Microsoft - Beta verze Internet Exploreru 9

16. 9. 2010 20:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Oceníte vyšší rychlost, bezpečnost i snadnější ovládání

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Microsoft celosvětově představil Beta verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 9. Společně s partnery jako televize Nova, Seznam.cz, PLAY.CZ, Facebook, CNN nebo například Red Bull, kteří vlastní celosvětově či lokálně nejnavštěvovanější webové stránky a nejznámější obchodní značky, Microsoft přichází s novými možnostmi webu. Uživatelé díky úzkému propojení s vlastnostmi operačního systému Windows 7 ocení vyšší rychlost, snadné ovládání a bezpečnost. Weboví vývojáři pak mohou naplno uplatnit svou kreativitu a začít vytvářet ještě zajímavější stránky a aplikace s využitím HTML5 a dalších webových standardů.

Díky schopnosti naplno využít výkon počítače je Internet Explorer 9 jedenáctkrát rychlejší než Internet Explorer 8 a rychlejší než nejnovější verze Firefoxu a Safari v JavaScriptu (více na http://ie.microsoft.com/testdrive). Další výhodou je přehlednější prostředí, které obsahuje pouze nejpoužívanější tlačítka, nebo možnost spustit oblíbené stránky přímo z hlavního panelu systému Windows 7. Na uživatele čekají i vylepšené vlastnosti záložek jako možnost přesunout je mimo prohlížeč, což umožní například sledovat video při prohlížení zpráv.
„Aktivity na internetu patří mezi nejčastější každodenní úlohy většiny uživatelů Windows. Díky akcelerované grafice a novým možnostem Internet Exploreru 9 ve spojení se systémem Windows 7 přinášíme webovým vývojářům možnost doručit uživatelům prostřednictvím webu bohatší
a interaktivnější obsah, než tomu bylo v minulosti. Tuto skutečnost ocení všichni, protože se ještě více zmenší rozdíl mezi programy nainstalovanými přímo na počítači a aplikacemi běžícími na internetu,“ říká Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client, Microsoft Česká republika.
O potenciálu nového webu svědčí i velký počet partnerů, kteří využili nových možností Internet Exploreru 9 a společně s Microsoftem přinášejí uživatelům bohatší nabídku služeb, obsahu
a interakce. Mezi tyto partnery patří například Facebook, Red Bull, Quiksilver, Rough Guides, eHow, LiveStrong, Twitter, Daily Motion, the Wall Street Journal, CNN, Orbitz a dále pak přední designerská studia jako Metia, Soleil Noir a Joshua Davis Studios a mnoho dalších. Česká pobočka Microsoftu představuje novou funkcionalitu Internet Exploreru 9 společně s lokálními partnery Seznam.cz a jeho službami Mapy.cz a Email.seznam.cz, společností PLAY.CZ s nabídkou on-line rádií a hudebního magazínu a televizí Nova s pořadem Talentmania.
Rychlost
Díky novému vykreslovacímu jádru s názvem Chakra, který využívá možností vícejádrových procesorů počítače, dokáže Internet Explorer 9 na rozdíl od předchozích prohlížečů maximálně využít výkonu dnešních počítačů. Je také prvním prohlížečem, který je plně hardwarově akcelerovaný a pro většinu grafiky využívá místo běžného procesoru možností grafického čipu.
Bezpečnost
Internet Explorer 9 představuje správnou bezpečnostní volbu pro uživatele webu. Obsahuje řadu nástrojů pro zvýšení bezpečnosti, ochranu soukromí a spolehlivosti. Nová verze je postavena na pokročilých bezpečnostních nástrojích z Internet Exploreru 8, ale je obohacena o nové vlastnosti, které bezpečnost a ochranu osobních údajů uživatelů ještě více podporují. Patří sem například integrovaný Download manager se zabudovaným SmartScreen Filtrem pro bezpečné a pohodlné stahování obsahu z internetu. Dále nástroje, které zabrání ztrátě dat v případě, že webová stránka přestane fungovat.
Výhody pro vývojáře
Internet Explorer 9 podporuje mnoho standardů od HTML5, SVG, CSS3, až po COM, díky čemuž se mohou vývojáři více věnovat inovacím než ujišťování se, zda se jejich webové stránky
a aplikace bez problémů otevřou ve všech prohlížečích.
Beta verzi nového prohlížeče je možné stáhnout na www.BeautyoftheWeb.com. Na této adrese se uživatelé mohou také podívat na webové stránky, které využívají nových možností Internet Exploreru 9.

Tiskové zprávy

Diskuse