Dell - nová architektura Virtual Integrated System pro cloudové aplikace

30. 9. 2010 23:04    Rubrika: Tiskové zprávy

DELL UVÁDÍ NOVOU VIRTUALIZOVANOU ARCHITEKTURU PRO CLOUDOVÉ APLIKACE

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Dell představila Virtual Integrated System architekturu určenou pro dynamicky se měnící požadavky cloudových aplikací

Společnost Dell dnes představila nové nástroje a služby moderní architektury Virtual Integrated System (VIS), určené především pro cloudové aplikace. Ta sjednocuje dostupná serverová, úložná a síťová zařízení do kompaktní skupiny zdrojů. Tím umožňuje dynamicky měnit jejich dostupnost pro jednotlivé aplikace podle aktuálních požadavků nebo zátěže. VIS od Dellu je další součástí dlouhodobé strategie společnosti ve vytváření otevřených, sofistikovaných a dostupných nástrojů. Díky tomu je VIS architektura vhodná pro nasazení do stávajících IT infrastruktur. Na vývoji této architektury spolupracovali společnosti Microsoft, VMware, Citrix nebo VMC.
Komponenty Dell VIS architektury
Architektura VIS řešení je složena z několika modulárních komponent, které lze snadno integrovat se stávající IT infrastrukturou. Díky tomu mají zákazníci možnost výběru toho nejvhodnějšího řešení pro své potřeby. VIS se skládá ze tří klíčových částí:
• Dell Advanced Infrastructure Manager (AIM) ulehčuje správu serverů a data management díky možnosti alokace kapacit serveru, úložných a síťových zdrojů pro potřeby vybrané aplikace jediným administrátorem. Tato komponenta přináší heterogenní prostředí hardwarového řešení a virtualizačního hypervizoru a umožňuje tak jednoduše pracovat s jediným virtuálním souborem těchto zdrojů. AIM odděluje hardware a virtualizační vrstvy od datacentra, díky čemuž se mohou IT specialisté zaměřit na práci s jedinou množinou zdrojů namísto správy několika různých technologií.
• Dell VIS Self-Service Creator snižuje čas nutný k nasazení nových podnikových aplikací pomocí jejich standardizace a automatizace. Komponenta umožňuje ve svém webovém rozhraní určit, které aplikace a aktualizace mají být na jakém stroji instalovány. Nejen díky tomu je tak nezávislá na výrobci software, resp. hardware a je vhodná pro použití v jakýchkoli řešeních.
• Dell VIS Director je centrum všech IT operací poskytující kompletní přehled virtualizované infrastruktury. VIS Director nabízí pokročilé možnosti reportování vybraných událostí včetně kapacit a využití nebo analýzy trendů a nákladů. IT administrátoři tak mohou díky VIS Directoru efektivně spravovat firemní infrastrukturu a náležitě plánovat budoucí úpravy nebo nové komponenty.
Podpůrné služby od Dellu
• Dell Consulting Services je souhrn několika dílčích konzultačních služeb společnosti Dell. Nabízí například demonstraci produktového portfolia nebo možnosti úprav jednotlivých VIS zařízení na klíč.
• Dell ProSupport Services poskytují zákazníkům hloubkovou analýzu se zaměřením na využívaný software spojený se servisní podporou. Kvůli VIS byl servisní záběr služby ProSupport rozšířen na podporu celé podnikové IT infrastruktury. Mimo jiné tak služba umožňuje pokročilé vyhledávání softwarových chyb nebo vzdálenou asistenci při instalaci nových updatů a oprav.
Dostupnost
Virtual Integrated System od Dellu je flexibilní architektura, které umožňuje zákazníkům individuálně nasadit jen ty komponenty, které skutečně potřebují bez nutnosti nakupovat zvlášť hardware. Dell Advanced Infrastructure Manager a VIS Self-Service Creator jsou dostupné již dnes, zatímco Dell VIS Director bude k dispozici v brzké době.
Více informací naleznete na www.dell.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse