Kingston - nezávislý výzkum o vlivu operační paměti při virtualizaci

19. 10. 2010 08:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Větší paměť = více výkonu při virtualizaci

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nezávislý výzkum prokázal vliv, jaký má vybavení operační pamětí na výkon virtualizovaných serverů

Kingston Digital Europe Ltd, dceřiná společnost Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, pověřila společnost Binary Testing, nezávislou zkušební laboratoř se sídlem v UK, aby prozkoumala, jak osazení operační pamětí ovlivňuje výkon virtualizovaných serverů. Zvláštní zpráva s výsledky testů rovněž zkoumá dramatický vliv, jaký může vybavení fyzickými paměťmi mít při implementaci virtualizační technologie.

Výzkum se zabýval rozdílem výkonů dvou identických serverů, kdy jeden z nich pracoval se 2 GB fyzické paměti a druhý byl vybaven pamětí o kapacitě 32 GB, přičemž oba běžely na platformě VMWare ESX Server. Oba servery – nebo přesněji „virtuální počítače“ – byly instalovány pomocí VMWare Tools, takže oba mohly využívat výhody a přednosti, které poskytují interní optimalizační funkce pro ESX Server.

Výsledkem studie bylo několik bodů. Zaprvé: Jeden server se 2 GB paměti dokázal virtualizovat pouze jeden systém, aniž by se uplatnilo jakékoli řízení paměti. Zadruhé: U testů webových serverů se s větší pamětí zvýšila úspěšnost prováděných transakcí – bylo zjištěno, že systém se 32 GB paměti nikdy nepřekročil 0,5 procenta neúspěšných transakcí. Bližší podrobnosti o rozsahu prováděných testů a jejich výsledcích můžete získat v přiloženém dokumentu v angličtině.

„Virtualizace umožňuje firmám ‚dosáhnout více s menšími prostředky‘,“ podotýká Bernd Dombrowsky, ředitel EMEA Inside Sales společnosti Kingston, „a nabízí tak možnost lépe využít stávající systémy, protože umožňuje několika virtuálním strojům sdílet fyzické zdroje jediného – nebo i několika sloučených serverů.“

Mnoho velkých společností se v současné době přiklání k využívání virtualizace, ty největší z nich si od počátku návrhu specifikací pro nákup nových systémů vybírají jiné než OEM paměti, díky čemuž dosáhnou významných úspor nákladů.

„Paměti třetích stran nabízejí možnost dosáhnout srovnatelného výkonu za podstatně nižší náklady ve srovnání s OEM paměťmi,“ říká Bernd Dombrowsky, ředitel EMEA Inside Sales společnosti Kingston.

Další podrobnosti o výzkumu si můžete prohlédnout na adrese http://www.think-kingston.com/, kde se po kliknutí zaregistrujete.

Tiskové zprávy

Diskuse