Acer - základní kámen nového ústředí pro oblast EMEA

23. 9. 2010 12:03    Rubrika: Tiskové zprávy

nového ústředí pro oblast EMEA

Acer - základní kámen nového ústředí pro oblast EMEA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


V pondělí 6. září byl položen základní kámen nové budovy ústředí skupiny Acer v Evropě. Objekt, navržený společností Tarchini Group Studio ve spolupráci s mezinárodní skupinou architektů a poradců, vyroste v Bioggiu ve švýcarském kantonu Ticino nedaleko luganského letiště a hlavních dálnic.

Do budovy s užitnou plochou 7500 m2 až pro 250 zaměstnanců budou umístěny kanceláře a laboratoře. Sestěhuje se do ní všech cca 140 zaměstnanců skupiny, kteří jsou v současné době roztroušeni na mnoha pracovištích v této oblasti.

V budově v Bioggiu budou mít své kanceláře také všichni nejvyšší řídicí pracovníci a finanční i logistické oddělení. Návrh umožňuje pružně přizpůsobovat objekt novým nárokům v případě dalšího rozšiřování obchodní činnosti.

Moderní futuristický návrh předpokládá využití high-tech infrastruktury s nízkým dopadem na životní prostředí a tomu také odpovídá volba materiálů i uplatněná nízkoenergetická řešení. Jen pro ilustraci: k vytápění budou používána tepelná čerpadla místo topného oleje, a tedy při provozu budou vznikat nulové emise.

Podle plánu bude budova předána k užívání počátkem roku 2012.

V roce 2003 si tchajwanská společnost Acer vybrala Manno jako nejvhodnější místo pro ústředí EMEA. Švýcarsko a především kanton Ticino byly zvoleny vzhledem ke geograficky strategické poloze, která umožňuje optimalizovat veškerou komunikaci a obchodní výměnu mezi evropskými centrálami. Ve Švýcarsku platí jasné a přesné zákony v oblasti pracovního práva, které jsou nekompromisní a přísné, a navíc udržitelné daňové zatížení podporuje konkurenceschopnost průmyslu na světovém trhu.

Tato budova posílí přítomnost skupiny Acer a její investice v této oblasti. Vznikne tak nové evropské centrum, které bude v podstatě působit jako druhé sídlo skupiny.

Tiskové zprávy

Diskuse