Acer Aspire easyStore H341- zabezpečte svoje data stylově

1. 10. 2010 15:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer Aspire easyStore H341

Acer Aspire easyStore H341- zabezpečte svoje data stylově

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zabezpečte svoje data stylově

Fotografie, videa, hudba, filmy, hry a spousty souborů: Objemy digitálních dat, která ukládáme do počítačů, se každým dnem zvětšují. Je stále obtížnější si pamatovat, kde jsou všechny soubory uloženy, a to nemluvě o sdílených souborech, které jsou rozesety na nejrůznějších CD či DVD discích anebo paměťových kartách.

A právě v tom vám může být nový Aspire easyStore H341 nápomocen: umožňuje ukládat, spravovat a chránit celou knihovnu digitálních médií na jediném zařízení, kde je mohou najít a sdílet i členové vaší rodiny a přátelé. Navíc streamuje digitální mediální obsah do několika aplikací nebo zařízení podporujících technologii DLNA, jako např. hry do herních konzolí či do televizorů, a tedy umožňuje sdílet hry na serveru nebo poslouchat hudbu, prohlížet si fotografie či sledovat filmy na velkoplošné televizní obrazovce.

Kompaktní a stylové zařízení v matně černém provedení s modrými světelnými kontrolkami pojme až čtyři pevné disky s celkovou kapacitou 8 TB, které lze vyměnit za provozu, a tedy nabízí dostatek prostoru k rozšiřování digitálních knihoven. Stejně snadné je kapacitu dále zvětšovat. Stačí jen zasunout disk do slotu, řídit se jednoduchými pokyny pro nastavení a okamžitě máte k dispozici mnohem větší kapacitu. Uživatelsky příjemné webové rozhraní usnadňuje sdílení uložených souborů v rámci domácí sítě.

Aspire easyStore dokáže automaticky zálohovat data ve všech počítačích v domácnosti, přičemž můžete určit, kdy a jak často bude zálohování prováděno, a tedy se nemusíte obávat ztráty dat kvůli selhání pevného disku nebo lidské chybě. Sdílené složky na serveru Aspire easyStore H341 s těmi nejdůležitějšími soubory, jako např. s vaším svatebním videem nebo snímky z poslední dovolené, budou automaticky duplikovány na jiný externí nebo interní disk a tím v podstatě vyloučíte možnost ztráty dat.

Aspire easyStore je osazený neobyčejně malým procesorem Intel® Atom™ D410, založeným na nízkonapěťové mikroarchitektuře Intel Atom, který dosahuje vysokého výkonu a současně minimální spotřeby. Uživatel může nastavit čas přechodu serveru do pohotovostního režimu i čas jeho opětovné aktivace a tím dále snížit spotřebu.

Ukládání obrázků, videí nebo datových souborů na server Aspire easyStore je stejně snadné. Stačí jednoduše zařízení připojit k portu USB a vyvolat zálohování jediným stisknutím tlačítka „Kopírovat“. Data budou automaticky roztříděna a uložena podle typu souboru do vybraných složek.

V Aspire easyStore H341 jsou data spolehlivě chráněna a navíc je máte stále na dosah. K domácímu serveru budete mít vždy vzdálený přístup prostřednictvím internetu a bezpečné osobní webové adresy. Snadno ovladatelné webové rozhraní vám umožní jednoduše se připojit k domácímu serveru kdykoli a odkudkoli a ukládat na něj soubory nebo je stahovat, připojit se k domácímu počítači anebo provádět správu serveru.

Aspire easyStore H341
Systém
Procesor: Procesor Intel® Atom™ D410
Čipset: Intel® ICH9R
Vlastnosti systému
Pevné disky: Až čtyři pevné disky 3.5" SATA s možností výměny za provozu1
Max. kapacita pevných disků: 8 TB2
Flash ROM 256 MB flash
RAM: Až 2GB unbuffered DDR2 800 MHz SDRAM
(jeden paměťový slot)
Přední vstupy/výstupy: Vpředu:
• port USB 2,0
Vzadu:
• port Ethernet (RJ-45)
• 4x port USB 2.0
• port eSATA
• zapuštěné tlačítko pro obnovení systému/resetování
Síť: Gigabit Ethernet
Šasí
Rozměry: 200 (š) x 180 (h) x 212 (v) mm
Hmotnost3: 4.5 kg (9.92 lbs.) bez pevného disku
5,1 kg (11,24 lbs.) s jedním pevným diskem
Napájení: 220 W, 100-240 VAC
Splnění předpisů
Elektromagnetická kompatibilita/bezpečnost: Nemko (CB & Bauart), MET, CE, FCC, BSMI, CCC, VCCI
Zabezpečení
Internetová bezpečnost: Služba McAfee® Total Protection™ (šestiměsíční zkušební verze)
Podpora operačního systému
Operační systém: Microsoft® Windows® Home Server
Síťový klient: Windows® 7
Windows Vista®
Windows® XP
Certifikace DLNA® 1.5
Windows® 7 Digital Media Server (DMS)
Windows®. Life without Walls™. Acer doporučuje Windows 7.

1. Pevný disk s operačním systémem nelze vyměnit za provozu. Pokud tak učiníte, dojde k havárii systému. Jestliže chcete disk vložit do jiné šachty, je třeba systém vypnout. Společnost Acer neodpovídá za problém/škodu způsobenou takovým postupem.
2. Správná funkce je zajištěna pouze v případě, že jsou používány díly schválené společností Acer. Jiné díly mohou být používány jen na vlastní riziko.
3. Hmotnost serveru závisí na konfiguraci. Uvedená hmotnost platí pro typickou konfiguraci.

Tiskové zprávy

Diskuse