Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D7000

16. 9. 2010 21:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový Nikon D7000: připraven vyhovět všem nárokům

Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D7000

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Nikon uvádí D7000, digitální jednookou zrcadlovku, která nabízí výjimečnou kvalitu obrazu, spolehlivost a výkon v odolném a snadno přenosném těle.

Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Vynikající nový model D7000 je ideálním příštím fotoaparátem pro uživatele digitálních jednookých zrcadlovek, kteří chtějí dále rozšiřovat svůj zájem o fotografii s přístrojem nabízejícím pokročilejší funkce a větší tvůrčí možnosti. Fotoaparát je vybaven novým obrazovým snímačem, obvodem pro zpracování obrazu EXPEED 2, autofokusem
a snímačem měření expozice, které společně s vysoce odolným tělem zaručují vynikající vlastnosti ve všech důležitých oblastech. Fotoaparát má vše, co požadujete od své příští jednooké zrcadlovky, v těle rozměrů, jaké byste neočekávali“.

Výjimečná kvalita obrazu
Fotoaparát D7000 je vybaven množstvím nových technologií zaručujících extrémně vysokou kvalitu obrazu, včetně nového obrazového snímače CMOS formátu Nikon DX s 16,2 milionů pixelů. Přístroj disponuje novým obvodem pro zpracování obrazu EXPEED 2 s vyšší kvalitou obrazu, rychlejším zpracováním dat a množstvím dalších výkonných funkcí. Vysoká citlivost fotoaparátu D7000 k působení světla (ISO 100 až ISO 6400 s možností zvýšení až na hodnotu ISO 25 600) zaručuje výjimečně detailní snímky s minimální úrovní šumu i při fotografování pohyblivých objektů nebo při fotografování za nízké hladiny osvětlení bez blesku.

Vysoká spolehlivost
Jasný hledáček fotoaparátu D7000 se skleněným pentagonálním hranolem zobrazuje přibližně 100 % obrazového pole, nabízí zvětšení 0,94\xD7 pro přesné posouzení libovolné scény a jejího zaostření, a je připraven k akci stejně rychle jako vy – současně se závěrkou vybavenou nejkratším časem 1/8000 s
a testovanou na 150 000 pracovních cyklů. Tělo fotoaparátu je chráněno horním a zadním krytem
z hořčíkové slitiny a využívá odolná těsnění proti prachu a vlhkosti, aby přístroj pracoval spolehlivě
i v nejnáročnějších podmínkách.

Přístroj D7000 nabízí nejvyšší míru spolehlivosti i v oblasti ukládání dat. Dva sloty pro paměťové karty SD nabízejí vyšší kapacitu a umožňují volbu způsobu nakládání se zaznamenávanými snímky
a videosekvencemi zaměřenou buďto na vyšší úložnou kapacitu, na samostatné ukládání souborů různých formátů a/nebo na získání záložního prostoru pro případ potřeby.

Špičkový výkon
Nově vyvinutý AF systém fotoaparátu D7000 nabízí 39 zaostřovacích polí včetně 9 křížových snímačů uprostřed obrazového pole a zaručuje maximálně přesné zaostření fotografovaného objektu bez ohledu na jeho polohu v záběru. Nový 2016pixelový RGB snímač Nikon zvyšuje účinnost systému detekce motivu, takže si i při použití rychlého sériového snímání s frekvencí 6 obr./s můžete být jisti přesně zaostřenými, vysoce kvalitními snímky.

Pro dlouhodobější provoz při současném zachování vysokého výkonu je k dispozici volitelný multifunkční Battery Pack MB-D11, který umožňuje snadné přepínání mezi vlastním zdrojem energie a baterií ve fotoaparátu, usnadňuje fotografování na výšku a stabilizuje tělo přístroje při použití dlouhých teleobjektivů.

Funkce D-Movie pro záznam Full HD videosekvencí s využitím zaostřovacího režimu AF-F
Fotoaparát D7000 nabízí přístup k záznamu videosekvencí pomocí samostatného tlačítka a usnadňuje tak pořizování videosekvencí v plném vysokém rozlišení HD (1080p). Během záznamu videosekvencí, které jsou ukládány v komprimovaném formátu MPEG4 AVC/H.264, fotoaparát trvale zaostřuje s využitím zaostřovacího režimu AF-F. Přístroj je vybaven konektorem jack pro připojení externího stereofonního mikrofonu nabízejícího vysoce kvalitní záznam zvuku. Výsledkem je vynikající kvalita obrazu
a operativnost funkce D-Movie.

Vestavěné funkce pro úpravy videosekvencí umožňují snadno zvolit začátky a konce záběrů a přepnout na zvolené snímky videosekvencí pro jejich uložení ve formě statických snímků bez nutnosti použití počítače – úpravy a sdílení filmů jsou proto rychlé a snadné.

Volitelné příslušenství
Nikon uvádí rovněž nový blesk SB-700, funkčně bohatě vybavený a současně snadno použitelný blesk. Blesk SB-700 nabízí výhody, které výrazně přesahují možnosti vestavěného blesku fotoaparátu,
a umožňuje dosáhnout úplné kontroly nad osvětlením scény nebo motivu pro tvorbu překrásných, profesionálně působících snímků. Další novinkou mezi příslušenstvím Nikon je také Battery Pack MB-D11 umožňující snadné přepínání zdrojů energie a obsahující duplicitní ovládací prvky pro fotografování na výšku. Fotoaparát D7000 je kompatibilní se zařízením GPS GP-1 zaznamenávajícím informace o poloze do obrazových souborů a samozřejmě také s širokou nabídkou objektivů NIKKOR.

Klíčové vlastnosti:
• Nově vyvinutý obrazový snímač CMOS formátu Nikon DX s 16,2 milionů pixelů: vysoký počet pixelů, velký dynamický rozsah, rozšířený rozsah citlivostí ISO a vynikající barevné podání snímků a videosekvencí.
• Nový systém zpracování obrazu EXPEED 2: vysoká kvalita obrazu, vysoká rychlost zpracování dat a velké množství funkcí při nižší spotřebě energie.
• Vysoká citlivost (ISO 100 až ISO 6400; možnost zvýšení až na ISO 25 600): nízká úroveň šumu při zachování extrémní ostrosti snímků a vysoké úrovně detailů.
• Nový 2016pixelový RGB snímač: RGB snímač s vysokým počtem pixelů zvyšující přesnost systému detekce motivu pro vysoce kvalitní snímky v libovolných podmínkách.
• Nově vyvinutý autofokus s 39 zaostřovacími poli zahrnujícími 9 křížových snímačů uprostřed obrazu: vysoce přesné zaostření a výkonné sledování objektu pro ostré snímky bez ohledu na polohu objektu v obrazovém poli.
• Hledáček se skleněným pentagonálním hranolem, zobrazením 100 % obrazového pole
a zvětšením 0,94\xD7 pro přesné posouzení kompozice a zaostření libovolné fotografované scény.
• Vysoce odolné tělo s horním a zadním krytem z hořčíkové slitiny a těsněními proti vnikání prachu a vlhkosti: jisté fotografování i v těch nejnáročnějších podmínkách.
• Funkce D-Movie se zaostřovacím režimem AF-F pro záznam videosekvencí v plném rozlišení Full HD a vestavěné editační funkce umožňující zvolit začátek a konec videosekvence a uložit zvolené snímky videosekvence jako samostatné statické snímky. Vstup pro externí mikrofon umožňující kvalitní stereofonní záznam zvuku.
• Propojitelnost pomocí rozhraní HDMI: možnost zobrazení snímků a HDTV videosekvencí ve vysokém rozlišení na televizorech Full HD.
• Snadno dostupný režim živého náhledu s novými režimy automatického zaostřování s detekcí kontrastu: výrazně rychlejší a výkonnější detekce obličeje při použití autofokusu s detekcí kontrastu. Možnost rozpoznání až 35 osob v průběhu 0,08 s, a to i v případě jejich pohledu mimo fotoaparát. Sledování objektu pro zaostřování pohyblivých objektů. Pro naprosto přesné zaostřování lze použít standardní zaostřovací pole, pro rychlé fotografování z ruky velkoplošná zaostřovací pole.
• Odolná závěrka s časy až do 1/8000 s: testovaná na 150 000 pracovních cyklů.
• Dva sloty pro paměťovou kartu: nabídka vyšší kapacity pro ukládání snímků, více možností organizace snímků a videosekvencí nebo zálohování – plně uživatelsky volitelná správa snímků.
• Vysoce rychlé sériové snímání frekvencí 6 obr./s: zpoždění závěrky pouhých 0,05 s a snímací frekvence 6 obr./s pro zachycení každého okamžiku.
• Rozsáhlá nabídka funkcí pro přehrávání: včetně zobrazení 72 náhledů snímků, zobrazení kalendáře a třídění snímků podle data.
• Zabudované retušovací funkce (menu retušování) včetně funkcí úprav videosekvencí a nové funkce barevné skicy.
• Kontrola tonality a barevnosti snímků: předvolby Picture Control umožňující dosáhnout požadovaného vzhledu a nálady snímků a videosekvencí ještě před jejich pořízením.
• Obvod pro zpracování snímků nejnovější generace, EXPEED 2, provádějící více úkolů rychleji
a výkonněji bez ohledu na své menší rozměry.
• Zdarma dostupný software ViewNX 2 součástí dodávky fotoaparátu: nabídka základních operací softwaru ViewNX při mnohem lepší operativnosti včetně zlepšeného uživatelského rozhraní
a množství snadno použitelných funkcí pro úpravy snímků a videosekvencí.
• 7,5 cm (3“) TFT LCD Monitor s cca 920 000 pixely, rozlišením VGA, širokým pozorovacím úhlem (170°) a tvrzeným krycím sklem pro okamžitou detailní kontrolu pořízených snímků
a videosekvencí.
• Podpora širokého spektra objektivů NIKKOR.
• Dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL15: inteligentní správa energie pro maximální výkonnost při minimální spotřebě energie.

Tiskové zprávy

Diskuse