D-Link ShareCenter - nová datová úložiště

19. 10. 2010 08:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová datová úložiště D-Link ShareCenter umožňují sdílet, streamovat a chránit váš digitální obsah

D-Link ShareCenter - nová datová úložiště

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Poptávka spotřebitelů po spolehlivém a snadném ukládání dat stále roste kvůli rostoucímu zájmu o vytváření a nákup digitálního obsahu, například fotografií, hudby, filmů a pracovních souborů. Podle analytické společnosti Gartner dosáhne letos kumulovaná roční míra růstu (CAGR) u NAS zařízení hodnoty 12,2 % a udrží si dvojcifernou rychlost růstu až do roku 2014 . U stolních počítačů se přitom v období od současnosti do roku 2014 předpokládá růst jen 2,4 %. Aby pomohla uživatelům zabezpečit a spravovat obsah v jejich digitální domácnosti, oznámila společnost D-Link uvedení síťových úložišť dat ShareCenter Pulse (DNS-320) a ShareCenter Shadow (DNS-325), která jsou připravena těžit z rostoucí poptávky na trhu produktů pro domácí ukládání dat.

Sdílení, streamování, ochrana a správa
Nová zařízení D-Link ShareCenter Pulse (DNS-320) a ShareCenter Shadow (DNS-325) umožňují zákazníkům snadno a pohodlně shromažďovat, zabezpečit a sdílet všechny jejich soubory. ShareCenter slouží jako efektivní digitální datové centrum, na které mohou uživatelé pohlížet jako na informační banku, do níž mohou ukládat nebo z ní vybírat obsah z libovolného místa. Všechny produkty z řady ShareCenter se připojují přímo do domácí sítě, umožňují přistupovat k uloženým souborům z libovolného počítače v domě a nabízejí také vzdálený přístup přátelům a rodině.

Digitální obsah, například hudbu nebo filmy, které byly staženy nebo streamovány z internetu, je možné uložit přímo na ShareCenter, aby pak mohly být sdíleny nebo sledovány z pohodlí domova. Důležité soubory, jako jsou fotografie, hudba, filmy a dokumenty, mohou být automaticky zálohovány a chráněny pomocí zálohovací funkce v ShareCenter. Správa obsahu uloženého na zařízení se provádí přes intuitivní uživatelské rozhraní. Uživatelé začínají stále více spoléhat na digitální obsah, a proto musí být systém pro domácí ukládání dat optimalizován pro všechny jejich potřeby
a zároveň musí být snadno použitelný. D-Link se proto zavázal učinit technologii ukládání dat přístupnou všem spotřebitelům a nejen těm technicky zdatným.

Kevin Wen, prezident D-Link Europe, říká: „Poptávka po digitálním obsahu je již dnes ohromující a s vývojem chování spotřebitelů nevyhnutelně nadále poroste. Zákazníci potřebují chránit svoje „digitální poklady” a investice, ať už jde o osobní fotografie nebo placený obsah, a co nejlépe je využívat. Konec konců, hodnota osobních fotografií a videí je těžko vyčíslitelná. To vše se stalo základem přístupu D-Linku k digitální domácnosti, který má lidem zajistit spojení, sdílení a ochranu dat.”

Spolehlivé ověřené řešení
D-Link zavedl pro svoje oceňované portfolio spotřebních datových úložišť nové označení ShareCenter, protože lépe odráží funkci těchto produktů, které nabízejí více než pouhé ukládání dat – každé zařízení slouží jako bezpečné ukládací centrum, které umožňuje sdílení a ochranu digitálního obsahu. Rodina zařízení ShareCenter představuje kompletní sadu produktů, které uspokojí každého – od snadno připojitelných řešení pro lidi se základními požadavky na ukládání dat až po konfigurovatelná zařízení pro pokročilé uživatele.

Charakteristické vlastnosti produktů:
ShareCenter Pulse (DNS-320):
• Dva sloty pro 3,5" SATA disky
• Přímé streamování médií přes UPnP Media Server
• FTP server pro vzdálený přístup k souborům přes internet
• iTunes server
• Vestavěný BitTorrent klient pro stahování bez PC
• Nastavitelné uživatelské účty pro zabezpečení a utajení

ShareCenter Shadow (DNS-325):
• Výkonné NAS zařízení pro náročné aplikace včetně streamování médií
• Podpora režimu RAID 0 (prokládané ukládání) pro vyšší výkon
• Podpora režimu RAID 1 (zrcadlené ukládání) pro redundanci dat
• Dva sloty pro 3,5" SATA disky (podpora až 2TB disků)
• Vzdálená replikace
• Podpora Apple Time Machine
• Podpora UPS

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.

Tiskové zprávy

Diskuse