Sony - řešení pro digitální fotografii

6. 10. 2010 20:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony na výstavě Photokina předvedla svá řešení pro digitální fotografii

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Představení prototypů pokročilých modelů fotoaparátu s bajonetem A-mount a plánů na nové objektivy s bajonetem E-mount.

Společnost Sony na letošní výstavě Photokina předvedla jedinečné kreativní možnosti své kompletní řady zařízení pro digitální fotografii. Mezi nejvýznamnější novinky patří nejnovější přírůstky do řady digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy α („Alfa“), kompaktních fotoaparátů Cyber-shot™, HD kamkordérů Handycam® HD, malých HD fotoaparátů Bloggie™ Mobile a digitálních rámečků S-Frame.

Digitální fotoaparáty s výměnnými objektivy s bajonetem A-mount
Poprvé se v Evropě představil prototyp fotoaparátu nové konstrukce, který používá technologii polopropustného zrcadla („Translucent Mirror“). Tento nový model, určený nadšeným fotografům a pokročilým amatérům, využívá široké kreativní možnosti prvních fotoaparátů s touto technologií – Sony α55 a α33, které byly na stánku také k vidění. Na rozdíl od klasických digitálních zrcadlovek tato nová konstrukce v kompaktním těle zajišťuje superrychlou fotografickou odezvu s průběžným automatickým ostřením při fotografování i natáčení HD videa.

Vystaveno bylo také vyvíjené příslušenství s novým bajonetem A-mount, mj. blesk, vertikální grip a standardní objektivy se zoomem a teleobjektivy.

Fotoaparáty s bajonetem E-mount: NEX-5/NEX-3
Vystaveny byly rovněž fotoaparáty, objektivy a příslušenství z rostoucí skupiny zařízení využívající bajonet E-mount. Krásné a kompaktní aparáty NEX-5/NEX-3 obsahují snímač velikosti APS-C, nabízející fotografům fotografie a video v kvalitě digitální zrcadlovky a zároveň tvůrčí svobodu výměnných objektivů. K vidění byly prototypy sedmi nových E-mount objektivů, které budou k dostání v průběhu let 2011 a 2012.

Od poloviny října bude k dispozici update firmware, který do fotoaparátů NEX-5/NEX-3 přidá nové funkční možnosti: podpora autofokusu při použití A-mount objektivů SAM a SSM s volitelným bajonetovým adaptérem LA-EA1 (upgrade pro NEX-VG10 bude dostupný od poloviny listopadu), nová uživatelská funkce umožňující přiřazení funkcí tlačítkům často používaných funkcí a nová možnost natáčení videa s nastavením clony.

Kompaktní digitální fotoaparáty Cyber-shot™
Rodina digitálních fotoaparátů Cyber-shot™ zahrnuje funkcemi nabitou řadu W, výkonnou řadu H a superštíhlou řadu T. Mezi nejdůležitější funkce aparátů Cyber shot™ patří AVCHD Full HD video, 3D Sweep Panorama a režim Superior Auto pro dokonalé snímky v každé fotografické situaci.

HD kamkordéry Handycam® HD
Řada kamkordédů Handycam® se záznamem na flash paměť a pevný disk spojuje know-how Sony na poli zachycování a digitálního zpracování obrazu s pokročilou optikou. Vybrané modely jsou vybaveny snímačem Exmor R™ CMOS se zvýšenou citlivostí, který zajišťuje vyšší kvalitu snímků se sníženým obsahem obrazového šumu i za zhoršených světelných podmínek. Režim „Active“ stabilizátoru SteadyShot eliminuje pohyb fotoaparátu ve třech směrech pro dosažení stabilnějších snímků při všech nastaveních zoomu, a to i při fotografování za chůze.

Model Handycam® NEX-VG10, určený profesionálním a pokročilým amatérským videokameramanům, obsahuje extra velký snímač Exmor™ APS HD CMOS vytvářející krásný obraz s kinematografickou hloubkou ostrosti. Kompatibilita s výměnnými objektivy umožňuje fotografům plně využít kreativní možnosti svých stávajících sad objektivů (použití objektivů A-mount vyžaduje volitelný adaptér).

HD fotoaparát Bloggie Touch™ Mobile
Nejnovějším přírůstkem do rodiny minifotoaparátů Bloggie™ je stylový „Bloggie Touch“ MHS-TS20K se supervelkým dotykovým displejem, funkcí natáčení videa v rozsahu 360° a vestavěným USB raménkem pro snadné připojení k počítači. Vestavěný software zjednodušuje sdílení fotografií a videoklipů prostřednictvím internetových služeb, jako je například nově spuštěná služba Personal Space od Sony.

Digitální fotorámeček S-Frame
Kompletní řada digitálních fotorámečků S-Frame pro rok 2010 zahrnuje modely s displejem od 17,8 cm (7”) do 25,9 cm (10.2”). Nejvyšší modely nyní podporují přehrávání AVCHD videa se stereofonním zvukem. Mezi další modely pak patří D830L, bateriemi napájené přenosné fotoalbum, a F800 s integrovanou barevnou tiskárnou.

Sony na výstavě Photokina 2010: Představení prototypů/předprodukčních modelů.

Fotoaparát s výměnnými objektivy s bajonetem A-Mount
Tělo
• Pokročilý model
Technologie polopropustného zrcadla
Snímač Exmor APS HD CMOS
AVCHD Full HD video

Objektivy
• Standardní zoom objektivy pro pokročilý model
• Teleobjektiv (500mm F4G)

Příslušenství
• Blesk
• Vertikální grip

Fotoaparát s výměnnými objektivy s bajonetem E-Mount
Tělo
- Barevné koncepty NEX-5 a NEX-3

Tiskové zprávy

Diskuse