Acer S5201M - nový projektor pro interaktivní výuku

23. 9. 2010 13:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový projektor Acer S5201M pro interaktivní výuku

Acer S5201M - nový projektor pro interaktivní výuku

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Příprava studentů v 21. století na řešení skutečných problémů světa vyžaduje, aby jim udržitelná technologie pomohla dosáhnout lepších akademických výsledků. Acer se chce podílet na zkvalitnění učebního procesu a poskytnout učitelům a zřizovatelům škol inovativní a interaktivní řešení. Nový projektor Acer S5201M je vybaven nejdůležitějšími funkcemi, které školy vyžadují, jako např. ovládání prostřednictvím lokální sítě, připojení displeje přes rozhraní USB, posunutí objektivu anebo promítání na velmi krátkou vzdálenost, a tím přispívá k vytvoření inspirativního učebního prostředí.

Projektor S5201M je přímo vyvinutý pro školství. Je vybaven inovativním řešením interaktivní bílé tabule, které promění běžnou projekční plochu na interaktivní, jíž lze přímo ovládat zařízením Acer SmartPen. SmartPen umožňuje přednášejícím i studentům spouštět aplikace a otvírat či zavírat okna stejným způsobem jako při použití myši. Dokonce je možné kreslit na projekční plochu nebo psát poznámky k promítanému obrazu a tím oživit přednášku a dosáhnout potřebné interaktivity. Uživatelé mohou přímo ovládat promítaný obraz nejen dotykem SmartPenu, ale i na dálku a rovněž kreslit či ovládat aplikace na dálku, a tedy dosáhnout větší flexibility.

Crestron Network System zajišťuje úplné ovládání projektoru prostřednictvím lokální sítě. Součástí tohoto řešení je několik výkonných funkcí, jako např. monitorování, vzdálené zapnutí/vypnutí (včetně plánovaného), vzdálená správa projekce, ovládání několika projektorů, vysílání nouzového textu, online dialog se správcem systému a upozornění e-mailem atd. Navíc funkce vzdáleného ovládání umožňuje uživatelům vzdálený přístup k jakémukoli osobnímu počítači, který je aktivován prostřednictvím utility Acer eProjection a je zapojen do stejné lokální sítě. Jestliže uživatelé připojí klávesnici a myš k projektorům, získají přístup k osobnímu počítači umístěnému v jiné místnosti.

Acer S5201M promění jakoukoli přednášku v trojrozměrný zážitek. Trojrozměrnou projekci zajišťuje technologie DLP 3D Ready, která využívá vysoký obnovovací kmitočet (120 Hz) k přeměně rovné plochy stěny na 3D plátno. Toto jednoduché řešení otvírá možnosti, jejichž jediné omezení představuje naše fantazie: Podrobné zobrazení neuvěřitelné lidské anatomie či vesmíru ve 3D anebo putování po archeologických nalezištích vyvolává představu, že se nacházíte přímo v centru dění…

Funkce Ultra-Short Throw umožňuje promítat dokonale jasný obraz, i když projektor umístíte do blízkosti plátna. Na vzdálenost pouhého 1 metru promítá ostrý a přesný obraz s úhlopříčkou až 205 cm (81“). Díky této funkci nejsou přednášející při prezentacích oslňováni projektorem a ani nezakrývají plátno. Projektor S5201M nabízí vyšší flexibilitu a nejvyšší pohodlí při projekci, a tedy je ideální pro školy.

Vysokou kvalitu obrazu zaručuje využití špičkových technologií, které zvyšují přesnost podání barev a ostrost obrazu. Promítaný obraz s přirozenějšími a vyváženějšími odstíny působí skutečně realisticky díky technologii Acer ColorBoost II+, která využívá optimalizované šestisegmentové barevné kolečko, výkonný obrazový procesor a zdokonalené tvary impulsů lampy ke zlepšenému podání barev. Technologie Acer eView Management zvyšuje barevný jas a automaticky ho přizpůsobuje zobrazovanému obsahu.

U projektorů se může postupně projevit blednutí barev a promítaný obraz získá žlutavý či nazelenalý odstín. Projektory Acer však využívají technologie ColorSafe II a DLP® a optické díly jsou vybaveny jedinečnou technologií Acer ke kompenzaci barev. Tato řešení zajišťují věrnost obrazu i při dlouhodobém používání a v podstatě zabraňují zkreslení barev.

Port HDMI™, k němuž lze jednoduše připojit nejmodernější zdroje digitálního signálu, zajišťuje vynikající obraz ve vysokém rozlišení. Progresívní technologie lampy se světelným tokem až 3000 ANSI lumenů, kontrastním poměrem 3000:1 a nativním rozlišením XGA posouvá světelný tok, barvy i ostrost obrazu na vyšší úroveň.

Funkce kompenzace barvy stěny dokáže přesně reprodukovat barevné odstíny i při promítání na barevnou zeď. Uživatel jednoduše zvolí barvu stěny v zobrazeném menu a projektor inteligentně kompenzuje barvu promítaného obrazu. Funkce digitální korekce lichoběžníkového zkreslení v rozsahu 40° odstraňuje vertikální zkreslení, a tedy diváci vidí vždy dokonale pravoúhlý obraz bez ohledu na umístění projektoru. Uživatelé navíc mohou jednoduše vyměnit lampu, i když je projektor umístěn na stropě, díky konstrukci přístupu k lampě seshora Acer Top-Load Lamp.

Životnost lampy až 4000 hodin šetří náklady na výměnu a zajišťuje dlouhodobý bezporuchový spolehlivý provoz. Delší životnost a trvale vysoká kvalita obrazu přispívají ke snížení celkových nákladů na vlastnictví, a tedy i k neobyčejně vysokým úsporám. Inovativní čip DLP® nevyžaduje použití filtru a tím přináší další úspory, neboť klade menší nároky na údržbu a tím se podílí na nižších provozních nákladech.

Navíc je projektor S5201M vybaven řešením Acer EcoProjection, které šetří životní prostředí, protože snižuje spotřebu v pohotovostním režimu až o 80%. Projektor automaticky přejde do úsporného režimu ECO, pokud v průběhu 5 minut nepřijme vstupní signál, čímž dále sníží spotřebu až o 20 %, a automaticky se vypne v případě, že vstupní signál nepřichází v průběhu předem určené doby. Součástí sady programů Acer EcoProjection je rovněž nástroj Acer ePower Management pro nastavení vlastní úsporné konfigurace.

Projektory Acer jsou dále vybaveny technologií Empowering, která usnadňuje obsluhu zařízení. Tato sada nástrojů zjednodušuje přístup k rychlému nastavení, utilitám pro přizpůsobení obrazu a k časovému vypínači, a tedy umožňuje dosáhnout vyšší produktivity a vše vysvětlit hned na poprvé.

V případě videoprojektoru Acer S5201M je poskytována pětiletá záruka na čip DLP a jednoletá záruka na lampu.

Technické údaje projektoru Acer S5201M
Projekční systém: DLP®
Panel displeje: 0,55" DarkChipTM 3 DMD
Rozlišení: Nativní XGA (1024 x 768)
Maximální UXGA (1600 x 1200), 1080p (1920 x 1080)
Poměr stran: 4:3 (nativní), 16:9
Kontrastní poměr: 3000:1
Barevnost: 1,07 miliard barev
Svítivost: 3000 ANSI lumenů (standardní), 2400 ANSI lumenů (úsporný režim)
Objektiv: F = 2,6, f = 7,50 mm,
ruční zaostřování
Velikost projekční plochy (úhlopříčka): 40" (102 cm) ~ 300" (762 cm)
Projekční vzdálenost: 1,6' (0,5 m) ~ 12,2' (3,7 m)
Poměr zobrazení: 161" při 2 m nebo 81“ při 1 m (0,61:1)
Horizontální frekvence: 30k ~ 100 kHz
Vertikální frekvence: 50 ~ 120 Hz
Typ lampy: 230W lampa Osram P-VIP, kterou může uživatel vyměnit sám
Životnost lampy: 2500 hodin (standardní režim), 4000 hodin (úsporný režim)
Digitální korekce lichoběžníkového zkreslení: +/- 40°(vertikálně), ruční
Způsob projekce: Přední, zadní, přední ze stropu, zadní ze stropu
Možnost montáže na strop: Ano
Zvuk: Reproduktor 10 W (dva vestavěné reproduktory s výkonem 5 W)
Hmotnost: 3,5 kg
Rozměry: 290 x 254 x 99 mm
Dálkové ovládání: Infračervený dálkový ovladač s laserovým ukazovátkem a funkcí přetáčení stránek nahoru/dolů
Digitální zoom: 2x
Napájecí zdroj: Střídavé napětí 100 – 240V s automatickým přepínáním
Příkon: 352 W (provoz), < 1 W (pohotovostní režim, vypnutá lokální síť)
Provozní teplota: 5°C ~ 35°C / 41°F ~ 95°F
Vlhkost za provozu: Max. relativní vlhkost 80 %
Hlučnost: 33 dBA (standardní režim), 28 dBA (úsporný režim)
Uniformita: 90%
Vstup: Analogový RGB/komponentní video (D-sub) x 2
Kompozitní Video (RCA) x 1
S-Video (Mini DIN) x1
HDMI (video, HDCP) x 2
PC Audio (stereo mini jack) x 2
USB (type A) x 2
USB (mini B) x 1
Mic In (stereo mini jack) x 1
Výstup: Analogový RGB (D-sub) x 1
PC Audio (stereo mini jack) x 1
Řídicí rozhraní: USB (Mini-B) x 1, sdílení s jedním vstupem
RS232 (Mini DIN) x 1
12V DC (ovládání plátna) x 1
Síťové rozhraní: Port Ethernet (RJ45) x 1
Standardní příslušenství: Napájecí kabel
Kabel VGA
Kabel pro kompozitní video
Acer SmartPen
Dálkový ovládač
2x baterie pro dálkový ovladač
Kryt objektivu
Přepravní taška
Uživatelská příručka (CD-ROM)
Aplikace NXBoard (CD-ROM)
Návod pro rychlé uvedení do provozu
Bezpečnostní karta

Tiskové zprávy

Diskuse