OKI vede v prodeji barevných laserových tiskáren

14. 9. 2010 17:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Značka OKI vede v prodeji barevných laserových a LED tiskáren

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Na rostoucím trhu barevných laserových a LED tiskáren v České republice byla v 1. pololetí 2010 nejprodávanější značkou japonská OKI Printing Solutions (počítáno v hodnotě).

Společnost Oki Systems (Czech & Slovak) posílila svoji pozici na trhu tiskových zařízení pro kanceláře. Dokazuje tak, že i v ekonomicky méně příznivých časech lze úspěšně růst. Podle dat nezávislé analytické společnosti IDC CEMA získala česká pobočka OKI v období leden–červen 2010 hned několik prvenství.

- V rámci barevných laserových/LED tiskáren figuruje OKI v České republice na 1. místě v hodnotě prodeje (28,1 %) a na 2. místě v počtu prodaných kusů (20,2 %).
- V kategorii profesionálních barevných tiskáren laserových/LED tiskáren formátu A4 vede OKI jak v hodnotě prodeje (51,1 %), tak v počtu prodaných kusů (65,5 %).
- V segmentu barevných laserových/LED tiskáren formátu A3 obsadila OKI 1. místo v hodnotě prodeje (46,5 %) a 2. místo v počtu prodaných kusů (44,2 %).

Radovan Kautský, Senior Research Analyst mezinárodní analytické
a poradenské společnosti IDC CEMA, která se specializuje na trhy informačních
a komunikačních technologií, komentuje změny na trhu v oblasti tiskových zařízení: „V prvním pololetí 2010 došlo v segmentu barevných laserových technologií, kam počítáme tiskárny a multifunkce, k celkovému oživení trhu. Segment barevných tiskáren sice v prvním čtvrtletí zaznamenal ještě pokles,
ale ve druhém čtvrtletí byl již růstový. Nárůst za celé pololetí vykázaly také profesionální tiskárny s rychlostí 21 a více barevných stránek za minutu.“

Tiskové zprávy

Diskuse