Sony Ericsson LiveView

Okno do světa mobilních telefonů se Sony Ericsson LiveView

Sony Ericsson LiveView

TISKOVÁ ZPRÁVA - původním znění

• Sony Ericsson LiveView™: mini displej s funkcí dálkového ovládání, který zobrazuje události mobilního telefonu

Společnost Sony Ericsson představila nový přístroj z portfolia příslušenství Extras – displej Sony Ericsson LiveView™, který je jednou z dalších inovací v rozvoji využití mobilních telefonů s platformou Android. Sony Ericsson LiveView™ přináší uživatelům stejně jako další příslušenství Extras nové a širší možnosti využití mobilních telefonů.

Sony Ericsson LiveView™ se připojuje ke kompatibilnímu mobilnímu telefonu bezdrátově prostřednictvím Bluetooth™ a umožňuje uživatelům ovládat telefon přímo, aniž by museli svůj přístroj vytahovat z kapsy nebo ze své tašky. Na displeji se zobrazí textové zprávy, příchozí hovory i aktuální novinky na sítích Facebook™ a Twitter™.

Sony Ericsson LiveView™ umožňuje svým uživatelům ovládat všechny hudební funkce Sony Ericsson přímo z mini displeje včetně výběru skladeb a regulace hlasitosti. Zároveň lze toto příslušenství využít pro upomínku naplánovaných událostí v kalendáři nebo dalších aplikací telefonu.

Sony Ericsson LiveView™ lze pohodlně využívat na cestách, na pracovní schůzce i u posezení s přáteli. Stačí jej připevnit na řemínek od hodinek, klíčenku, nebo na osobní počítač. Tento displej je užitečným doplňkem, který se stane součástí každodenního života a umožní uživateli být neustále v kontaktu s ostatními.

Mikael Henriksson, ředitel tvorby a plánování příslušenství Sony Ericsson Extras, uvedl: „Jedním z hlavních cílů Sony Ericsson je stát se značkou pro komunikaci a zábavu, a proto musíme být tou nejotevřenější značkou mobilních telefonů na trhu. Chceme našim zákazníkům nabídnout co nejširší výběr aplikací, ze kterých si mohou vybrat ty nejlepší. Proto budeme i nadále rozvíjet řadu příslušenství, které zaručí, že budeme jedním z nejsilnějších hráčů na trhu, který nabízí inovativní a užitečné příslušenství pro všechny dostupné platformy včetně Androidu. Sony Ericsson LiveView™ je prvním příslušenstvím Sony Ericsson, které je kompatibilní s platformou Android™ a umožňuje tak vývojářům využít svou kreativitu a pracovat na dalším rozvoji pokrokových aplikací.“

Okno do světa mobilních telefonů se Sony Ericsson LiveView™
• Mini displej, který zobrazuje události mobilního telefonu
• Pohodlné ovládání hudby pro poslech na cestách
• Spolehlivě rychlé upozornění na plánované události, čtení textových zpráv i aktualizace tweetů a Facebook™ profilu
• Zobrazení příchozích hovorů
• Možnost personalizace – otevřená platforma pro vývojáře k rozvoji široké řady nových aplikací, které zlepší využití mobilních telefonů

Pro vyhledávání dostupných aplikací pro Sony Ericsson LiveView™ připravila společnost Sony Ericsson aplikaci Sony Ericsson LiveWare™ Manager. Ta zobrazí všechny dostupné aplikace z Android™ Market pro Sony Ericsson LiveView™ a představí je uživateli. Aplikace Sony Ericsson LiveWare™ Manager bude dostupná na Android™ Market nebo bude přednastavená jako součást vybavení telefonu.

Sony Ericsson LiveView™ bude dostupný od čtvrtého čtvrtletí 2010.

Příslušenství Sony Ericsson LiveView™ bude také dostupné v rámci některých balíčků Sony Ericsson Experience Packs. Tyto balíčky budou složené z několika komponentů, které svou funkčností navzájem souvisí a vytváří tak praktickou sadu příslušenství v určité oblasti využití. Balíčky obsahují aplikace pro mobilní telefony, příslušenství, služby a mnohé další. Pro vyznavače sportu a fitness bude určen balíček Sony Ericsson Fitness Pack. Ten bude obsahovat sportovní aplikaci pro Sony Ericsson LiveView™ – SportyPal™ Pro – a přenosný obal pro mobilní telefon, ideální pro cvičení.

První balíček Sony Ericsson Experience Pack bude dostupný na vybraných trzích od čtvrtého čtvrtletí tohoto roku.

Více informací o příslušenství Sony Ericsson Extras najdete na: www.sonyericsson.com/LiveView

Pro více informací pro vývojáře navštivte: http//developer.sonyericsson.com

Sony Ericsson LiveView™ – charakteristiky
Ovládání hudebního přehrávače: Ovládání funkcí přehrát, přerušit, přejít na další skladbu, vrátit skladbu, přizpůsobit hlasitost
Zobrazení názvu skladby
Služby sociálních sítí: Zobrazení aktualizace na síti Facebook™
Zobrazení aktualizace na síti Twitter™
Zprávy:
Zobrazení příchozích zpráv
Zobrazení RSS kanálů
Hovory:
Zobrazení telefonního čísla u příchozích hovorů
Tiché vyzvánění pro příchozí hovory
Seznam zmeškaných hovorů
Ostatní: Upomínky v kalendáři
Funkce pro nalezení telefonu
Zobrazení času a data
Připojení:
Technologie Bluetooth™
Připojení micro USB
Podpora vysokorychlostního USB 2.0
Displej:
1,3” barevný OLED displej, 128x128 pixelů
Kompatibilita:
Kompatibilní s telefony Sony Ericsson Xperia™ X10, Sony Ericsson Xperia™ X10 mini a Sony Ericsson Xperia™ X10 mini pro a většinou přístrojů s platformou Android 2.0 a vyšší.
Pro kompletní seznam kompatibilních telefonů navštivte www.sonyericsson.com
Dosah Bluetooth™ přibližně 10 m.
Parametry: Rozměry: 3,5 x 3,5 x 1,1 cm
Typická výdrž baterie: 4 dny
Dostupnost a verze: Toto příslušenství bude dostupné na vybraných trzích od čtvrtého čtvrtletí 2010
Barva: • Černá