Konica Minolta 240f - multifunkce formátu A4 s faxem

6. 10. 2010 12:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Konica Minolta představuje novou černobílou multifunkci Konica Minolta 240f, která je vybavena faxem a poslouží jako centrální tiskové zařízení středně velké kanceláře. Díky dosaženým bezpečnostním standardům a podpoře operačních systémů zapadne i do rozsáhlejšího prostředí IT.

Konica Minolta 240f - multifunkce formátu A4 s faxem

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Konica Minolta 240f kombinuje funkce tiskárny, kopírky, skeneru a faxu s rychlostí tisku či kopírování až 24 stran A4 za minutu, při využití duplexu dosahuje rychlosti 13 stran za minutu. Multifunkce je vybavena přehledným dotykovým displejem s úhlopříčkou 5,7", který usnadňuje ovládání i technicky méně zdatným uživatelům. Barevné skenování je možné rychlostí 20 stran za minutu, v případě černobílého skenování dosahuje stroj rychlosti 30 stran za minutu.

Mimo vybavení zaujme nová multifunkce především svými kompaktními rozměry a snadnou obsluhou, která je podpořena kompletní českou lokalizací jak stroje, tak softwaru pro jeho ovládání. Při vývoji stroje se Konica Minolta soustředila na běžné potřeby většiny kanceláří. V nabídce tak najdete automatický oboustranný tisk, změnu měřítka, možnost kopírování více stran na jednu a další užitečné funkcionality.

Standardní zásobník pojme 550 listů s možností rozšíření až na 1050 listů a tonerový zásobník zvládne 16 000 stran tisku. Díky těmto parametrům může KM 240f snadno posloužit i větším pracovním skupinám, bez nutnosti každodenní péče. Součástí výbavy je také USB rozhraní přístupné z přední strany, které umožňuje přímý tisk dokumentů anebo naopak jejich ukládání na USB paměťové zařízení. Fax pracuje se 128 MB paměti, které umožňují uložit přes 4 000 tiskových stran a rozsáhlou adresní knihu. Nezbytnou funkcí je odesílání faxů přímo z počítače uživatele, stejně jako by odesílal email.

Standardní síťové rozhraní umožňuje integrovat KM 240f do většiny firemních sítí, kompatibilita zařízení je zajištěna pro prostředí systémů Windows, Mac, Linux a Citrix. Správa uživatelů, SSL komunikace, filtrování portů a podpora Active Directory usnadňují zabezpečení přenosu tiskových dat. Volitelně je možné multifunkci vybavit bezpečnostní CF kartou, s níž lze uzamknout a zabezpečit všechny dokumenty uložené ve stroji.

Produktový manažer Konica Minolta, Martin Doušek k novince dodává: „Nový KM 240f je ideálním strojem do provozů, kde se hojně využívá faxová komunikace, všem ostatním pak poslouží jako spolehlivá multifunkce s nízkými provozními náklady.“

Tiskové zprávy

Diskuse