Schneider Electric - Kamerový systém pro pražský okruh

16. 9. 2010 21:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Kamerový systém pro pražský okruh

Schneider Electric - Kamerový systém pro pražský okruh

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Na Silničním obchvatu kolem Prahy je použito 23 kamer Esprit se speciálními stěrači. Při zašpinění předního skla kamery ji stačí při dešti natočit směrem vzhůru a vzdáleně spustit funkci stěrače. Tím se přední sklo vyčistí.

20. září bude zahájen provoz na dlouho očekávaném Silničním obchvatu kolem Prahy (SOKP). Zatěžkávací zkoušce tak bude podroben i kamerový systém, na jehož realizaci se podílely společnosti Schneider Electric a Integoo.

Jedná se o jednu z nejvýznamnějších dopravních staveb v České republice, jejímž účelem je odklonit tranzitní dopravu z vnitroměstských komunikací Prahy a tím zajistit odlehčení celé řady dosud přetížených tras. Silniční obchvat bude mít také pozitivní dopad na některé obytné čtvrti a přispěje zároveň k plynulosti mezinárodní kamionové dopravy.

Pro splnění těchto cílů, bylo zapotřebí vytvořit řešení, jehož klíčovou součástí jsou kamerové systémy, které budou sledovat a vyhodnocovat aktuální stav dopravy na dálničním okruhu a výrazně také přispějí k bezpečnosti při průjezdu dvou hlavních tunelů, což je důležitý aspekt provozu tohoto typu dopravní stavby. Základem řešení realizovaného firmou Integoo a založeného na technologiích dodaných společností Schneider Electric, jsou PTZ kamery Pelco Esprit.

Ty už jsou nasazeny v dopravních aplikacích nejen v České republice, ale i po celém světě. Oproti běžným otočným kamerám poskytují řadu výhod a funkcí, které jsou v dopravních systémech důležité. Mají možnost pohledu nad horizont v úhlu až 33 stupňů, integrovaný stěrač předního skla a mají robustní provedení, které zajistí funkčnost kamery i při větru o rychlosti 145 kilometrů v hodině. Maximální výdrž kamery je při rychlosti větru 210 kilometrů v hodině.

Kamera je vybavena ¼ palcovým CCD čipem, který zajišťuje vysokou citlivost i při snížených světelných podmínkách, je vybavena 35x násobným optickým zoomem a její součástí je optická stabilizace obrazu pro eliminaci otřesů způsobených projíždějícími vozidly.

Tiskové zprávy

Diskuse