BenQ MX750 stanovuje nové technologické standardy

19. 10. 2010 19:36    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ MX750 stanovuje nové technologické standardy

BenQ MX750 stanovuje nové technologické standardy

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost BenQ uvedením DLP projektoru MX750 stanovuje nové technologické standardy v oblasti projekčních zařízení. Elegantní černobílý design a XGA rozlišení 1024 x 768 obrazových bodů činí z tohoto modelu výborného společníka pro vaše obchodní schůzky nebo spolehlivého partnera pro vzdělávací účely. Mezi jeho hlavní přednosti patří možnost centralizovaného ovládaní prostřednictvím lokální sítě, snadné promítání z USB disku či LAN sítě (prostřednictvím funkce LAN a USB Display) a v neposlední řadě také zoom 1,6:1, díky němuž lze dosáhnout vynikající flexibility u různých projekčních vzdáleností.

S kontrastním poměrem 3 000:1 zajišťuje nový projektor od společnosti BenQ vysoce ostrou projekci plnou barvitě živých obrazových materiálů a perfektně čitelného textu. Jelikož jas dosahuje hodnoty 3 000 ANSI lumenů a projektor nabízí rozlišení 1024 x 768 pixelů, mohou si uživatelé užít i velice drobné obrazové detaily, a to bez ohledu na míru okolního osvětlení. V roli užitečného pomocníka zde působí také integrovaný reproduktor s výkonem 20W - stačí zapojit mikrofon do konektoru a obratem vás pohodlně uslyší všichni posluchači i ve velké učebně. Lampa nabízí životnost 3000 hodin, pokud byste však projektor provozovali v úsporném režimu, vyšplhá se tato hodnota až na 4000 hodin.

Pohodlí a uspořené náklady prostřednictvím Wireless Display

Rozsáhlé možnosti propojení s dalšími zařízeními u modelu MX750 skýtají funkčně bohaté a zároveň nákladově výhodné možnosti použití. Prostřednictvím funkce pro snadné promítaní z LAN sítě (LAN Display) a vlastní přidělené IP adresy se BenQ MX750 promění na samostatný a plně funkční síťový komponent, který stačí spojit s počítačem skrze LAN kabel či router. Pokud chcete navíc dát sbohem drátům a kabelům, nabízí se volitelný doplněk v podobě Wireless LAN adaptéru. Proč zbytečně přenášet video analogovými či digitálními kabely (D-Sub, HDMI, DVI), když vám přímý přístup zabezpečí i běžný RJ-45 Ethernet kabel? Tohoto jednoduchého a zároveň cenově dostupného způsobu instalace jistě rádi využijí všechny společnosti či vzdělávací instituce disponující již zaběhnutou počítačovou sítí.

Funkce LAN Display umožňuje získat plnou kontrolu nad projektorem prostřednictvím LAN sítě, a to ať již chcete ovládat projektor ze vzdáleného PC nebo se právě nacházíte u samotného zařízení a potřebujete ze vzdáleného PC promítat. O vše se postará zdarma dostupný softwarový pomocník BenQ Q Presenter, jež tvoří příslušenství projektoru. Funkce Wireless Display představuje vítanou a zároveň nenákladnou alternativu k ostatním řešením videokonferencí. Na jedné rozdělené obrazovce můžete například simultánně promítat až 4 videohovory s vašimi kolegy v prostředí aplikace Skype. BenQ MX750 lze využít rovněž pro účely informačních tabulí, jelikož lze signál z jednoho PC promítat přes LAN síť až na 8 různých projektorech. Díky funkci USB Display můžete projektor dokonce používat i jako samostatnou jednotku bez připojeného počítače. Z USB flashdisku lze totiž přímo promítat materiály v několika datových formátech.

BenQ MX750 je možné využívat jako mobilní zařízení v konferenčních místnostech nebo se rozhodnout pro jeho fixní umístění na strop – obě tato řešení patří k preferovaným řešením například ve školních učebnách. Velice flexibilní zoom spolu se širokou škálou nastavení zabezpečují vynikající obrazovou kvalitu z jakékoliv vzdálenosti. Další výhodou z hlediska mobility produktu je funkce Quick Cooling, jež redukuje dobu potřebnou pro ochlazení projektoru až o 60 procent.

Projektor MX750 zakoupíte za cenu 17.990 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse