Služby Nokia Ovi jedou na plné obrátky

1. 10. 2010 11:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Služby Nokia Ovi jedou na plné obrátky

Každý den přibývá 200 000 nových uživatelů Ovi, každý den se z Ovi Obchodu stáhne 2,3 milionu aplikací a 70 vývojářů zde již překonalo hranici 1 milionu stažení své aplikace.

Espoo, Finsko – Nokia dnes oznámila, že počet uživatelů jejích služeb Ovi celosvětově dosáhl 140 milionů, přičemž každý den jich přibude dalších 200 000. Denně si tito uživatelé v Ovi Obchodě stáhnou celkem na 2,3 milionu aplikací. Lidé ve více než 190 zemích světa objevují Ovi skrze mapy, Ovi Obchod, e-mailové služby, hudbu a ve vybraných zemích také službu Life Tools.

Rostoucí popularita služeb Ovi vedla k tomu, že na 70 vývojářů a poskytovatelů obsahu již překročilo hranici jednoho milionu stažení svých aplikací v Ovi Obchodě. Mezi vývojáře a poskytovatele obsahu, kteří tuto magickou hranici překonali, patří například společnosti Digital Chocolate, Electronic Arts, Gameloft, Indiagames, PepsiCo, Qik, Shazam, HeroCraft a Offscreen Technologies. HeroCraft, poskytovatel obsahu, známý mimo jiné hrou Farm Frenzy, zaznamenal více než 10 milionů stažení a Offscreen, vývojářská společnost nabízející širokou škálu aplikací pro modely s dotykovou obrazovkou, jich má dokonce přes 45 milionů. Kompletní seznam, včetně geografického rozlišení, můžete nalézt na forum.nokia.com. Zahrnuje na 39 poskytovatelů obsahu z Evropy, Středního východu a Afriky, 14 ze Spojených států, 10 z oblasti Asie a Pacifiku a 7 z Číny.

„Ve společnosti Nokia věříme, že propojování lidí prostřednictvím skvělých mobilních služeb je samotnou podstatou Ovi,“ řekl Tero Ojanper\xE4, výkonný vice-prezident divize Services, společnosti Nokia. „Dnes lidé objevují Ovi skrze mapy, hudbu, e-mailové služby, obchod a Life Tools. Spolu s příchodem naší nové rodiny špičkových chytrých telefonů na platformě Symbian zahrnující i model Nokia N8 se vývojáři začínají na Ovi dívat jako na skvělé obchodní rozhodnutí a příležitost inovovat a vytvářet mobilní služby a aplikace nové generace.“

Další milníky:
• Aktualizovaný Ovi Obchod – poprvé se objevil v telefonu Nokia N8 a bude dostupný v celé nové produktové řadě chytrých telefonů s operačním systémem Symbian. Nabízí uživatelsky přívětivější vzhled i ovládání, rychlejší přístup k obsahu a atraktivnější nabídku aplikací zahrnující například foursquare a herní hit Angry Birds.

• Vylepšení pro vývojáře zahrnující nové vývojářské nástroje, výhody jako bezplatný digitální podpis pro aplikace vyvinuté v prostředí Java a Symbian, možnost nákupu přímo z aplikace, testovací provoz reklamy v aplikacích, vylepšený model podílu na tržbách a pokročilé analytické nástroje.

• Významné vylepšení Nokia Qt Software Development Kit (SDK) přineslo zkrácení zdrojového kódu potřebného pro vývoj aplikací pro chytré telefony na platformě Symbian o 70 procent.

• Pokračující expanze Ovi Map do dalších zemí a integrace nových funkcí. Pěší a automobilová navigace je nyní dostupná v 78 zemích a 46 jazycích, a to včetně veřejné dopravy ve více než 80 městech a funkcí jako je přenos aktuální polohy do profilů v sociálních sítích. Každý den uživatelé aplikace Ovi Mapy urazí dohromady vzdálenost odpovídající 80 cestám kolem zeměkoule.

• Služba Ovi Music dostupná na 38 světových trzích s 11 miliony skladeb v globálním katalogu je nyní doplněna o populární aplikaci Gig Finder, která doporučuje uživatelům skladby na základě jejich hudebního vkusu. Společnost Nokia je z pohledu tržeb největším prodejcem digitální hudby v Brazílii, Mexiku, Indii, Finsku a Jihoafrické republice.

• Služby Pošta Ovi a Ovi Chat překročily 17 milionů uživatelských účtů a Nokia Messaging nyní nabízí push e-mail a instant messaging čtyřem milionům lidí. Nové funkce v oblasti sociálních sítí integrované v Nokia N8 a dalších nových chytrých telefonech na platformě Symbian ještě více propojují Facebook a Twitter s prostředím telefonu.

• Za méně než rok přilákaly Ovi Life Tools a jejich agrotechnické, vzdělávací a zábavné služby určené pro rozvojové země více než 4,7 milionu předplatitelů v Číně, Indii a Indonésii.

Ovi je navrženo tak, aby bylo perfektním doplňkem telefonů Nokia. Propojuje reálný svět s tím, co je relevantní ve světě digitálním. To přináší uživatelům nový, bohatší mobilní životní styl vyznačující se snadným přístupem k populárním aplikacím a hrám, nejlepšími mapami na světě, nabídkou milionů lokálně relevantních hudebních skladeb, skvělými funkcemi v oblasti elektronické komunikace a informačními nástroji pro využití při každodenním životě v rozvojových zemích.