GOPAS připravuje uživatele na Windows 7

15. 10. 2010 08:52    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítačová škola GOPAS, která je největší počítačovou školou v České republice registruje neustálé zvyšování podílu Windows 7 mezi počítačovými operačními systémy. Společnost Gartner nabádá k obezřetnosti a k dobré přípravě přechodu na stále se rozšiřující Windows 7. Podle posledních statistik mají „sedmičky“ již téměř 15 procent světového trhu. Jejich předchůdce Windows Vista stále ještě drží 18 procent. Vistám i starším Windows XP, které s 65 procenty jsou ještě nejrozšířenějším operačním systémem však celkový podíl rychle klesá.

GOPAS připravuje uživatele na Windows 7

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Analytici společnosti Gartner upozorňují firemní sektor na dodatečné náklady, které vyvolá přechod na Windows 7. Jedná se o vyšší náklady na kvalifikované odborníky zajišťující přechod, jichž lze očekávat v letech 2011 až 2012 nedostatek. Podle analytiků bude muset většina firem zajistit mimořádný rozpočet nebo uvolnit finance z jiných projektů tak, aby mohly přechod na nový systém uskutečnit včas. „Jednoznačně očekáváme, že v dohledné době nahradí Windows 7 zatím vládnoucí Windows XP a už brzy předskočí Visty. Je jen otázkou času, jak rychle to bude. Pro firmy bude zlomový rok 2011, ale připravovat by se měly už teď.“ radí Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy Gopas.

Jelikož Počítačová škola Gopas cítí potřebu profesionálního ošetření takovéto masové změny v IT, připravila řadu uživatelských kurzů zabývajících se vždy specifiky přechodu z konkrétní starší verze na Windows 7. A navíc Gopas vyvinul výukový e-learningový kurz Novinky ve Windows 7, ve kterém se může každý seznámit s novými funkcemi systému Windows 7, a to aniž by si jej musel instalovat na svůj počítač. „Pro výukový kurz jsme zvolili technologii Adobe Flash, aby si jej mohl spustit úplně každý ze svého prohlížeče,“ říká Jan Dvořák. „Vývoj kurzu, který měli na starost naši specialisté, probíhal v programu StoryBoard, který jsme vyvinuli právě pro tvorbu podobných výukových kurzů. Studium tohoto kurzu není nijak zpoplatněno ani omezeno,“ dodává Dvořák.

Tiskové zprávy

Diskuse