazam a Asphalt 5.
Vývojářům pak jednotná platforma Symbian společně s vývojovým prostředím Qt umožňuje snadné vytváření aplikací pro chytré telefony a nabízí jim širokou uživatelskou základnu pro jejich programy.
Mobilní svět, jehož centrem jste vy
Bezplatný přístup k aplikaci Ovi Mapy, celosvětově nejobsáhlejší pěší a automobilové navigaci v telefonech Nokia byl jen začátek. S nejnovější betaverzí aplikace Ovi Mapy, která je ode dneška k dispozici, budou moci zákazníci využívat zcela nové funkce a větší mapové detaily. Ovi Mapy beta přidávají informace o metru, tramvajích a vlacích v 85 městech světa, dopravní zpravodajství v reálném čase, bezpečnostní varování nezávislé na navigačním módu, informace o parkovištích a čerpacích stanicí i upozornění na rychlostní limity. Kromě toho budou moci uživatelé také využít vylepšeného hledání i možnosti okamžitého sdílení své aktuální polohy prostřednictvím textových zpráv nebo e-mailu s dalšími telefony vybavenými internetovým prohlížečem.
Nový impuls pro mobilitu
Společnost Nokia dnes také představila nový Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-905i, který nabízí vylepšenou kvalitu zvuku díky systému aktivního potlačování hluku, a kolekci pěti unikátních Bluetooth headsetů navržených pro nejrůznější příležitosti jako je hands-free multitasking, telefonování a navigace v automobilu s podporou pro hlasové instrukce.
Pro další tiskové materiály včetně fotografují a produktových informací prosím navštivte www.nokia.com/press.
Pro více informací o Nokia World 2010 prosím navštivte: http://events.nokia.com/nokiaworld.

Tiskové zprávy

Diskuse