T-Systems představuje Propojený automobil

16. 9. 2010 16:52    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems představuje Propojený automobil

T-Systems představuje Propojený automobil

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


- Přístup k datovým službám a internetu v automobilech
- Systém AutoLinQ provozovaný na platformě společnosti T-Systems
- E-maily a SMS zprávy dostupné i za jízdy

Co se internetu týče, je automobil dodnes „bílým místem“. Společnosti Deutsche Telekom a Continental vyvinuly řešení „AutoLinQ“, které umožňuje bezpečné používání internetu během jízdy.
Jet rychlostí 180 kilometrů v hodině a být přitom on-line? Zjevný rozpor. Přesto se již mnoho lidí nechce vzdát toho, aby byli i v autě propojeni se svými přáteli či obchodními partnery, aby měli k dispozici své e-maily nebo mohli v síti vyhledávat informace. Jelikož v současné době ještě neexistují žádná komplexní řešení pro internet v automobilu, sahá mnoho uživatelů při psaní SMS během jízdy po mobilním telefonu či smartphonu. “Řidič v tomto okamžiku odvrací pohled od silnice a dramaticky se zvyšuje nebezpečí nehody,“ uvedl Horst Leonberger, šéf projektu „Connected Car“ ve společnosti Deutsche Telekom.
Platforma a na ní založený webový prohlížeč byl vyvinut ve společnosti T-Systems.
Velkou otázkou budoucích koncepcí ovládání internetu v automobilu je podle Leonbergera především bezpečnost. Takovouto koncepci vyvinul Deutsche Telekom se svým partnerem Continental. Jde o produkt, který se nazývá AutoLinQ a bude se sériově vyrábět asi za dva roky. Prototyp se setkal s velkým zájmem již na veletrhu CeBIT. Ovládací prvek, který bude jako navigační přístroj zabudován do střední konsole automobilu, i uživatelskou plochu vyvinula společnost Continental, Deutsche Telekom poskytuje kompletní infrastrukturu a podpůrné služby, od mobilní rádiové sítě přes platformy pro služby až po služby vyúčtování.

Zvláštností systému AutoLinQ je hlasové ovládání funkcí řidičem, e-maily a SMS budou předčítány. Další běžné funkce jako surfování po internetových stránkách budou naopak možné jen při stání. „AutoLinQ je první kompletní řešení, které umožňuje bezpečné ovládání internetových aplikací v automobilu a navíc komunikací v reálném čase zefektivňuje provoz, například hlášením aktuálních dopravních informací,“ uvedl Leonberger. „AutoLinQ“ je, podobně jako tomu je s aplikacemi pro chytré telefony, první otevřenou platformou založenou na systému Google Android. Vývojářské komunitě se tak otevírá cesta k vývoji aplikací a služeb pro automobily.
Vývoj a správu aplikací zajišťuje T-Systems i pro zákazníky na českém trhu. Prostřednictvím své divize systémové integrace přináší ucelené

Tiskové zprávy

Diskuse