Xbox Live od 10. listopadu v České republice

12. 10. 2010 15:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Xbox Live od 10. listopadu konečně i v České republice!

Společnost Microsoft dnes oznámila datum spuštění služby Xbox Live v České republice. Čeští uživatelé konzole Xbox 360 ji budou moci oficiálně využívat již 10. listopadu. Xbox Live nabídne oficiální podporu multiplayerového hraní s více než 21 miliony hráčů z celého světa a přístup k tisícům stahovatelných arkádových hříček Xbox Live Arcade. Hráči se mohou těšit také na kategorii her Games on Demand, kde jsou k dispozici oblíbené tituly určené k okamžitému stažení. Zážitek a zábavu z již známých titulů doplní stahovatelný obsah v podobě dalších kampaní, postav, předmětů nebo nových mapových balíčků. Hrací doba u jednotlivých titulů se tak prodlouží až o několik desítek hodin.
Uživatelé, kteří již mají svůj účet, mají možnost bezplatné migrace ze zahraničních zemí na lokální verzi služby Xbox Live. Proces migrace zachovává dosavadní profil hráče včetně jeho dosaženého game skóre, odemknutých achievementů nebo zůstatku oficiálních Microsoft bodů.
Službu Xbox Live je možné získat ve dvou variantách – stříbrné a zlaté. Bezplatné stříbrné členství využijí hráči ke stahování herních přídavků a multimediálního obsahu. Prémiový zlatý účet je ideální pro všechny uživatele, kteří chtějí porovnat síly s přáteli hraním mutiplayerových her včetně nadcházejících titulů pro pohybový senzor Kinect. Aplikace Video Kinect umožňující videotelefonování s přáteli prostřednictvím kamery Kinectu je určeno rovněž pouze „zlatým“ členům.
Doporučená cena ročního zlatého členství je 1 599 Kč. V rámci promo akce získají zákazníci navíc dva měsíce zcela zdarma. Čtvrtletní varianta vyjde hráče na 599 Kč. Cena oficiálních Microsoft bodů je stanovena na 349 Kč za 800 bodů, resp. 799 Kč za 2100 bodů.
Více informací o migraci účtu naleznete na www.xbox.com/Cs-cz/live/faq.htm.
Další informace o Xbox Live v České republice jsou k dispozici na www.xbox.com/Cs-cz/live/default.htm.